kardeslerim bizde kalmali mi?

Çok doğru düşünüyorsun. O yaşlarımda ailemin maddi problemlerine şahit oldum ve o izleri hiç silemedim.
Yıllarca apartmanın önünde ne zaman bir kamyon dursa icraya geldiler diye düşünüp tedirgin oldum.
Eşin ne der eşin izin verir mi diyenleri de hayretle okuyorum. İnsanın ilk aklına gelen bu olamaz böyle bir durumda.
Eşler iyi ve kötü günler için birlikteler. 4 ay yanında kalacak iki kardeşe oluru olmayan biri neden eşi olsun ki insanın zaten?
Bende yasadim bunlari simdi onlar yasiyor yasayacak diye odum kopuyor.Esim benden once gelsinler dedi.Aynen dedigin gibi 2 kardesimi zor durumda kabul etmeyecek esi ben ne yapayim?

İster istemez 23 yasında 2senelik evli olmana takıldım.
Konuyla alakası yok biliyorum da.

Esinle konusup karara varmalısın.

Bende yasadim bunlari simdi onlar yasiyor yasayacak diye odum kopuyor.Esim benden once gelsinler dedi.Aynen dedigin gibi 2 kardesimi zor durumda kabul etmeyecek esi ben ne yapayim?
O yüzden kafan karışmasın, bu işin aması falan da yok. Kardeşlerin sende kalmalı, onlar daha çocuk ve huzurları her şeyin önünde.
Sen de onların güçlü ablasısın, şanslılar :)

Gayet güzel bir düşünce senin yanında rahat ederler beraber vakit gecirirsiniz hem. Ama okul nasıl olacak.

kizlar merhaba ben 23 yasindayim 2 senedir evliyim.2 kucuk kardesim var biri 15 biri 16 yasinda.Farkli sehirlerdeyiz.
Babam 7 sene once vefat etti.annem ve 2 kardesim birlikte kaliyor.
ben kardeslerimi cok ozluyorum onlarda beni.2. okul doneminde bizde kalsinlar istiyorum.oturduklari ev kira ve cikmak zorundalar.annem esyalari bir depoya koyup 4 ay teyzemle yasayacak.
4 ay sonra ev tutup cocuklari alacak.
ama cocuklar buraya alisir donunce orada yapamazlar diye dusunuyorum.
aklim cok karisik sizce ne yapmaliyim?

Esin istemis zaten sen de hayir olmaz demissin... Burada gönülsüz olan sensin esin razi belliki...

Bence sagda solda kalmalarindansa esinde istiyor, sende kalmalari daha mantikli...

Benim takıldığında tek nokta okulları. Sizin yanınıza geldiklerinde okullarınıda ddeğiştirmek zoru da kalacaklar ve bu sadece birkaç aylığına olacak. Siz kardeşlerimizin yanınıza almasanizda harçlıklarını giderseniz daha iyi olmaz mi. Diğer turlu ordan oraya surekli düzenleri değişecek ve bu da başarılarını etkileyecek.

Sanirim ev sahibi cikariyor evden maddi yardimda bulunamam demissiniz ama depoya tasimak para ister depoya da kira odemek gerekir diye biliyorum. Evi tutunca tekrar depodan tasimak para ister. Kardesler gelicek yeni okul demek eger kiyafetler ayni degilse yeni kiyafet demek. Yani herturlu masraf var.

Nacizane soyle bir onerim var.

Esiniz birinden ailenize ev bulacak depozito vs. Karsilayabilecek kadar borc bulsa anneninde yavas yavas odese hem cocuklarin okullari degismez hemde annelerinden uzak kalmazlar.

Tabiki yardım et annen yalnız başına çok zorlanır eşler iyi ve kötü gün için vardır.İnsanlık hali ola bilir izin veriyorsa tabiiki yardım et derim ben.

Yaa yazik kalsinlar:/ hem siz 2 senelik evliymissiniz yani bazi seylere alismissinizdir genelde yeni evli olunca insan yalniz kalmak vakit gecirmek evde birlkte film izlemek falan ister ama 4 aycik hem de kardesmis. Esiniz ne kadar anlayisli:KK19:

kizlar merhaba ben 23 yasindayim 2 senedir evliyim.2 kucuk kardesim var biri 15 biri 16 yasinda.Farkli sehirlerdeyiz.
Babam 7 sene once vefat etti.annem ve 2 kardesim birlikte kaliyor.
ben kardeslerimi cok ozluyorum onlarda beni.2. okul doneminde bizde kalsinlar istiyorum.oturduklari ev kira ve cikmak zorundalar.annem esyalari bir depoya koyup 4 ay teyzemle yasayacak.
4 ay sonra ev tutup cocuklari alacak.
ama cocuklar buraya alisir donunce orada yapamazlar diye dusunuyorum.
aklim cok karisik sizce ne yapmaliyim?
Canım 4 ay kalsınlar bence sorun değil. Hepsinin birden teyzende kalması da teyzen açısından zor olabilir. Arada annen de sana gelir arada kardeşlerin oraya gidip kalır ama hepsini orada bırakma derim. Bu arada annen de sana yakın bir yerden ev bakar 4 ay sonunda hem yakın olursunuz böylelikle. Ama yakın olma şansınız yoksa annen nereye taşınırsa taşınsın kardeşlerin onunla gitmek zorundalar bence. Sana ne kadar alışsalar da sonuçta senin yeni bir düzenin var ve annelerinin başlarında olması en iyisi onlar için.

4 ay kalıversınler ya eşinde izin vermiş..
Ben ablamlara hep giderdim ama 2 ay 3 ay kalırdım eniştem sağolsun benı çok sever..

Çocukların şehir değiştirmesi sıkıntı bence. Aynı şehirde olsa aynı okula devam edebilirlerdi. Ama bu dönem sizin şehrinizde okula gitsinler, öbür dönem annenizin şehrinde gitsinler demek problem olur. Eğer kardeşlerin sizde kalması kararına varırsanız anne de sizin şehirden ev baksın ki yeniden okul değişikliği olmasın.

ben hem çocuklar için hemde sizin evlilğiniz için çok iyi bi fikir olduğunu sanmıyorum.
onun yerine annene maddi anlamda destek olma şansınız varsa o durumu değerlendirin bence.. maddi açıdan uygunsanız tabi.

benimde 1 tane kardeşim var gelip bi hafta on gün kalıyor o bile zaman zaman artık hadi herkes evine diyebiliyorum.. erkek tarafı kız tarafı çok farketmiyor benim için bence bi evde anne babada olsa kardeşte olsa bu kadar uzun süre zor..

eşini takdir ettim ama yinede 4 ay dan az kalmasını tercih edilesi hem kardeşlerinle konuşmalısın güzelce geçici bir süre die...

Back
X