• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşlerim okur musunuz

Büyük konuşma bence
Eğer rabbim seni sıkıntıya itmek isterse sen o sıkıntıdan hiç kurtulamazsin
Biliyor musun dert bile çok güzel ondan geliyor
Bir derdim var diye seviniyorum
Firavunun başı bile agrimamis
Annem hastaydı ağrıları oluyordu son zamanlarında uzulsem de bir taraftan da hep sevinirdim GUNAHLARİNİN KEFARETİ oluyor diye
Ben inanmam böyle şeylere. Siz de inançlarınızı bize değişmez kaidelermiş gibi dayatmazsanız iyi olur. Dini konu burada yasak diye biliyorum. Dini yorum da yasak olmalı.

BİZ CENNETİ YASAMAK İCİN DEGİL imtihan olmak için bu yalan dunyadayiz
Ve inanin hiçbirimiz Esimizi,cocugumuzu,işimizi düşündüğümüz kadar bizi yaradani düşünmüyoruz
Gözümüz görüyor elimiz tutuyor inanın bize verilen herşey için sukretmemiz lazim
Sorunlar her zaman olacak ENGELLER ASİLMAK İCİN VAR
Hiç biriniz kendinizi yipratmayin bol bol dua edin
Şunu söyleyim SABREDENLERDEN OLMAK istiyorsak bir sıkıntımizi 3.kisiye anlatirsak sabredenlerden olmuyoruz maalesef
Lütfen sıkıntılara sabredelim ..
Ağır depresif psikoz bir yaklaşım. Başınıza ne geldi bilmiyorum allah sabrını versin inş. Siz de içinizdekini dokup paylasin. Sabredenlerden olmanın sonucunu nerden biliyorsunuz ki? Hep susmayı mi dilini yutmayı eziyete katlanmayı mi ogutluyorsunuz kadınlara? Siz de bir kadın misiniz?

Sabir degil selamet istemek gerekiyor. Dogrusu budur. Ki dertlerimizi guvendigimiz, sevdigimiz insanlarla paylasip istisare etmek kadar guzel bir sey olabilir mi? Sıkıntılara isyan edilmedigi takdirde hicbir problem yok,yanlis düsünüyorsunuz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

İşte bdv bunun için var. Burada dedikodu etmiyoruz çünkü kimse kimseyi tanımıyor.
Sadece birbirimizin dertlerine çözüm önerilerinde bulunuyoruz. Yada daha sonra o olay bizim başımıza gelirse bizlerde temkinli oluyoruz.

Ve inanin hiçbirimiz Esimizi,cocugumuzu,işimizi düşündüğümüz kadar bizi yaradani düşünmüyoruz
Gözümüz görüyor elimiz tutuyor inanın bize verilen herşey için sukretmemiz lazim
Şunu söyleyim SABREDENLERDEN OLMAK istiyorsak bir sıkıntımizi 3.kisiye anlatirsak sabredenlerden olmuyoruz maalesef

Ne bu fetva filan mı?
3.kişiye anlatmak neden sabretmek olmasın ki.
Sabrın anlamı Allah'a isyan etmemektir.
Ayrıca sıkıntıyı çözmek için uğraşmak da fiili duadır.
Ne diye böyle konular açılır hiç anlamam.

Niye sizin gibi yapmak zorunda insanlar?
O zaman psikologlar din düşmanı mı?
Lohusa depresyonunu atlatamayıp çocuğuna yaklaşamayan kadınların bebeğine de böyle anlatalım mı?
Ya da öfke kontrolünü, stresle başa çıkmayı tek başına başaramayıp hayatı kendine ve çevresindekilere zehir edenlere?
Kimseye anlatamadığı için tacizcisi elini kolunu sallaya sallaya dolaşan fakat kendisi anlatamadığı için başa çıkamayan çocuklara kadınlara sabret günahının kefareti mi diyelim?
Bi' gidin yav. Bi' gidin gözünüzü seveyim.
Veya Kocasından şiddet gören,aldatılan kadına da, soğukta sokakta ya da kirik dökük komuru olmayan sobali evlerde yaşamak zorunda kalanlara da "sabredin, derdiniz olduğuna sevinin " mi diyelim?

O zaman hayat size guzel valla.
Celikten bir iradeye sahipsiniz ne mutlu size.
Kiyamet kopsa bana misin demezsiniz bu kafayla.

ibret alalim diye acmissiniz lakin biz ibret alamadik, herkesin yasantisi inanis bicimi farklidir, siz 3. kisiye söylemeden icinizde yasarsiniz skntilari, bir digeri konusup cözüm bulmaya calisir. imtihan dünyasi amenna ama Allah cözüm aramayin demiyor ki akil vermis irade vermis.. Kavramlari karistirmaya gerek yok.

Nee 3. kisiye anlatinca sabr etmemis oluyoruz ve sinavi kayip ediyoruz, dogru mu anladim? höhöhö
Biliyorum dini konular yasak, kusurada bakmayin ama nasil bir din anlayisiniz var, nasil allah anlayisiniz var anliyamiyorum.
Allah kimseyi durup duruken zora sokmaz, onu biz insanlar kendimiz yapiyoruz. Niye her seyi ya yaradanin yada seytanin üstüne atiyorsunuz. Öff neyse

Back
X