kargo sorunu

Herkese merhabalar,

Askerde olan bir yakınıma yiyecek göndermek istiyorum ama sadece PTT ile gönderebilceğim ve 2 gün sürmesi sebebi ile sarma,kek ve börek göndermekte karar kıldım. Bunları nasıl bir saklama kabına koysam daha uygun olur? Ne yazık ki bu konularda hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim. Ayrıca göndereceğim şeyler 2 günlük kargo için uygun mudur?

Kargolar yiyecek kabul etmiyor diye biliyorum.

Kaç yıl kışlada yaşadım ben biliyor musun? Oradayken kargoyu bırak ailelerin getirdiği yiyecekler dahi alınmazdı, hangi birini ne kadar kontrol edecekler ki. Zaten görüş yerlerinde koca koca yazılıydı yiyecek getirilmesi yasaktır gibi.. Belli başlı yerlerde kontrolden geçirilip alınıyorsa bu da ayrı bir şey ama mantık çerçevesinde de alınmaması lazım. Konuyu uzatmak istemiyorum ama çoğul ekini üzerinize çekmeniz için bir neden yok, tanımadığım konu sahibi “siz” olarak yazdım ama üstünüze alındıysanız bilemeyeceğim……

Benim de ailemde asker kökenli bir sürü akrabam var onlarda dışarıdan yiyecek yasak demişlerdi tabi kanun değiştiyse bilemiyecem.

Kaç yıl kışlada yaşadım ben biliyor musun? Oradayken kargoyu bırak ailelerin getirdiği yiyecekler dahi alınmazdı, hangi birini ne kadar kontrol edecekler ki. Zaten görüş yerlerinde koca koca yazılıydı yiyecek getirilmesi yasaktır gibi.. Belli başlı yerlerde kontrolden geçirilip alınıyorsa bu da ayrı bir şey ama mantık çerçevesinde de alınmaması lazım. Konuyu uzatmak istemiyorum ama çoğul ekini üzerinize çekmeniz için bir neden yok, tanımadığım konu sahibi “siz” olarak yazdım ama üstünüze alındıysanız bilemeyeceğim……

konu sahibinden çok ben merak ettim film örneğinizi olamaz mı yani
neyse neyse ben hiç uzatmakla uğraşamam zaten aman banane

Benim de ailemde asker kökenli bir sürü akrabam var onlarda dışarıdan yiyecek yasak demişlerdi tabi kanun değiştiyse bilemiyecem.

Ben de öyle biliyorum ama yasalar esnediyse her şeyin esnediği gibi artık o kısmı bilemeyeceğim. Varsa da şaşırmam yani.:ssz:

dışarıdan yemek giremez içeri. Bu kadar pembe bir dünyada olmayın lütfen. Hiç mi film izlemediniz?
bende eşim askerdeyken yollamıştım gayettealıyorlar içeriye
hatta 2 haftada bir birinin ailesi yolluyormuş dönüşümlü bi güzel yiyorlarmış
tupperin saklma kapları var geniş ben onlara koyup yolladım
geçte gitse tazeliğini koruyor

Dışarıdan yemek giremez içeri. Bu kadar pembe bir dünyada olmayın lütfen. Hiç mi film izlemediniz?

Yoo gayette giriyor.. . Bizzat kendim götürdüm.
Eşim Bolu Komando da yaptı askerliğini, 2 ay kadar burada kaldı hafta sonları ziyaretine gidiyordum cumadan gidiyordum bir kaç saat kantinde oturuyorduk getirdiklerimi yeyip içiyorduk ayrıca valizimde de hafta sonu yemek için bir şeyler oluyordu. Akşam içtima vakti geldiğinde eşim gidip içtimaya giriyor sonrada evci iznine çıkıyordu.
Ayrıca Van da askerliğini yapan abime de paket yapıp sarma, baklava, börek, kavurma göndermişliğim çoktur.
Bunların hepsi gerçek hayatta bizzat yaşadıklarım.

bende eşim askerdeyken yollamıştım gayettealıyorlar içeriye
hatta 2 haftada bir birinin ailesi yolluyormuş dönüşümlü bi güzel yiyorlarmış
tupperin saklma kapları var geniş ben onlara koyup yolladım
geçte gitse tazeliğini koruyor

eşin yedek subay olarak mı yaptı yağmur?

Tabiki gönderiliyor,biz hakkaride askerlik yapan yegenime kaç defa gönderdik.yalnız bozulmayacak şeyler gönderirseniz daha iyi olur

Yiyecek oldugunu söylemesinler.dökülecek şeyleri kabul etmiyorlar ablam pekmez bile gönderdi valla :)))))

Olabilir tabi.. Bir seferinde ptt kargoyu kullanmıştım ama gönderdiğim şeyleri ayrıntısına kadar incelemişlerdi. Artık diğer kargoları tercih ediyorum o yüzden. Ama onlarla da yiyecek göndermeyi denemediğim için bilemeyeceğim :)

Aras Kargo bize 600km mesafeden 1 gün içerisinde getirdi eğer sizinkiside çok uzak değilse özel kargoları tercih edebilirsiniz

Merhaba arkadaşım, özel bir kargo şirketinde çalışıyordum geçen aya kadar özellikle sana söyleyeceğim tek şey kargoyla göndereceğine bir bilet al kendi elinle teslim et daha iyi hem askerinide görmüş olursun... özelliikle paketlerin üzerine kırılır, acildir yazılmasına rağmen o kargolar sanki manavda satıcılar elden ele karpuz atarlar ya inan bana öyle yükleniyor öyle indiriliyor araçtan hiçbir özen gösterilmiyor birde çoğu yerde askeriyenin içerisine teslimat yok nizamiye teslim alırsa alır almazsa o kargo içeriğine bakılmaksızın günlerce sürünüyor şubede. Bunlara rağmen yine göndermek istersen ağzı kapaklı geniş plastik kaplar var hani onları kullan ve üzerinde koli bandı ile sar sabitle, kutunu da 2 kat kullan ve küçültebildiğin kadar küçült kutunun büyüklüğüne ücret alınıyor.

Back
X