- Konu Sahibi angryangel
Eşimin teyzesi ailesiyle geçenlerde Almanya'dan geldiler. Ben de maaile (kayınvalidem görümcemler de dahil) bir sabah kahvaltısına davet ettim. Neşe içinde mutfakta kahvaltımızı ederken eşimin kuzenlerinden birinin gözü buzdolabındaki karikatüre takıldı. Türkçeye çok vakıf olmadığı için bana orada ne anlatıldığını sordu. Ben de izah etmeye çalıştım. Bu arada karikatür Ferhat ve Şirin ile ilgiliydi. Bir çocuk elinde yol çalışması var tabelasıyla Şirin'in yanına gidiyor ve bunu Ferhat abi gönderdi O anlar dedi diyor. Kuzen bunu komik bulmadı. Olabilir herkes aynı espri anlayışına sahip olacak diye bir şey yok. Ben de eğer Ferhat ile Şirin hikayesini bilseydin anlaman daha kolay olurdu dedim. Sonuçta benim için de yerlere yatıp gülünecek kadar komik değil ama ince bir espri saklı içinde. O sırada küçük görümcem (kendisi 7 yaş küçüktür) Hıh bu da espri mi dedi. Espri anlayışımı eleştirmesini anlarım ama bu şekilde akrabaların yanında beni rencide ederek olmamalıydı. gerçekten kalbim çok kırıldı.