Karın germe lipo bbl ameliyatı oldum

Merhaba ,yazmak istedim çünkü bende de midemin üstünde seroma oldu, içi böyle lıkır lıkır dolu gibi… doktor bana seroma gibi dedi, havluyu rulo yap içeriye tam üstüne dikine koy üstüne de sıkı sıkı korseeyi kapat dedi çok büyük baskı yaptı yalnız, hatta bir ara böyle nefes alamıyor gibi oldum ancak o şekilde yaptım iki hafta sonra yok oldu seroma👍🏻 nasıl korkmuştum nasıl endişe etmiştim çok acayip şeyler okudum ama endişe edecek bir şey yok öyle yapınca vücutta sıvı yayılılıp emiliyormuş👍🏻
Canım bnm yorumun için çok teşekkür ederim. Benimde midenin üstünde şişlik var ama şuan o güne göre bugün inmiş durumda biraz sanki anlayamadım ben ne olduğunu yarın doktor kontrolüm var onu bekliyorum soracağım yarın bakalım doktor ne diyecek.🤍

Merhaba ,yazmak istedim çünkü bende de midemin üstünde seroma oldu, içi böyle lıkır lıkır dolu gibi… doktor bana seroma gibi dedi, havluyu rulo yap içeriye tam üstüne dikine koy üstüne de sıkı sıkı korseeyi kapat dedi çok büyük baskı yaptı yalnız, hatta bir ara böyle nefes alamıyor gibi oldum ancak o şekilde yaptım iki hafta sonra yok oldu seroma👍🏻 nasıl korkmuştum nasıl endişe etmiştim çok acayip şeyler okudum ama endişe edecek bir şey yok öyle yapınca vücutta sıvı yayılılıp emiliyormuş👍🏻
Canım benim simit bölgem sırtım popomun üstüne doğru bir şişlik var sanki su dolu içi acaba dediğim yerlerin seroma olma riski var mı yoksa ödem mi , bastırınca içinde su var gibi simit bölgesinde

Eki Görüntüle 3682868
Önden çekince şiş olduğu görünmediği için yandan çektim göbek deliğimin üstü yani midenin olduğu yer acayip şiş seroma olabilir mi çok kokruy

Anladım canım inşallah tekrar tekrarlamaz seninde biran önce iyileşmeni diliyorum. o zaman bende bı elastik bandaj alayım yok benim başka korsem de yok Çarşamba gününe kadar sabredecegim zaten o gün doktor kontrolüde var seroma olup olmadığı ortaya çıkar ben anlamadım çünkü.
Doktora gittiniz mi doktor ne dedi seroöamıymış .Merak ettim sizi nasılsınız bugün

Doktora gittiniz mi doktor ne dedi seroöamıymış .Merak ettim sizi nasılsınız bugün
Merhabalar, evet doktor kontrolüne gittim, normal ameliyat şişliği, zamanla incecek dedi, hiç bir takviye yada ilaç vermedi kendi kendine vücut toparlar iner mayodonoz kürü yapabilirsin dedi, bende mayodonoz kürüne başladım.

Merhabalar, evet doktor kontrolüne gittim, normal ameliyat şişliği, zamanla incecek dedi, hiç bir takviye yada ilaç vermedi kendi kendine vücut toparlar iner mayodonoz kürü yapabilirsin dedi, bende mayodonoz kürüne başladım.
Allah Allah benimkinde maydanoz sutu içme dedi kanam yapar dedi bu doktorlar hepsi farklı bir şey diyor

Bu arada maydanoz kürünü nasıl yapacaksınız bende yapayım madem içilebiliyorsa

Bu arada maydanoz kürünü nasıl yapacaksınız bende yapayım madem içilebiliyorsa
Benim doktorum banada enfla-c bromelain içme dedi yararlı olsa ben sana onları al demezmiyim dedi bir şey diyemedim, doktorum kendisi mayodonoz kürü yap ve ananasin kendisini ye dedi.
Ben 1 lt suyun içine bir demet maydanozun yarısını yıkayıp, 1 litre su kaynadıktan sonra koyuyorum, 5 dakika öyle kaynatıp içine bir tam limonun suyunu sıkıyorum aç karnına bir bardak sabah ve gece yatmadan içiyorum, iki gün gidiyor bu kür sonra tekrar hazırlıyorum, ben ilk kürde hemen faydasını gördüm, o yüzden küre devam etme karari aldım.

Canım benim simit bölgem sırtım popomun üstüne doğru bir şişlik var sanki su dolu içi acaba dediğim yerlerin seroma olma riski var mı yoksa ödem mi , bastırınca içinde su var gibi simit bölgesinde
Seroma olabilir ,ki öyleyse de aslında o da bir çeşit ödem bence, ancak böyle korkacak bir durum yok, sadece korseyi sıkmak gerekiyor ve şişlik olan bombe olan yerlere baskı yapmak lazım başka bir şeyle, mesela işte havlu ya da penye bir tane bluz böyle bir katlıyorlar, genişlemesine koyuyorlar, bazen rulo şeklinde koyuyorlar, ben rulo şeklinde koymuştum, en son doktora gittim bunu biraz daha geniş bir kapsamlı kare şeklinde koy dedi ,o şekilde koydum ,şimdi tamamen yok oldu , geçer o ,hiç endişe etmeyin, üzerine baskı yapın ve korseyi sıkın sürekli daraltın yani🙏🏻

Yüz havlusunu rulo yapıp dikine nasıl koydunuz dik bide nasıl korse giydiniz ben orayı anlayamadım
Şimdi şöyle küçük havluyla ama o biraz benim karnımda iz yaptı, doktor baktı dedi ki bunun yerine mesela penye bir bluzun varsa onu böyle katlayıp katlayıp kare halinde yap, Seroma olan yere koy, (benim tam göbek deliğimin üstündeydi) üstüne korseyi sıkıca kapat dedi, ben onun üstüne tabii korseyi sıkıca kapatamadım ,çünkü korseeyi çok daralttım ben, iyice yok olsun diye (seroma için), önce korseeyi kapattım tamamen, sonra elimdeki o penye katladığım kalın hale getirdiğim bluzu tam şişliğin üstüne koydum (elimi içine sokarak) korsenin altına, sonra askıları taktım, açıkçası çok sıktı yani nefes almakta zorlandım bir ara ama sonra alıştım.. bakın yemin ediyorum çok işe yaradı, zaten 2 saat sonra o bombe yayılmıştı, bunu iki hafta boyunca hiç çıkartmadım gece gündüz yaptım( banyo ederken çıkardım bombe yani seroma biraz ortaya çıkar gibi oldu) hemen pansumanımı yapıp tekrardan sıkı sıkı kapattım korseyi, inanılmaz işe yaradı, bir ara sırtımın alt tarafında belim de de şişlik oldu oraya da koydum, biraz zorlandım arka tarafta olduğu için ama işe yaradı o da… bir de İngilizce Amerika’daki forumlarda araştırdım orada da insanlar öyle yapıyorlarmış…

Canım bnm yorumun için çok teşekkür ederim. Benimde midenin üstünde şişlik var ama şuan o güne göre bugün inmiş durumda biraz sanki anlayamadım ben ne olduğunu yarın doktor kontrolüm var onu bekliyorum soracağım yarın bakalım doktor ne diyecek.🤍
Canım merhaba,
Doktor kontrolün nasıl geçti umarım iyi geçmiştir, inşallah herkes hayal ettiği o harika sonuçları alsın🙏🏻❣️❣️

Canım merhaba,
Doktor kontrolün nasıl geçti umarım iyi geçmiştir, inşallah herkes hayal ettiği o harika sonuçları alsın🙏🏻❣️❣️
Çok teşekkür ederim canım 🌸
Doktor kontrolde şişliklerin ödem olduğunu söyledi seroma ile ilgili birşey demedi şükür.
Bende ondan enfla-c yada bromolin istedim gerek yok vücut kendi kendini toparlar ananas yiyebilirsin, maydonuz suyu kürü yap dedi , bende 3 gündür kür yapıyorum canım oda işe yarıyor gibi.

N
asıl oldun cnm

Ödem için benim doktor da birşey kullanmana gerek yok dedi bende ananastan devam ananasın kabukları mı kullan canım karbonatlı suda az beklettim güzelce yıkadım daha sonra bi tencerede ananas kabuğu biraz maydonoz biraz elma kaynattım kabuk tarçın kalmamış kocamdım sizlerde varsa siz koyun hem aroma verir hem ödeme iyi sonra kaynattım süzdüm sonra bir limon sıktım soğuyunca süzüp oh mis iç yeşil çay kiraz sapıda koyabilirsiniz onlarda ödeme çok iyi

Ödem için benim doktor da birşey kullanmana gerek yok dedi bende ananastan devam ananasın kabukları mı kullan canım karbonatlı suda az beklettim güzelce yıkadım daha sonra bi tencerede ananas kabuğu biraz maydonoz biraz elma kaynattım kabuk tarçın kalmamış kocamdım sizlerde varsa siz koyun hem aroma verir hem ödeme iyi sonra kaynattım süzdüm sonra bir limon sıktım soğuyunca süzüp oh mis iç yeşil çay kiraz sapıda koyabilirsiniz onlarda ödeme çok iyi
Teşekkür ederim tarifin için deneyeceğim canım🌸😘

Teşekkür ederim tarifin için deneyeceğim canım🌸😘
Nasıl oldun geçti mi şişlerin biraz benim bugün 24. Gün ama karnımın bir bölgesi hala şiş sanki doktor üç defa kan çekti ama başka noktalarda birikiyor sanırım ne zaman iyileşeceğiz acaba valalhi bezdim ben asla kimseye ol demem

Nasıl oldun geçti mi şişlerin biraz benim bugün 24. Gün ama karnımın bir bölgesi hala şiş sanki doktor üç defa kan çekti ama başka noktalarda birikiyor sanırım ne zaman iyileşeceğiz acaba valalhi bezdim ben asla kimseye ol demem
Canım benim yarın iki hafta olacak daha şişliklerim ilk güne göre daha iyi tabiki daha inmedi şişlikler, bizi uzun iyileşme süreci bekliyor kendimizi buna psikolojik olarak hazırlamalıyız, bende aynı senin gibi bezdim sorma 🫩, bu şişliklerin bu kadar sinir bozucu olacağını tahmin etmemiştim, benimde dikiş ve dikiş üstü bombelilik var aşırı canımı sıkıyor acaba doktor tam germe yapamadi mi diye düşünmeye başladım fazla deri kalmista sanki o bombelilik mi yapıyor diye düşünmüyor değilim aşırı morelim bozuk bı umut şişlik diye düşünüyorum birazdan buraya resim ekleyim de bı bakın.

IMG_20251215_231239.webp
IMG_20251215_231323.webp

Kızlar biri yandan biri düz çektim size yarın iki hafta olacak ameliyat olali, gördüğünüz yer doktor iyi deriyi iyi geremediği için kalan deri fazlaligimi, yoksa şişlik mi kizlar bilemedim, aynı benim gibi olup daha sonra o bombeli kısmı dümdüz olan var mı🤔 😭

Eki Görüntüle 3685916 Eki Görüntüle 3685917
Kızlar biri yandan biri düz çektim size yarın iki hafta olacak ameliyat olali, gördüğünüz yer doktor iyi deriyi iyi geremediği için kalan deri fazlaligimi, yoksa şişlik mi kizlar bilemedim, aynı benim gibi olup daha sonra o bombeli kısmı dümdüz olan var mı🤔 😭
Ödemdendir belki şişlik benimde şiş ama senin dikişlerin daha oval belkide ondan böyle gözüküyordur .sanmam öyle birşey yapmazlar ama geçirmekse neden yapsın ki o zaman ameliyat ol anın bir anlamı olmaz.Ben senin göbek kesiğini anlamadım onu neden dikine dikmiş cnm

Ödemdendir belki şişlik benimde şiş ama senin dikişlerin daha oval belkide ondan böyle gözüküyordur .sanmam öyle birşey yapmazlar ama geçirmekse neden yapsın ki o zaman ameliyat ol anın bir anlamı olmaz.Ben senin göbek kesiğini anlamadım onu neden dikine dikmiş cnm
Canım dikine olan dikiş herhalde benim göbek fitigim vardı ondan öyle yaptı diye düşünüyorum, bende doktora onu soracaktım unuttum sormayı bir dahaki muayahnede soracağım. Haberim yok, çünkü dikine dikiş olacağından.

Back
X