Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Evelynn

Nirvana
Pro Üye
15 Aralık 2013
15.526
35.623
Kızlar 10 gündür evimi karıncalar basmış durumda. Önce tek tük gunde 3-5 tane falan görüyordum ama şimdi çoğaldılar.
Yerleri zaten her gun çamaşır suyuyla siliyordum. Şimdi bir de geceleri yatmadan önce sirkeli suyla siliyorum. Boraks, kahve falan önerileri gördüm.
Sizin başınıza geldi mi? Çözümü ne?

Bugun hava yagmurlu diye gelmedi daha minnoş karıncalarım dün takip ettim balkon pervazının içinden cıkıyorlar sıra sıra takım halinde :KK70:

BDV' ye açsanız trend topik bile olabilirdiniz. :KK70:
Geçiş yollarına tuz serpebilirsiniz.

KARINCA : Ben salatalık kabuğundan nefret ederlm. Girdiğim yerleri takip ederek oralara salatalık kabuğu koyarsanız ben anlarım ki beni istemiyorsunuz ve ben evinize girmem. Kireç veya Sıradan bir okul tebeşirle yeri çizseniz ben o çizgiyi asla geçmem. Eğer Limonu küçük küçük keser ve gireceğimiz yerlere koyarsanız bir anlarız ve girmeyiz. Ayrıca rahatsız olmaz iseniz cam kenarlarına Sarımsak sürebilirsiniz. Biz bunun kokusunu duyduğumuz yere girmeyiz.
Ama lütfen Bebek pudrası dökmeyiniz. ONLAR BİZİ ÖLDÜRÜR. Pudra nefes yollarımızı tıkar ve ölürüz..

Kahve sevmezler dediler kahve işe yaramadı. Ben de cıktıkları deliği kapattırcam eşime silikonla falan ama mutlaka başka yol bulurlar.
Tezgahımı falan sirkeli suyla siliyorum ama bana mısın demiyorlar.
Boraksı pudra sekeriyle karıstırıp vermemi öneren oldu ama boraksım yok henuz ve ölmelerini de istemiyorum

KARINCA : Ben salatalık kabuğundan nefret ederlm. Girdiğim yerleri takip ederek oralara salatalık kabuğu koyarsanız ben anlarım ki beni istemiyorsunuz ve ben evinize girmem. Kireç veya Sıradan bir okul tebeşirle yeri çizseniz ben o çizgiyi asla geçmem. Eğer Limonu küçük küçük keser ve gireceğimiz yerlere koyarsanız bir anlarız ve girmeyiz. Ayrıca rahatsız olmaz iseniz cam kenarlarına Sarımsak sürebilirsiniz. Biz bunun kokusunu duyduğumuz yere girmeyiz.
Ama lütfen Bebek pudrası dökmeyiniz. ONLAR BİZİ ÖLDÜRÜR. Pudra nefes yollarımızı tıkar ve ölürüz..

Çok tatlıymış ya:)
Denicem hepsini teşekkürler:)

Kızlar 10 gündür evimi karıncalar basmış durumda. Önce tek tük gunde 3-5 tane falan görüyordum ama şimdi çoğaldılar.
Yerleri zaten her gun çamaşır suyuyla siliyordum. Şimdi bir de geceleri yatmadan önce sirkeli suyla siliyorum. Boraks, kahve falan önerileri gördüm.
Bende de aynı sorun vardı bebek pudrası döktüm yok oldular:KK71:

Domatesin sapindan cok rahatsiz oluyorlar mis bi dene istersen Eltim denemis ise yaramis hem can almayan pratik bi yontem:)

tarçın kokusunu sevmiyorlar serpince hemen gidiyorlar :) aynı sorun bendede var çözüm tarçında, birde arada kenara köşeye ki genelde balkona bisküvi, şeker yada ekmek kırıntısı koyuyorum onlar oraya odaklanıyor diğer yerlere dağılmıyorlar, kıyamıyorum ben onlara yaa :KK43: arap sabunu kokusunu hiç bir böcek sevmiyor onunla siliyorum bide arada

çamaşır suyu kokusundan kaçmıyorlar bilginize seviyorlarmış bu kokuyu ben herşey denedim gitmediler sonunda ilaçladım yapacak bişey yoktu :KK43:

Teşekkürler kızlar dün gelmediler hava yagmurluydu ondan herhalde. Bakalım bugun gelecekler mi:)

Teşekkürler kızlar dün gelmediler hava yagmurluydu ondan herhalde. Bakalım bugun gelecekler mi:)
Canim benim evde de var bi çözüm bulamadım hergün çamaşır suyu ile sildim yuvalarını alçı ile kapadım ama olmadı şimdi vargectik artık beraber yatıp kalkiyoruz iste

Canim benim evde de var bi çözüm bulamadım hergün çamaşır suyu ile sildim yuvalarını alçı ile kapadım ama olmadı şimdi vargectik artık beraber yatıp kalkiyoruz iste

Bir arkadas yazmış çamaşır suyunu severler çamaşır suyuyla silme dye ama bilmiyorum. Ben de sirke ve arapsabunuyla denicem bugun

Ha birde geçen senede vardı anneme sordum tasincaksin bu evden o yüzden çıkıyorlar dedi ve 1 2 aya taşınıyoruz.olabilirmi acaba
Bir arkadas yazmış çamaşır suyunu severler çamaşır suyuyla silme dye ama bilmiyorum. Ben de sirke ve arapsabunuyla denicem bugun

X