Vicdanını yerim onunçok sevimli ama ya.
Bilmiyorum ama umarım acıtmadan bi yol bulursunuz. :)
Aklıma şu geldi
Kanuni Sultan Süleyman, hocasına sormuş:
-Günah var mı karıncayı kırınca?
Hoca şöyle cevap vermiş:
-Ahirette süleymandan hakkını alır karınca.
Faraşla toplayıp dışarıya bıraksaniz olur sanki.
Kızınız uyuduktan sonra süpürün...
Plastik Süpürgeyle alın bencede.
Bende de olun geçenlerde oğlum bi dk anne bi dk derken çektiriverdim makineye.
Bir kağıt parçası ile plastik bir bardağa doğru sürükleyerek koysanız olur gibi geldi.
Sonra dışarı bırakırsınız.
Karıncayı bile incitemeyen yürekleri büyüdüğünde incitecekler..
Ne acı değil mi?
Bi koli gibi bişeyin içine şeker koyun hepsi oraya girer sonra evden çıkarırsınız hiç zarar vermiş de olmazsınız yada kaçırtıcı tebeşirler var geçtiği göne sürüyosunuz oraya gelmiyolar kimyasal değil zarar vermez sadece uzaklaşırlar
Ben de küçükken elimde küçük ağaç dalı karıncaların başında nöbet tutardım , kimse basmasın diye . Bi yandan da yere ekmek döker taşımalarına yardım ederdim .
Bence vicdanlı olmak başka birşey .. hala bile isteye örümcek , karınca vs . Öldüremem .. bence sevinin ... karıncaları elektrik süpürgesine çekmekten daha iyi bir çözüm mutlaka vardır .
Biraz araştırın :*
Cocuk yüreği ne güzel di mi, büyüdukçe bozuluyoruz, Allah bağışlasın. Sanirim internette dogal yolla karincaları uzak tutmanin yolları var...simdilik belki supurgeyle faraşa toplayıp dışarı atabilirsiniz bi arkadaşın da dediği gibi...
Bu bizim evde ki minnak örümcek ailesini hatırlattı. Ağları tavanlardan süpürgeyle çekiyorum, minnak örümceklere dokunmuyorum. Arkadaşlarım da bu halime gülüyor. Napim ahirette bari örümcekler gelmesin hesaba...
Çaren var mı bilmiorum. Umarım bulursun.
Benim de mutfağımi bastılar. Üç beş yere dometesin dalını koydum,girişlere çıkışlara özellikle
Bir de baktım gitmiş bütun karıncalar. Tavsiye ederim
Bende gevtigimiz yaz baya ugrastim.insaallah gelmezler bu yazda komsum toz deterjan dok geldigi yola dedi aynen oyle yaptim iki uc günde yok oldular
Hepinize tesekkur ederim.bu gece beslensınler bakalım.yarın toplıcam .şuan onlara elma vermekle mesgul.küçük çocuklardan öğrenecek çok şey var..Ah benim güzelim şu güzel kalpliliğe empati duygusuna bak.Maşallah ona tatlışım benim yaa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?