Doğuma Hazırlık karında sertleşme ve kasılma doğum belirtisimidir?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

oguzer3

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2009
113
16
623
45
Tekirdağ
mrb;kızlar ben 32 haftaya girdim 1 haftadır günde 1 yada 2 kere karnımda sertleşme oluyor doktora söyledim normal dedi ama dün akşamdan beri 15 yada 20 kere olmuştur biraz önce 10 dk 3 kere karnım sertleşti 1-2 dk sürüyor geçiyor sadece karnımda sertleşme var ağrı yada sancı yok lütfen bilgisi olan yada doğum yapmış arkadaşlar yardımcı olumusunuz? erken doğum işareti olabilirmi?

mrb;kızlar ben 32 haftaya girdim 1 haftadır günde 1 yada 2 kere karnımda sertleşme oluyor doktora söyledim normal dedi ama dün akşamdan beri 15 yada 20 kere olmuştur biraz önce 10 dk 3 kere karnım sertleşti 1-2 dk sürüyor geçiyor sadece karnımda sertleşme var ağrı yada sancı yok lütfen bilgisi olan yada doğum yapmış arkadaşlar yardımcı olumusunuz? erken doğum işareti olabilirmi?
süreye göre düşününce erken doğum belirtisi olabilir.bence doktorunu ara ya da git.riske atmamak
lazım..

cevabın için teşekkürler;bugün daha iyiyim zaten bu hafta randevum var doktoruma ileticem inşallah erken doğum başlangıcı değildir.

canım bu son ayda sürekli olur zaten.
bence çok normal. bende 38 haftalık hamileyim günde en az 10-15 kere oluyo sertleşme.
bende doktoruma sormuştum. yalancı doğum sancıları demişti.
yani erken doğumla alakası yok. bende 1 aydır sürekli oluyor.
önemli bişey değildir bence

mrb;kızlar ben 32 haftaya girdim 1 haftadır günde 1 yada 2 kere karnımda sertleşme oluyor doktora söyledim normal dedi ama dün akşamdan beri 15 yada 20 kere olmuştur biraz önce 10 dk 3 kere karnım sertleşti 1-2 dk sürüyor geçiyor sadece karnımda sertleşme var ağrı yada sancı yok lütfen bilgisi olan yada doğum yapmış arkadaşlar yardımcı olumusunuz? erken doğum işareti olabilirmi?[/QUO

gecmiş olsun arkadaşım benimde karnımda sertleşme oluyodu ve umursamıyordum.33. haftamdaDoktora kontrole gittiğimde ultrasonla bakarken sertleşti karnım.hemen beni nstye yolladı ve ebe muayene etti 2 cm acılma ve nst'de sürekli sancım cıktı 2 hafta boyunca ilaç kullandım ve gecen cuma günü gittiğimde nst'm de sancılarım daha fazla cıktı ve bu kasılmalar bebege zarar verir dedi 2500 gr da kaldı bebegim artık cok cok az gr alıyo bu yuzden yarın tekrar gidicem galiba dogumu planlayacagız:emir_bebek::emir_bebek:

ciddimisin magnolia ben de sadece birgün öyle üstüste karnım sertleşti ama sonra geçti şu anda günde 2 yada 3 kere oluyo benimde perşembe randevum doktora ileticem bu arada ilaç kullandım demişsin ben şu anda güne 1 kere magnezyum kullanıyorumerken doğumdanda çok korkuyorum bebeğim 29+5 te kilosu 1900 du şu anda 32 haftadayım şekerimde sınırda çıktı biraz dikkat ediyorum ama arada kaçtığıda oluyo bir an önce bende 38 haftaya gelsem inşallah sağ salim atlatırız.(bu arada nst de sancı çıkınca ebe aşağıdan mı bakıyor açılma varmı diye kendi gittiğin kadın doğumcu bakmıyormu?)
hepinize teşekkürler.

Son düzenleme:
ciddimisin magnolia ben de sadece birgün öyle üstüste karnım sertleşti ama sonra geçti şu anda günde 2 yada 3 kere oluyo benimde perşembe randevum doktora ileticem bu arada ilaç kullandım demişsin ben şu anda güne 1 kere magnezyum kullanıyorumerken doğumdanda çok korkuyorum bebeğim 29+5 te kilosu 1900 du şu anda 32 haftadayım şekerimde sınırda çıktı biraz dikkat ediyorum ama arada kaçtığıda oluyo bir an önce bende 38 haftaya gelsem inşallah sağ salim atlatırız.(bu arada nst de sancı çıkınca ebe aşağıdan mı bakıyor açılma varmı diye kendi gittiğin kadın doğumcu bakmıyormu?)
hepinize teşekkürler.

ilacımı 35 haftaya kadar kullandım hatta bebegin akcigerleri gelişsin diye iğne bile oldum.Bugun doktora gittim kasılmalardan bebegim gelişemiyomus 14 martta zorunlu sezeryan olucam.sata göre 2 hafta geri gelmeye basladı dogumum 37haftalık olacak Ebede baktı doktorumda baktı a:emir_bebek:ma erkek olmasına ragmen dru tercih ediyorum ebeler hoyrat davranıyor.İnşallah sizde bir sorun cıkmaz

çok geçmiş olsun inşallah çok kolay bir şekilde doğum yapıp sağlıklı bebeğini kucağına alırsın.

Back
X