Mezeler - Ordövrler Karisik sebzeli garnitür (resimli)

gullerdiyari

hayat beni nden yoruyosun
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
3.314
1
156
Arkadaslar aslinda bunu esim yapti:)
aslinda mutfak esime cok uzak bir yerdir ama bu gün nerden esti bilmiyorum bir ara tv seyrediyorduk bir yemek programi vardi orada tavuk yemeginin yanina buna benzer garnitür yaptilar,
ben yemek yapmak icin mutfaga girdigimde birde baktim esim geldi sebzelerden neler var bizde deneyelim dedi evde olan sebzelerden yaptik,
sizde evde olan sebzelerden yapabilirsiniz.
arkadasimiz ho$sedanin tarifi yufkali beyti kebabi yaptim birlikte nefis oldu...

1 tane kücük pirasa
1 tane havuc
1 su bardagi kadar bezelye
1 cay bardagi haslanmis barbunya
1 büyük sogan
renkli biberler
konserve kücük misirlar
1 tane bulyon
1 kücük su bardagi su
biraz zeytin yagi
tuz, karabiber, maydanoz,
istediginiz baharat cesitleri

öncelikle tavaya yagimizi koyup havuclarimizi büyükce dograyip tavaya koyalim biraz yagda cevirelim,
ardindan soganimizi piyaz dograyalim biberleride biraz büyükce dograyip tavaya ekleyelim,
ve gecelim sebzelere pirasa, barbunya, bezelye ve kücük misirlarida ekleyip kisik ateste biraz soteledikten sonra.
bulyonu ve suyu ekleyip kisik ateste 15- 20 dakika kadar kapagi kapali pisirin tuzunu ve baharatini ekleyin kapagini kapatip birkac dakika kadar daha ocakta bekletin ve garnitürümüz hazir.
istediginiz yemegin yaninda cok güzel görünecektir pilav, et, tavuk yada köfte...
afiyet olsun arkadaslar umarim begenirsiniz...

akannehirsok sok sokakannehir
:1shok:flash flash flash:1shok:
akannehir:1shok:son dakika haberi gibi oldu ha:1shok:akannehir
:roflol::roflol::roflol:
zemuszemusinanmiyorum ya daim ve garnitür cok uzakzemuszemus
fisfisfissırnaşık şeykafasina biseymi düsdü aceb yengosumsırnaşık şeyfisfisfis
:jeyyar:yok yok dayim yaslandigini hissetdide icimde kalmasin ben bi garnitür yapiim dedi herhal:jeyyar:
lülülülülülü40yil düsünsem dayimin mutfaga giripde bisey yapicagi aklima gelmezdilülülülülülü
:roflol:saka gibi ya biri beni cimciklesin ayol:roflol:cokacimcoooksaka bir yana sebseyi severim icindekilerde cidden hayir diyemediklerimcokacimcoook
ellerine saglik zebosumun masallah ya
basinda bisey kirsaydin yengosum
ne biliim nazara gelmesin bu adam
:nazar::nazar::nazar:
artdiysa buzluga at gelince bi tadina bakiim
bi yerlerim sisicek yoksa
bide keske yaparken resmini cekseydin kanit olarak
hatirada kalirdi hem
:jeyyar::jeyyar::jeyyar:

akannehirsok sok sokakannehir
:1shok:flash flash flash:1shok:
akannehir:1shok:son dakika haberi gibi oldu ha:1shok:akannehir
zemuszemusinanmiyorum ya daim ve garnitür cok uzakzemuszemus
fisfisfissırnaşık şeykafasina biseymi düsdü aceb yengosumsırnaşık şeyfisfisfis
:jeyyar:yok yok dayim yaslandigini hissetdide icimde kalmasin ben bi garnitür yapiim dedi herhal:jeyyar:
lülülülülülü40yil düsünsem dayimin mutfaga giripde bisey yapicagi aklima gelmezdilülülülülülü
:roflol:saka gibi ya biri beni cimciklesin ayol:roflol:cokacimcoooksaka bir yana sebseyi severim icindekilerde cidden hayir diyemediklerimcokacimcoook
ellerine saglik zebosumun masallah ya
basinda bisey kirsaydin yengosum
ne biliim nazara gelmesin bu adam
:nazar::nazar::nazar:
artdiysa buzluga at gelince bi tadina bakiim
bi yerlerim sisicek yoksa
bide keske yaparken resmini cekseydin kanit olarak
hatirada kalirdi hem
:jeyyar::jeyyar::jeyyar:

:kedi:evet canim aynen sok:1shok:
valla bizde sok olduk kizimla:1shok:
hatta iyimisin diye falan sordukCADIARZU
ama gayet iyi görünüyodu hele birde cok begendikyerimseniben
e tabi hic mutfaga girmediginden hic birseyin yerini bilmiyo o nerde bu nerde ondan fazla ben ugrastim-tatlicadiarzu-
ama neyse canim her seyin bir baslangici vardir:1rolleyes:
kimbilir belki bidaha geldiginde sizede yaparzemuszemus
sen özel istek yaparsinkaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan

ellerinize sağlık bacım hem senin hemde eniştemizin...ne tatlı oluyorlar değilmi mutfakta..benim eşim kızımdan daha kötü durumda mutfak konusunda bardağın tabağın yerini bile bulamaz...kimbiliiiiiiiir belki 21 yıldan sonra o da böyle bir eserle çıkar karşıma inşallah...allaha emanet olun gülüm..

ellerinize sağlık bacım hem senin hemde eniştemizin...ne tatlı oluyorlar değilmi mutfakta..benim eşim kızımdan daha kötü durumda mutfak konusunda bardağın tabağın yerini bile bulamaz...kimbiliiiiiiiir belki 21 yıldan sonra o da böyle bir eserle çıkar karşıma inşallah...allaha emanet olun gülüm..

hic sorma tatlim oda bilmez aslinda ama arada ilham geliyor:asigim:
aslinda mutfaga girince mutfagin altini üstüne getiryo ama seslenmiyorum artik sonucta güzel birseyler yapma cabasi icindeyerimseniben
herhalde yas ilerleyince bazi seler deyisiyor olgunlasiyorlar.
allah herkesin sevgisini muhabbetini bol etsin canim cok tesekkür ederimopuyorumnanaktana.s.

Back
X