Karısıyla Annesi Arasında Sıkışan Adam!

cocukaile

EVLİ-MUTLU-HUZURLU-AŞIK-ÇOCUKLU..
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
516
577
123
Not: Bu konu gerçek bir olay baz alırak yazılmış bir hikayedir.

Ben karım ile annem arasında kaldım. Allah kimseyi iki kişi arasında bırakmasın, hele annesiyle karısı arasında hiç bırakmasın.

Evlendiğimiz günden beri birbirleriyle didişirler. Karım annemi bana kötüler, annemde karımı.
Hayat dolu bir adamdım eskiden, şimdi o halimle aramda dağlar kadar fark var, bıktırdılar beni. Ne alıp veremedikleri var? Benimi paylaşamıyorlar? Aklım ermiyor.
Acaba neyimi paylaşamıyorlar? Birisinin karısı birinin evladıyım. Bunu anlamıyorlar mı? Birbirlerinin kuması gibi davranıyorlar. Hiç alttan almak yok, sürekli laf dalaşı.

Oysa ki ben hep huzurlu bir yuva hayal etmiştim. Aile yemekleri, kaynaşmalar, ailecek piknikler, çay sohbetleri. Anneme hürmet gösteren, hizmet eden saygılı bir gelin. Karıma her zaman sevgiyle yaklaşan annem.

Şimdi birbirlerini görmeye bile tahammül edemiyorlar. Karım evliliğimiz boyunca hep annenle görüşmek istemiyorum diye tutturdu. Bayramdan bayrama benim zorumla gidiyordu, bu sene bayramda da gitmeyeceğim dedi. O kadar ısrarıma rağmen gelmedi. Çocuklarla dul bir adam gibi gittim bayram tebriğine. Kendimi o gün hissettiğim kadar ezik ve yanlız hiç bir zaman hissetmedim. Üstüne üstlük birde annemin karını bir el öpmeye bile getirmedin mi? lafları...
Zor, geçinmek istemeyen iki kadın arasında kalmak çok zor.

Geçen ay ayağım kırıldı, karım çalıştığı için annem geldi bana gündüzleri bakmak için. Hiç yüz yüze bile gelmediler. Karım gelmeden annem evden çıkıyordu. Yüz yüze gelmemelerine rağmen bana birbirlerini eleştirmekten vaç geçmediler. Ayağımın kırıldığının 3. gününün akşamı karım evliliğimizin ilk gününden son gününe kadar olan annemle olan atışmalarını saydı saydı. Kötü kavga ettik. Baktım odada telefonla konuşuyor. Annemi aramış, gelme bir daha bu eve, istemiyorum seni derken yetiştim ama geç kalmıştım telefonu kapattım ama o çoktan söyleyeceklerini söylemişti.

Şu an aramız berbat durumda. Boşanmayı çok düşündüm ama çocuklarımı düşünüp hep vaz geçtim. Bilmiyorum, nasıl olacak bu evliliğin gidişatı.

Halbuki biraz gayret etseler iyi geçinebilirler. Beni sevdiklerini söylüyorlar, insan sevdiği için gayret eder. İnsan sevdiğinin annesine hürmet eder, insan oğlunun karısına sevgi besler, hoş görür...

Sevmek sadece kendini mutlu etmek değildir ki! Ah bunu iş işten geçmeden, beni iyice kaybetmeden bir anlayabilseler...

Gülşah D.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…