• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kariyer mi ? Annelik mi ?

ikisini bir arada yürütüyorum çok şükür , ama eğer bir aksilik olsaydı ( ya hamileliğim sorunlu geçseydi ya da allah esirgesin çocuğum hasta filan olsaydı ) kesinlikle annelik derdim

Annelik ben anne olma umuduyla yüksek lisansı hiç düşünmedim ama meleğim 1 seneyi aşkın gelmiyor..Bu sene gireceğim meleğim geldiği anda anneliği seçerim ..opuyorumnanaktan

7 yıldır aynı şirketteyim
ve kariyerim adına.. şu an birim müdürüyüm..
ama annelik bambaşka...
çalışmayı bırakmayı da düşünmüyorum.
ancak çocuğumun yanıbaşında olmak, eğitimiyle yakından ilgilenmek adına.
kendi işimi yapmak gibi planlarım var
hem kariyer hem annelik son hız devam böylece...

arkadaslar bende calıscam elbette sadece birini tercih etmek zorunda kalsanız hangisi olurdu ? soru bu =)
Eğer birini tercih etmem gerekseydi seçimim her zaman kariyerden yana olurdu benim.Tüm annelerin affına sığınarak söylüyorum tabiki bunu onlara saygım da sonsuz ancak benım ıcın her seyden önce karıyerım gelirdi.Eşimden önce bile hatta.Kendisi tarafından sürekli psikolojik baskı görmeme rağmen(neredeyse bir yıldır hatta)yinede hamile kalmak istemedim çünkü bu şekilde daha mutlu olacağıma inanıyorum çocukta yaparım kariyerde diyenlerden de değilim yapamayacağımı biliyorum..

Eğer birini tercih etmem gerekseydi seçimim her zaman kariyerden yana olurdu benim.Tüm annelerin affına sığınarak söylüyorum tabiki bunu onlara saygım da sonsuz ancak benım ıcın her seyden önce karıyerım gelirdi.Eşimden önce bile hatta.Kendisi tarafından sürekli psikolojik baskı görmeme rağmen(neredeyse bir yıldır hatta)yinede hamile kalmak istemedim çünkü bu şekilde daha mutlu olacağıma inanıyorum çocukta yaparım kariyerde diyenlerden de değilim yapamayacağımı biliyorum..

ne iş yapıyorsunuz

ve evlisin eşin anlayış gösteriyo harika bişey :)
ben öğretmenim ne kariyeri yani can sıkıntısından ölücem. sana imrendim bende :)
Yani öğretmenin mezun olduğu okula bağlı tabii.
Ben diplomamı alsam başvurumu kabul etmeyecek şirket yok,o konuda rahatım :KK66:
Ayrıca çalıştığım vakıfın maaşları yüksek,müdür yardımcısı ya da müdür olursan saymıyorum bile..
Yani biraz da çalıştığın yerle mezun olduğun okula bağlı.Ve ne öğretmeni olduğuna.

Yani öğretmenin mezun olduğu okula bağlı tabii.
Ben diplomamı alsam başvurumu kabul etmeyecek şirket yok,o konuda rahatım :KK66:
Ayrıca çalıştığım vakıfın maaşları yüksek,müdür yardımcısı ya da müdür olursan saymıyorum bile..
Yani biraz da çalıştığın yerle mezun olduğun okula bağlı.Ve ne öğretmeni olduğuna.
kesinlikle. zaten ailem ilk devlet istediği için millli eğitimde çalılışıyorum. yani özel değil. ben devletteyim ne kariyeri desem daha doğru olacaktı. yükselme vs imkanın olmuyo pek. anca başka alana yönelmem lazım da öyle

ve evlisin eşin anlayış gösteriyo harika bişey :)
ben öğretmenim ne kariyeri yani can sıkıntısından ölücem. sana imrendim bende :)
Göstermek zorunda vallahi başka çaresi yok şekerim haha :) Tesekkür ederim canım ya ama olsun her mesleğin yeri ayrı öğretmenlikte çok kutsal bir meslek.Branşın neydi peki senin?Hani ingilizce falansa senin de çok şansın olur yurtdışında falan gezmek için

Göstermek zorunda vallahi başka çaresi yok şekerim haha :) Tesekkür ederim canım ya ama olsun her mesleğin yeri ayrı öğretmenlikte çok kutsal bir meslek.Branşın neydi peki senin?Hani ingilizce falansa senin de çok şansın olur yurtdışında falan gezmek için
yok valla anasınıfı benim. ev iş arası geziyorum sadece :) maşallah diyeyim size de allah herjese versin :)

Annelik en başta ama, iş hayatındaysanız ikisini de birlikte yürütmek en gzeli

sapla samanı birbirine karıştırmam.. ikisinden birini de normal şartlarda seçim konusu bile yapmam.. benim ve evladımın sağlığı sıhhati konusunda bir sıkıntı olmadıkça ne anneliğimden ne de kariyerimden ödün veririm.. Rabbimiz biz kadınları çok güçlü ve çok özel yaratmış.. İkisini de aynı anda yürütebilecek güçte olduğuma inanıyor ve bunun için her gün şükrediyorum..
Ben kendime annemi örnek almış bir insanım.. kendisi 53 yaşında ve hala kariyerine devam eden bir kadın.. Bununla beraber 2 tane pırlanta gibi evlat da yetiştirdi.. Ben okumuş ve kendi ayakları üstünde duran, şimdi anne olmaya hazırlanan bir kadınım, erkek kardeşimse üniversitede okuyan herkesin parmakla gösterdiği bir genç..
Yanlış anlaşılmasın ve ekstrem durumlar göz önünde bulundurulmadığında bunları tercih sebebi olarak gören kadınlara şaşırıyorum.. Çünkü inanın kendi gücünüz bunların bin mislini bile aynı anda yapabilecek derecede yüksek..

yazının arasına çok doğru bir kelime eklemişsiniz.. "mutluluk".. ben ikisini birden yapabileceğime inandığım ve ikisini birden yapabildiğim zaman kendi gücümü hissedebileceğim için mutlu olacağım için ikisini aynı anda tercih ediyorum mesela..
herkesin önceliği nasıl mutlu olduğu konusunda aslında.. kimi de evladına tüm hayatını vererek çok mutlu oluyor.. tamamen tercihler.. siz böyle mutlu oluyorsanız eşinizin buna saygı gösteriyor olması çok örnek bir davranış..

yazının arasına çok doğru bir kelime eklemişsiniz.. "mutluluk".. ben ikisini birden yapabileceğime inandığım ve ikisini birden yapabildiğim zaman kendi gücümü hissedebileceğim için mutlu olacağım için ikisini aynı anda tercih ediyorum mesela..
herkesin önceliği nasıl mutlu olduğu konusunda aslında.. kimi de evladına tüm hayatını vererek çok mutlu oluyor.. tamamen tercihler.. siz böyle mutlu oluyorsanız eşinizin buna saygı gösteriyor olması çok örnek bir davranış..

Cok dogru yazmissiniz, kim nasil istiyorsa oyle yapsin. Insanlarin neyden mutlu olacaginin genelgecer bir kurali yok.

Back
X