• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

karmakarışığım...

Maria_Puder

iç güveysinden hallice
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2013
555
144
53
küçük bir ege ilinde yaşıyorum. 2 ay oldu geleli. taşınırken maddi anlamda baya açıldık. zaten önceden de çok borçluyduk. iyice gitti yani ipin ucu.7 yıllık evliliğe 9 taşnma 9 il sığdırdık. bütün paramız nakliyeye gitti.
geldiğimden beri iş arıyorum. her başvurduğum yerden görüşmeye çağırıldım ancak geri dönüş olmadı. en son geçen cumartesi bi tekstil firmasına gittim görüşmeye. % 90 olumlu sonuçlanacaktı. hem müdür bey hem ben memnun ayrıldık. yurt dışına gidiyorum cuma dönücem. cuma günü arayacağım sizi dedi ama aramadı. dün ben aradım . müdür bey henüz gelmemiş ... bugün öğlene kadar çalışıyorlar . haber gelir diye umuyordum yine aranmadım.
grafikerlik için kursa kaydolmuştum 2 hafta önce başlayacaktı kurs sözde. hala başlamadı. kurs hafta içi 3 gün akşam olacaktı. kızımı bırakacak yerim olmadığı için kayınvalidem geldi. ve aynı evde yaşamak beni çok geriyor. yaptığım hiçbir şeyi beğenmez. sürekli söylenir. hiç memnun kalmaz. evin balkonunun şekline bile söyleniyor sabahtan beri.
1 aylık evliyken gelmişlerdi ilk 3 ay kaldılar. ve sonra sürekli geldiler. daha önce 1 yıl kadar muhasebecilik yaptım.o sürede de bizdeydi kayınvalidem.ı. burdan önce oturduğumuz yer ona çok yakındı sürekli görüşmek durumunda kaldık doğal olarak. gitmezsek küsüyordu. sürekli kızıma benim öğrettiklerimin tam tersini yaptırıyor. mesela sifonu çekme diyor kızıma. zaten küçük çocuk ne olacak bunun tuvaletinden. sifon çok su harcıyor çekme sifonu diye tembihliyordu sabah..
kayınvalidem şu anda maddi anlamda da büyük destek veriyor bize. çünkü bu aralar çok sıkıştık.çok borçlandık.o olmasa eşimin maaşı yetmeyecek aylık giderlerimize. ki temel şeyler dışında hiçbir şey almıyorum. kış geldi daha 1 kazak bile almadık eşimle ben.
ona mecbur kalmamak için sürekli iş arıyorum.ama hiçbiri olumlu sonuçlanmıyor. evde nikah şekeri kurabiye yapıp satmayı bile düşünüyorum ama eşim sıcak bakmıyor.
önlisans bilgisayar mezunuyum. kpssden 83 aldım. kadro sayılarına bakılırsa atanamayacağım büyük ihtimal.
kayınvalidemin uyumsuzluğu canımı sıkıyor bir yandan.
bir yandan benim iş bulamayışım...
sürekli bir şeyler ters gidiyor... ne zaman düzenli bir hayatım olacak benim :(

Kayinvalidenizin bu yaklaşımlarını eşiniz nasıl karşılıyor? KV olmasa belki bukadar bunlamiycaksiniz.

Kayinvalidenizin bu yaklaşımlarını eşiniz nasıl karşılıyor? KV olmasa belki bukadar bunlamiycaksiniz.
eşim de farkında. şikayet etmem hiç annen böyle böyle diye.. eşim uyarır güzlce konuşur annesiyle. sonra yine aynı.
balkonun şekline bile söyleniyor ben yaptım sanki. banyo çok küçükmüş. buna dır dır etti dün.
o olmasa evet bu kadar bunalmam ama maddi destek verdiği için susuyorum. işim olsaydı keşke :(

Sabredın ve dua edın rabbım buyyk bı yerden bır kapı acar mutlaka kendınI fazla bunaltmayın cocugunuz ıcın de sızın pskolojınız cok onemlı herseuden oncr sızbır annesınız bunu unutmayın.

eşim de farkında. şikayet etmem hiç annen böyle böyle diye.. eşim uyarır güzlce konuşur annesiyle. sonra yine aynı.
balkonun şekline bile söyleniyor ben yaptım sanki. banyo çok küçükmüş. buna dır dır etti dün.
o olmasa evet bu kadar bunalmam ama maddi destek verdiği için susuyorum. işim olsaydı keşke :KK43:
İnşallah en kisa zamanda is sahibi olursunuz

İş bulunca kayınvalide sorunun kalmayacak evet.
İş bulamıyorsun şuan.
Ama hayatın boyunca iş bulamayacak mısın düşünsene..
Herkezin sıkıntılı bir dönemi olur ve ferahlar, sende ferahlayacağına inan.

İş bulunca kayınvalide sorunun kalmayacak evet.
İş bulamıyorsun şuan.
Ama hayatın boyunca iş bulamayacak mısın düşünsene..
Herkezin sıkıntılı bir dönemi olur ve ferahlar, sende ferahlayacağına inan.
inşallah. çok bi şey istemiyorum ki sabit düzenim olsun. çok zengin olmayayım ama borçsuz yaşayayım.
zaten taşınma meselesi beni canımdan bezirdi. az değil 9 kere taşındık.
eşimin işi yüzünden bi düzen tutturamadık. şimdi buraya gelmişken , yerleşelim derken böyle birilerine muhtaç olmak çok üzüyor beni.

inşallah. çok bi şey istemiyorum ki sabit düzenim olsun. çok zengin olmayayım ama borçsuz yaşayayım.
zaten taşınma meselesi beni canımdan bezirdi. az değil 9 kere taşındık.
eşimin işi yüzünden bi düzen tutturamadık. şimdi buraya gelmişken , yerleşelim derken böyle birilerine muhtaç olmak çok üzüyor beni.
Haklısın bir nevi gebe kalıyorsun onlara.
O da nazını çekeceğini düşünüyor işte.
Bak ben 1 yıl falan evde kaldım, bir süre iş aradım, yok aynen dediğin gibi nereye gitsem aramıyorlar ki yeteneksiz çalıştırılmayacak biri değilim.
Aynen senin gibi bazen sinirimden ağlıyordum, neyse artık umudumu kesmiştim eski şirketten aradılar, severler de beni.
Şuan iyi ki başka iş yerleri olmamış diyorum.
Emin ol bir hayır vardır ve bunu sen bilemezsin.
Bu durum hep böyle gitmeyecek, dua et bol bol ihmal etme ;)

Haklısın bir nevi gebe kalıyorsun onlara.
O da nazını çekeceğini düşünüyor işte.
Bak ben 1 yıl falan evde kaldım, bir süre iş aradım, yok aynen dediğin gibi nereye gitsem aramıyorlar ki yeteneksiz çalıştırılmayacak biri değilim.
Aynen senin gibi bazen sinirimden ağlıyordum, neyse artık umudumu kesmiştim eski şirketten aradılar, severler de beni.
Şuan iyi ki başka iş yerleri olmamış diyorum.
Emin ol bir hayır vardır ve bunu sen bilemezsin.
Bu durum hep böyle gitmeyecek, dua et bol bol ihmal etme :KK66:
aynen bende yeteneksiz olduğumu düşünmüyorum. hepsi altından kalkabileceğim işler...
bi de beni sıkan şu son görüştüğüm şirket çok beğenmiştim. çok istedim çok da heveslendim. haber gelmeyince hayal kırıklığına uğradım. belki müdür bey hala dönmedi bilemiyorum ama bu iş olsaydı atanmış gibi sevinecektim :(
gencim, elim ayağım tutuyor çok şükür. görümcelerim keyfi olarak çalışmadığımı kayınvalidemin maaşına güvendiğimi düşünüyorlar.
inşallah bende senin gibi rahatarım bir gün.

aynen bende yeteneksiz olduğumu düşünmüyorum. hepsi altından kalkabileceğim işler...
bi de beni sıkan şu son görüştüğüm şirket çok beğenmiştim. çok istedim çok da heveslendim. haber gelmeyince hayal kırıklığına uğradım. belki müdür bey hala dönmedi bilemiyorum ama bu iş olsaydı atanmış gibi sevinecektim :KK43:
gencim, elim ayağım tutuyor çok şükür. görümcelerim keyfi olarak çalışmadığımı kayınvalidemin maaşına güvendiğimi düşünüyorlar.
inşallah bende senin gibi rahatarım bir gün.
Yaa inan neredeyse benim durumumdasın. O zamanlar bizde eşimin abisinin evinde kirasız oturuyorduk. Kayınvalidem laf çarpıyordu şu şu iş beğenmiyorda bilmem ne diye. Yani nasılsa borç yok yatıyor modunda görüyordu beni.
Bu daha çok yıpratıyor insanı. Eşim boşver annemin söylediklerini istersen hiç çalışma diyip yanımda olmuştu.
Senin eşinde destek değil mi. Boşver o zaman, inan şimdi diyorum ne diye üzülmüşüm, kısmetten öte yol yok.
Sen elinden geleni yapıyorsun işte başka yapabileceğin hiç bir şey yok! Üzülünce iş ayağına gelmeyecek bunu unutma.

Yaa inan neredeyse benim durumumdasın. O zamanlar bizde eşimin abisinin evinde kirasız oturuyorduk. Kayınvalidem laf çarpıyordu şu şu iş beğenmiyorda bilmem ne diye. Yani nasılsa borç yok yatıyor modunda görüyordu beni.
Bu daha çok yıpratıyor insanı. Eşim boşver annemin söylediklerini istersen hiç çalışma diyip yanımda olmuştu.
Senin eşinde destek değil mi. Boşver o zaman, inan şimdi diyorum ne diye üzülmüşüm, kısmetten öte yol yok.
Sen elinden geleni yapıyorsun işte başka yapabileceğin hiç bir şey yok! Üzülünce iş ayağına gelmeyecek bunu unutma.
eşim saolsun çalışmamı bile istemiyor ben halledicem bir kaç ay sık dişini diyor ama yapamam. madenci benim eşim. işçi değil ama maden işçisinden daha fazla sorumluluğu, yükü...
bende senin gibi rahata ericem ama sabır gerekli... çok teşekkür ederim desteğin için.

Yazdınız da gözümden mi kaçtı acaba?
Neden bu kadar çok taşındınız, sürekli şehir değiştirdiniz?
Eşiniz ne iş yapıyor?

Yazdınız da gözümden mi kaçtı acaba?
Neden bu kadar çok taşındınız, sürekli şehir değiştirdiniz?
Eşiniz ne iş yapıyor?
evet gözümden kaçmış sanırım görmedim.
eşim özel sektörde çalışıyor maden mühendisi.
neden bilmem her gittiğimiz yerde bir sorun çıktı. ya işten çıkarıldı ya da çalıştığı ocak kapandı.birinde de resmen dağ başında oturduk 8 ay. ne doktoru vardı ne öğretmeni. en yakın ile 180 km. olan bir doğu ilçesiydi. yapamadık orda. eşim haftada 1 geliyordu eve. şantiyeden çıkmasını istemiyordu işveren . ordan da ayrıldık. maaşı çok iyiydi ama birbirimizin yüzünü göremiyorduk. çok kavga etmeye başladık bu yüzden. kızım da babasını arıyordu çok fazla. taşınalım dedik.
şimdi güzel bir iş bulduk. oturduğumuz ilden de çok memnunuz ama bu kez ben iş bulamıyorum.
ve kayınvalidem çok uzun süre hiç gitmeyecek.
çok mutsuzum...

Back
X