• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

karmakarışık duygularim:(

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Merhabalar.Benim derdim çok karışık.Dört senedir bir ilişkim var.Okulum bitince evlenmeyi düşünüyoruz inşallah.Ayrı şehirlerdeyız.Buraya kadar sorun yok.Ailesi doğulu ve şafi.Dokuz kardeş.Ben hanifiyım.Bunu bu sene cok düşündüm.Onu seviyorum.O da beni seviyor.Ama korkuyorum gelecekten.Kültür farkindan çok korkuyorum.Sırf bu yüzden aileme daha soyleyemedim.Birde başka boyut var.Benimle ilgilenen birisi var işi gücü tıpi yerinde efendi biri.Sevgilim olduğunu biliyor.Saklamadim.Bayadir arkadasim aynı zaman da.Sevgilimden görmediğim ilgiyi o gösteriyor tabi arkadaş olarak bende mesafemi koruyorum.Direk birşey demedi sadece ima ediyor galiba.Fikirimce tabi.Kafam karisiyor.Yanlış birşey yapmaktan korkuyorum.Hiç birşey yapmadim ama kendimi suçlu hissediyorum.Gördüğüm ilgiye bakıyorum sevgilime bakıyorum sürekli karsilastirma yapıyorum.Ne olur yardımcı olun.Ben bu duygudan histen nasıl kurtulurum??Kafam çorba oldu resmen:( Gerçekten sevdiğim insanı deli gibi sevdiğim insanı seviyomuyum.Niye bu haldeyim:(

Biz söz var ya..İki kişi arasında kaldıysan ikinciyi seç çünkü birini çok sevseydin ikinci seçenek olmazdı.Gerçekten sevmiyorsun bence alışkanlık olmuş.Kafanın bu kadar karışması ve kıyaslama yapman bunun bir göstergesi.Ayıp değil,utanılacak bir şey değil.Aldatmış değilsin.Rahat ol ve kalbinin sesini dinle.

Biz söz var ya..İki kişi arasında kaldıysan ikinciyi seç çünkü birini çok sevseydin ikinci seçenek olmazdı.Gerçekten sevmiyorsun bence alışkanlık olmuş.Kafanın bu kadar karışması ve kıyaslama yapman bunun bir göstergesi.Ayıp değil,utanılacak bir şey değil.Aldatmış değilsin.Rahat ol ve kalbinin sesini dinle.

korkuyorum bunları konuşmaktan.yargilanacagim diye.ama burada konuşunca rahatliyorum.Sevgilim beni o kadar çok sevdiğini söylüyor ki bende şu an onu sevdiğimi düşünüyorum yada aliskanlik bilemiyorum onu uzmekten korkuyorum.inşallah herşey yoluna girer:( ondan bazı isteklerim oluyor yapmiyor bazı tavirlarini duzeltmiyo derken hayalimdeki erkek karakterine uyduramiyorum.onları yapsa hiç tereddüt etmem.

korkuyorum bunları konuşmaktan.yargilanacagim diye.ama burada konuşunca rahatliyorum.Sevgilim beni o kadar çok sevdiğini söylüyor ki bende şu an onu sevdiğimi düşünüyorum yada aliskanlik bilemiyorum onu uzmekten korkuyorum.inşallah herşey yoluna girer:( ondan bazı isteklerim oluyor yapmiyor bazı tavirlarini duzeltmiyo derken hayalimdeki erkek karakterine uyduramiyorum.onları yapsa hiç tereddüt etmem.

Anlıyorum seni.Şimdi bazı şeylerden rahatsızsın.Evlenince erkekler daha da rahatlıyorlar.Genelleme yapmak istemem ama etrafımda olsun burada olsun örneklerini çok görüyoruz.Kendine ve sevgiline şans ver tabiki. 4 senelik bir emek var ama baktın olmuyor bir şeylerden hala emin değilsin ciddi adımlar atma ileride pişman olmamak adına.Kimse seni yargılamaz,yargılayamaz.Senin hayatın ki ortada bir ayıp yok.Evlilik çok zor.Aklında soru işaretleriyle,kafa karışıklıklarıyla adım atarsan yazık edersin kendine.Önemse kendini.Mutlu olman dileğiyle.

Anlıyorum seni.Şimdi bazı şeylerden rahatsızsın.Evlenince erkekler daha da rahatlıyorlar.Genelleme yapmak istemem ama etrafımda olsun burada olsun örneklerini çok görüyoruz.Kendine ve sevgiline şans ver tabiki. 4 senelik bir emek var ama baktın olmuyor bir şeylerden hala emin değilsin ciddi adımlar atma ileride pişman olmamak adına.Kimse seni yargılamaz,yargılayamaz.Senin hayatın ki ortada bir ayıp yok.Evlilik çok zor.Aklında soru işaretleriyle,kafa karışıklıklarıyla adım atarsan yazık edersin kendine.Önemse kendini.Mutlu olman dileğiyle.

teşekkür ederim destegin için.umarım herşey yoluna girer.biraz bekleyeceğim.emin olabilmek için.dediğin gibi evlilik kolay değil.o yüzden pisman olacagim bir şeyi bende yapmak istemem.

mezhep farkını geçtim sakın doğulu biriyle evlenme hayatın zindana döner tecrübelerle sabit..

evet insan ayrımı yapıyorum zira yapıları çok farklı kadın orada mal demektir kaç tane konu var burada. ikinciden hoşlanıyorsan bir şans ver.

Bazen gercekten acaba ben mi çok katıyım dıye dusunuyorum ama vıcdanım dogru cevabı verıyor sukur.

Baska bırının sana ılgı duydugunun farkındayken nası yakınında olmasına ızın verıyosun ki? Allahtan ıcın rahat etmemıs, bır de hıcbıse yokmuş gibi hissetmemişsin. Hayatında bırı varken, sana ılgısı olan baska bırının sana ılgı gostermesıne ızın vermek tabi ki yanlış! Sevgılın var ve baska bı kızın ılgısıne musade edıyor, şimdi kulağa nasıl geldı ?

Sevgilisi olan ve niyeti ciddi olan birisinin aklini celmeye calismak, diger adayiniz bundan farkli birsey yapmiyor.
Empati yapalim, bir kadin var, sevgilinize talip, iliskisi oldugunu bile bile, aklini celmeye, aklini karistirmaya, yakinlasmaya calisiyor.
Sevgiliniz de bu kisiyle arkadas, ve kadin basarmis, kafasi karismis, ne hissederdiniz.
Sakin yanlis anlamayin yargilamiyorum, asla.
Sadece farkli acidan bakin, derdim bu.
Ayrica ben mesafeyi koruyabildiginize de pek emin degilim.
Kadinlar, begenilmekten, pesinde kosulmasindan cok hoslanir.
Erkekler de kafasi karismis kadinlardan!!!
Bana kalirsa bu flortlesmeyi, arkadasim ayagina, yakinlasmaya bir dur deyin.
Oturun kararinizi verin.
Diger sevgilim mi, bu aday mi diye?!!
Sadece ilgi mi hosuma gidiyor, anlik bir kafa karisikligi mi, yoksa bu benim icin dogru kisi mi diye.
Karariniz ne olursa olsun, ondan emin olun ve artik arada degil kesin adimlar atarak ilerleyin.
Sonra vicdan azabi kacinilmaz olur.
Umarim sizin icin en iyisi ne ise, o olur...

Dogulu biriyle sakin ha sakin!! Istisnalar tabii ki mevcuttur ama onlarin genelinde kadin hep ikinci plandadir. Yolda arkadan yururler, esinin anasinin babasinin yaninda cocuklarini bile sevmezler, aile yapilari, konusma tarzlari, kendini cok yabanci hissedecegin bir ortamda bulabilirsin kendini bir anda. Sana Canan Tan'in "Piraye" isimli romanini okumani tavsiye ediyorum batili bir kizla dogulu bir erkegin iliskilerini anlatiyor.

2. kişi için bir şey diyemem ama 1. kişiye duygularının bittiği belli oluyor.
Bazı ilişkiler,hasbelkader sürüncemede devam eder.Sizinki de öyle olmuş.
Ömrünü tamamlaması gereken zamanda değil,daha iyi bir seçenek çıktığında farketmişsin.
Zaten uygun olmadığınıza göre,bence inceldiği yerden kopsun.

Önce eski ilişkinin akıbetini belirle,ondan sonra diğerini değerlendir.
Demek istediğim,şu anki koşullarda 2. daha iyi bir seçenek gibi görünebilir.
Fakat ayrıldıktan sonra kriterlerin ve seçeneklerin çeşitlenebilir.

Seni su anda cok iyi anliyorum.
Benimde sevgilimle problemlerim var. O peoblemler bizi baskalarina itiyor.
Bende ikinci bir sahis yok ama, olsa bnmde kafam karisir.
Sen bence ikinci adayi birak biraz uzak dur onunda niyetini bilemezsin. Bazi erkklr bunu seviyor kizi sevgilisinden ayirip sonra kendi de ilgiyi alakayi keser. Sen bence sevgilinle acik acik kaybetmeyi de goze alarak herseyi netlikle soyle ve iliskine o da kbl ederse ara ver.
Ben bu ara ara vermeyi ciddi ciddi dusunuyorum mesela.

Seni su anda cok iyi anliyorum.
Benimde sevgilimle problemlerim var. O peoblemler bizi baskalarina itiyor.
Bende ikinci bir sahis yok ama, olsa bnmde kafam karisir.
Sen bence ikinci adayi birak biraz uzak dur onunda niyetini bilemezsin. Bazi erkklr bunu seviyor kizi sevgilisinden ayirip sonra kendi de ilgiyi alakayi keser. Sen bence sevgilinle acik acik kaybetmeyi de goze alarak herseyi netlikle soyle ve iliskine o da kbl ederse ara ver.
Ben bu ara ara vermeyi ciddi ciddi dusunuyorum mesela.

Bilmiyorum kafam çok karışık bu hafta sınavlarım var bir geçsin artık bir karara varmak istiyorum.Sevgilim beni sevdiğini söylüyor ancak korkularım var.Evlenirsen şafi ol diyor bana ve çocuğumuz şafi olmalı diyor.Yani geleceğe yönelik adımlar benim için çok önemli.O kadar yılın hatırı olduğunu düşünüyorum.Sonrada kendime haksızlık mı ediyorum diyorum.Baya karışık.Evet bütün doğulular aynı değil ama geneli anlattığınız gibi.Evet ya sevgilimle tamamen devam etmeliyim.Yada bitip kafamı dinlemeliyim.
Sevgilimin böyle bir arkadaşı olsa haklısınız çok sinir olurdum.Benim tek derdim gelecek,aile yapısı,yetişme tarzları v.s Başka korkum yok.İlerde beni çok sıkmalarından korkuyorum biraz.

sevsen inan bana kafan karışmazdı. bu arada ilişkinde kafanda oturtamadığın şeyler varsa evlilik konusunda acele etme çünkü evlenince herşey daha zor oluyor

Bilmiyorum kafam çok karışık bu hafta sınavlarım var bir geçsin artık bir karara varmak istiyorum.Sevgilim beni sevdiğini söylüyor ancak korkularım var.Evlenirsen şafi ol diyor bana ve çocuğumuz şafi olmalı diyor.Yani geleceğe yönelik adımlar benim için çok önemli.O kadar yılın hatırı olduğunu düşünüyorum.Sonrada kendime haksızlık mı ediyorum diyorum.Baya karışık.Evet bütün doğulular aynı değil ama geneli anlattığınız gibi.Evet ya sevgilimle tamamen devam etmeliyim.Yada bitip kafamı dinlemeliyim.
Sevgilimin böyle bir arkadaşı olsa haklısınız çok sinir olurdum.Benim tek derdim gelecek,aile yapısı,yetişme tarzları v.s Başka korkum yok.İlerde beni çok sıkmalarından korkuyorum biraz.
sana şimdiden mezhep konusunda baskı yapıyor olmamış çocuğun mezhebini garantiliyor hiç hoşuma gitmedi

Son düzenleme:
sana şimdiden mezhep konusunda baskı yapıyor olmamış çocuğun mezhebini garantiliyor hiç hoşuma gitmedi

Sonradan tekrar konuştuk sen geçme sorun değil ben araştırdım ama çocuğumuz şafi olmalı babanın mezhebinden olmalı diye cevap verdi.Bilmiyorum kafam allak bullak.Bu davranışlardan sonra daha çok düşünmeye başladım.

Sonradan tekrar konuştuk sen geçme sorun değil ben araştırdım ama çocuğumuz şafi olmalı babanın mezhebinden olmalı diye cevap verdi.Bilmiyorum kafam allak bullak.Bu davranışlardan sonra daha çok düşünmeye başladım.
sen razımısın peki çocuk olunca fikirlerin değişebilir.ayrıca mezhep bi yana her konuda baskı altına girebilirsin aile de kalabalık

sen razımısın peki çocuk olunca fikirlerin değişebilir.ayrıca mezhep bi yana her konuda baskı altına girebilirsin aile de kalabalık

bilmiyorum gerçekten bir tarafdan düşünüyorum ailesi okulumu bitirmeden evlenmesin demiş,kendisi çalışmak istersen çalış diyor.şimdiye kadar bu konuda sorun yasamadim.ama evlenince ne olur bilemem

bilmiyorum gerçekten bir tarafdan düşünüyorum ailesi okulumu bitirmeden evlenmesin demiş,kendisi çalışmak istersen çalış diyor.şimdiye kadar bu konuda sorun yasamadim.ama evlenince ne olur bilemem
evlenince durumlar biraz değişebilir en sorunsuz biçimde denk olan çiftler bile bocalıyorlar tabi kararı verecek olan sensin ama bi de kafanın karışması var tabi diğer adamla ilgili

Back
X