karmakarışık hissediyorum

hazal538

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2012
55
6
48
İzmir
arkadaşlar, hayatımın şu döneminde kendimi karmakarışık hissediyorum. 36 yaşındayım. evliyim. 1 kızım var. 1 çocuk hatta 2 çocuk daha istiyorum. Aynı zamanda çalışmak da istiyorum. Tarih bölümünde doktora yapıyorum. Çok iyi düzeyde ingilizcem var. uzun bir süre ingiltere de yaşadım. Osmanlıca ve ingilizceyi iyi biliyorum. İyi ve varlıklı bir ailenin kızıyım. Eğitimime ve hayat standardıma uygun bir iş arıyorum; fakat bulamıyorum. ne yapsam olmuyor. Sıradan bir işi hem yaşıma hem eğitimime, hem de bu yaşa kadar aldığım kültüre yakıştıramıyorum. Diğer taraftan iş tecrübem olmadığı için, yaşım 36 olduğu için, nitelikli iş bulma konusunda çok geç olduğunu hissediyorum. Bazen, herhangi bir işe gireyim çalışayım diyorum. Sonra çocuk yapma planlarım aklıma geliyor, vazgeçiyorum. Arkadaşlar, bir yerden başlamalıyım. Fakat nereden? Lütfen bana bir akıl verin... Benim durumundaki bir insan için sanki çocuk doğurmak ve iş şu an itibariyle aynı anda olmayacakmış gibi görünüyor. hangisine öncelik vermeliyim, bilmiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum

KPSS de sansinizi denediniz mi daha önce. Bolum mezunu olduğunuz için is bulma noktasında yasadiginiz sikintilari tahmin EDEBİLİYORUM. Ben de bolum mezunuyum tek çareyi formasyon olup öğretmen olarak atanmakta buldum. Siz de devlete atanirsaniz aldiginiz eğitime bagli olarak yükselme ihtimaliniz daha fazla olur.

hakkınızda hayırlısı olsun,anladığım kadarıyla güçlü bir bayansınız her ikisinin de üstesinden gelebilirsiniz tam bilgim yok ama ingilizce tarihi belge roman vs çevirebilirsiniz mesela madem bir yerden başlamak lazım :KK19:

KPSS de sansinizi denediniz mi daha önce. Bolum mezunu olduğunuz için is bulma noktasında yasadiginiz sikintilari tahmin EDEBİLİYORUM. Ben de bolum mezunuyum tek çareyi formasyon olup öğretmen olarak atanmakta buldum. Siz de devlete atanirsaniz aldiginiz eğitime bagli olarak yükselme ihtimaliniz daha fazla olur.

Çoğu memurlukta yaş kriteri var, 36 çok geç değil mi?

arkadaşlar, hayatımın şu döneminde kendimi karmakarışık hissediyorum. 36 yaşındayım. evliyim. 1 kızım var. 1 çocuk hatta 2 çocuk daha istiyorum. Aynı zamanda çalışmak da istiyorum. Tarih bölümünde doktora yapıyorum. Çok iyi düzeyde ingilizcem var. uzun bir süre ingiltere de yaşadım. Osmanlıca ve ingilizceyi iyi biliyorum. İyi ve varlıklı bir ailenin kızıyım. Eğitimime ve hayat standardıma uygun bir iş arıyorum; fakat bulamıyorum. ne yapsam olmuyor. Sıradan bir işi hem yaşıma hem eğitimime, hem de bu yaşa kadar aldığım kültüre yakıştıramıyorum. Diğer taraftan iş tecrübem olmadığı için, yaşım 36 olduğu için, nitelikli iş bulma konusunda çok geç olduğunu hissediyorum. Bazen, herhangi bir işe gireyim çalışayım diyorum. Sonra çocuk yapma planlarım aklıma geliyor, vazgeçiyorum. Arkadaşlar, bir yerden başlamalıyım. Fakat nereden? Lütfen bana bir akıl verin... Benim durumundaki bir insan için sanki çocuk doğurmak ve iş şu an itibariyle aynı anda olmayacakmış gibi görünüyor. hangisine öncelik vermeliyim, bilmiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum

Doktorayı bitirene kadar ALES ten YDS den güzel puanlar alın, birkaç makale yayımlayın, şartları tamamlayıp Yar. Doç luğa başvurun derim ben.

iyi ve varlıklı bir ailenin kızıysanız bence iş aramayın akademik kariyer yapın doktoranız da var neden akademik kariyer düşünmüyorsnuz?

36 yas cok gec bir de su an yukseklisans mezunusun hem de tarih. Kamuya yas haddinden giremezsin ozel sektor icin de nitelikli bi durumda degilsin. Ki ozelde bile yasa bakilir tecruben yoksa o yas cok yaslidir. Ingilizce yetmiyo bile tek basina artik kalifiye eleman 2 yabanci dil yapiyor. Bu sartlarda iyi is beklemek icin piyasadan cok uzak olmak lazim. Senin yapabilecegin tek sey akademik kariyer doktoronu bitirip devam et akademide

36 yaşındasın eğitimin var tecrüben yok torpil olmadan bu şekilde alacak iyi bi firma yok
Buyaştan sonrada hiç çalışmamış birine çalışmak zor gelir

Mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Zaten nitelikli işten kastım akademik kariyer yapmak; fakat onda da torpil gerekiyor. İş tecrübesine gelince, iş tecrübem var. Lisansım İşletme. Ardından İşletme anabilim dalında yüksek lisans yaptım ve bankada çalışmaya başladım. İki büyük bankada uzun yıllar çalıştım. doğum yapınca ayrıldım. zaten de bankacılığın bana göre olmadığını düşünüyordum. Bu yüzden seve seve ayrıldım. son 6 yıldır Tarih bölümüne yöneldim. yeniden tarih bölümünde yüksek lisans yaptım ve doktoraya başladım. Durum bu... Saçma sapan bir durum. Bu kadar eğitim al. Sonuç bir hiç....

doktora yapıyormuşsunuz. okutman olabilirsiniz üniversitelerde. yök'ün duyurularını takip edin.
doktorayı bitirince danışmanlık yapabilirsiniz, alanınızda özel eğitim programları varsa oralarda eğitmenlik yapabilirsiniz.
diliniz de iyiymiş, özel şirketler için çevirmenlik yapabilirsiniz. ya da akademik yayınları Türkçe'ye çevirebilirsiniz.

Bence hepsinden önce çocuk konusunda ciddi ve istekliyseniz. Çocuğa yönelin. Geç gebelik çokça sikintili olabiliyor. Onu geciktirmeyin.

Back
X