Karmakarışık...

ayyuzlumm87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2015
149
90
48
38
Merhaba bayanlar... bugün üniversiteden çok samimi bir arkadaşım geldi şehir dışından iki evladı var ama işleri dolayısıyla getirmemiş... gezdik tozduk sohbet ettik ve ben sohbetten sonra çok üzüldüm... hayat bazı insanlara iyi şeyler sunmuyor maalesef...

üniversiteden beri hiç bana anlatmadığı daha doğrusu sakladığı şeyleri anlattı paylaştı ve ben çok üzüldüm o zamanlar anlatmış olsaydı belki yardımımız dokunurdu... zaman geri gelmez ve değiştiremeyeceğimiz onca şey var artık...

şimdi ben bu arkadaşıma nasıl yardımcı olup hislerini kontrol etmesini depresif halden çıkmasını sağlayabilirim..

konu şu ünide okurken bir erkek arkadaşı vardı dışardan bakıldığında denk olmayan bir çiftti ama samimi olmamıza rağmen onunla çok fazla şeyler yaşadığını çok fena gizlemiş benden... neyse üni bittikten sonraki bir sene içinde ayrıldılar iki sene geçmeden üzerinden şimdiki eşiyle bir ay içinde isteme nişan tarzı şeyler yaptı bir kaç ay içindede evlendi... 5 sene sonra ikizleri oldu...

şimdi asıl bomba olaylar geliyor aslında arkadaşım sevgilisiden aileler baskısıyla ayrılmış... babasından fiziksel ve psikolojik şiddet görmüş eğer o çocukla devam edersen seni silerim demiş... oğlanın ailesi arkadaşıma ayrılması için ev ve araba teklif etmiş tabi kabul etmemiş sevgilisini çağırmış gel ailemi ikna edelim diye yok şimdi olmaz demiş sevgilisi ve askerlik var işim yok gibi sebeplerle gelmek istememiş belki oda sorun yaşıyordu bilmiyorum diyor...ama gelmemiş ve konuşamadan aralarındaki ilişki bitmiş...burdada sakladığı şeyler vardı sanki hala... biz görünürde bitti sanıyorduk... bu evliliğide formaliteden yapmış sırf ailesi üzerindeki baskıyı kaldırsın diye hakikaten buna inandım çünkü 5 sene çocuk olmuyordu güyai ve pat diye ikizler oldu çünkü eşiyle ilk defa yakınlaşmışlar ve bu çocuk olayı ünideki sevgilinin evlilik zamanı ile çakışıyor yani anlattıkları doğru... beni sevmekten vazgeçtiği için artık boş hayaller kurmama gerek yoktu dedi

e eşin bu durumu nasıl kabul etti dedim ordada bir aşk acısı çıktı ortaya... aramızda aşk yok ama sımsıkı bir bağ var diyor çünkü birbirlerinin yaralarını 5 yıl boyunca sarmışlar çok şahane bir hayat oluştrmuşlar kendilerine.. etraflarındaki herkese inat birbirlerinin sırdaşı olmuşlar.... sorun şuki gönlüme bu yük ağır geliyor dedi eşime aşık değilim seviyorum diyor... eski sevgilisine ise aşık ve unutamamanın acısını yaşıyor 12 yılı geçti mezuniyetimiz bunca yıl yaşanan onca şey içine attığı herşey arkadaşımı mahvetmiş o sımsıcak canlı kız yok sakin biri gelmiş yerine.... bunca yaşanan şey sizce arkadaşımı nasıl etkiler intihar eğilimi gösterirmi... bazen çok yorlduğunu ifade etti mutlu görünmekten yıldığını söyledi... evlatlarım olmasa düşünmek bile istrniyorum diyor anlatırken çok ağladı... sevgilisi ile konuşamadan ayrılışı ailelerin hareketleri ve eski sevgilisi ile bu konular üzerine hiç konuşamaması içinde kalmış ve atamıyorum diyor.... üzüldüğümü hisseden eşime rol yapmaktan kendimi kötü hiasediyorum diyor... psikolojik desteğe ihtiyacı var sanki ben kprktum açıkçası... eşi biliyormuş konuyu acaba eşine anlatsammı dikkatlimi olsa... yada ne bileyim hiç karışmasammı bir anlık bir boşalma isteği ile anlatınca ben mi çok abarttım...

Son düzenleme:
Her iki tarafta durumun farkında siz karışmayın. Deşarj olmak istemiştir belki intihar edeceğini falan sanmıyorum. Çözümü evlilikte arayacağına tedavi olsaydı hayatı daha parlak olurdu şu an. Bunun için yönlendirebilirsiniz, başka yapabileceğiniz bi şey yok. Herkes seçimlerini yaşıyor.

Kesinlikle keşke zamanında konuşsaydı paylaşsaydı...

Merhaba bayan,
Arkadaşınızı tedavi olmaya yönlendirmekten başka yapabileceğiniz bir şey yok.

Arkadaşınız burayı okumuyordur inşallah. O size anlatmış, siz herkese anlatmış oldunuz isim vermeseniz de.
Şimdiye kadar anlatmadıysa bundan sonra sizin yapabileceğiniz bir şey yok, anlatmayı istediğinde iyi bir dinleyici olmak dışında. Eşiyle falan görüşüp suyu bulandırmayın.

Yazınızı paragraflar şeklinde düzenlerseniz daha rahat okunabilir.
Bu konu için hiçbirşekilde karışmayın derim. Size anlatmış bi nebze de olsa içini soğutmuş. Ama kalkıp eşine falan yansıtmaya gerek yok.

Aradan 12 yıl geçmiş,karşı taraf hiç harekete geçmemiş belki unuttu kii büyük ihtimal adam evliymiş zaten bu saatten sonra ne değişecek. Sizde bence karışmayın belki uzun zamandan beri sizinle gorusmuyosa eski günler aklıma gelmiştir birden hislenmistir.

Umarım okumaz... dinlerim dinlerim her zamanda ah işte gençlik neden o zaman anlatamadıki acaba demekki çok zor şeyler yaşamış..

Görüşüyorduk ama bu konu üzerinde hiç konuşmuyorduk ayrılmaları normaldi çünkü. Demekki ister istemez biz etrafındaki arkadaşlarını bile yakın görememiş çünkü bize görede birliktelikleri olmamalıydı... belki bu sebeple bşr çıkmaza soktuk...

Biraz düzenledim.. eşi biliyormuş zaten...ben çok üzüldüm o zaman yanında olamayışıma özellikle..

Acaba esiyle paylassam mi demissiniz
Sok gecirdim resmen
Arkadasiniz sizinle paylasmis,esiyle de paylasmistir zaten,adamdan gizli bir sey degil. Ama sizin esiyle paylasmaniz kabul edilemez bir durum. Umarim burayi takip etmiyordur,hikayesini buradan okumasi hos olmaz. Lutfen karismayin insanlarin isine,iyilik olmaz bu.

Ben konuyu anlatmak olarak demedim eşi zaten biliyor durumu kötüyse destek olması dikkatli olması açısından aklımdan geçti sadece gerekirse destek alsın diye...

Arkadaşımız sizinle yakın bulduğu için içini dökmüş sadece merak etmeyin 12 yıldır buna alıştıysa zaten devamda eder niye intihar etsin.
Eşine ne diye anlatacaksınız ki?
Çok fazla müdahil olmayın dinlediniz iste o bile yetmiştir ona.
Ama burayı okursa çok alınır yani neden konu açtınız anlamadım

Ciddi bir sorun yaşar mı... destek almalımı diye bende duyduklarıma çok çok üzüldüm çünkü demekki çok zor günler geçirmiş ve ben yanında olamadım... insan değişik bir varlık neye ne zaman nasıl tepki vereceği belli olmaz anlatırkenki ruh halinden endişe ettim çünkü...

Ben konuyu anlatmak olarak demedim eşi zaten biliyor durumu kötüyse destek olması dikkatli olması açısından aklımdan geçti sadece gerekirse destek alsın diye...
Destegi almak icin kendisinin istemesi yeterli,siz o konuda yardimci olabilirsiniz. Ama kimseye soylemeyin cidden gerek yok.

Umarım okumaz... dinlerim dinlerim her zamanda ah işte gençlik neden o zaman anlatamadıki acaba demekki çok zor şeyler yaşamış..
İnsanlar buraya üye olup bir şey yazınca sanki kadın kadına kapalı bir grupla kahve eşliğinde sohbet ediyor gibi hissediyor belki de ama burada yazan her şey tüm ülkeye açık.
Arkadaşınızın patlama noktasına gelip eşinden sonra sadece sizinle paylaştığı şeyi buraya yazmanız hoş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…