bende duyduğumda çok üzüldüm bu habere, ama zaten amniyosentez yaptırmış olmalılar benim doktorum kendisi söyledi bunun düşük riski var diye, onun varsa bebeğin kalbini durdurma işleminin diğer bebeğe ya da anneye mutlaka riskleri vardır, ya doktor uyarmadı ya da kadın razı olarak yaptırmak istedi bence. Çok yazık olmuş, çok üzüldüm bende.
ben aslına bakarsanız 4lü testi (2li ve 3lüyü yaptırmadım, doktorum 4lüyü önerdi) bile yaptırmakta kararsızım, çünkü ne olursa olsun aldırmaya niyetim yok. Rabbimin bana verdiğine ben nasıl itiraz ederim?
yanlış bir düşünce, o zaman hiç bir sebeple hastahaneye gitmeyin, rabbim verdi diyerek oturun evinizde. olur mu öyle şey?
down sendromu ya da bir başka engel sahibi çocuğa bakmak kolay değildir. sizden sonra kim bakar, ne olur hali bunları düşünmek lazım.
annenin doğumdan sağ çıkıp çıkamayacağı da var. anne-baba öldükten sonra kim bakacak çocuğa? akrabaları mı? devlet mi? hiç sanmıyorum.
böyle durumlarda dini karıştırmak mantıklı değil. ona bakacak olursak, her şeyimizi, her hastalığımızı allah veriyor, gitmeyelim hastahanelere, almayalım ilaç da, itiraz etmek olmasın...
yanlış bir düşünce, o zaman hiç bir sebeple hastahaneye gitmeyin, rabbim verdi diyerek oturun evinizde. olur mu öyle şey?
down sendromu ya da bir başka engel sahibi çocuğa bakmak kolay değildir. sizden sonra kim bakar, ne olur hali bunları düşünmek lazım.
annenin doğumdan sağ çıkıp çıkamayacağı da var. anne-baba öldükten sonra kim bakacak çocuğa? akrabaları mı? devlet mi? hiç sanmıyorum.
böyle durumlarda dini karıştırmak mantıklı değil. ona bakacak olursak, her şeyimizi, her hastalığımızı allah veriyor, gitmeyelim hastahanelere, almayalım ilaç da, itiraz etmek olmasın...
Arkadaşım sen başka dünyada yaşıyorsun galiba. Ne demek dini karıştırmamak gerek? Bu dünyadaki varlığımızın nedenini düşündünmü hiç? Hem Sağlıklı bir bebek dünyaya getirdin diyelim Allah korusun yarın öbür gün başına bişey gelse sakat olsa hayatına son mu vereceksin o zaman? Hayatta herşey insanlar için. Allah nasıl dilerse öyle yaşarız bunu unutma. Sen günahsız bir yavruyu aldırarak Allahın gazabına uğranıcağını bilmiyormusun? Kuranda aldırmak yasak diye yazarken senin burda aldırılabilinir demen Allaha şirk koşman anlamına gelirki buda en büyük 2. günahtır.
2 lafından biri allah, din, ahiret olan insanlar,
2 lafından biri öyle olmayanlar kadar hatırlamaz şunu;
"kınadığı başına gelmeden ölmez kul"
canım senin derdin başka burdaki konu bu değil. bu konuyu tartışmak istiyosan başka yere topic aç.
bu arada söylemeden edemicem bazı insanlar vardır her işe başlarken işlerinin hayırlı olması için Allah adıyla başlar , bazı insanlar vardır Allah demek bitarafı sıkışınca aklına gelir....
benim derdimin! ne olduğuna ben değil de bir başkası mı karar verecek? sizin oralarda öyle mi?
tartıştığım konu gayet de bu konuyla alakalı, işinize gelmeyen şeyleri söylüyorum diye beni kovma hakkınız mı doğuyor yani?
aynı fikirdeysek alkış, değilsek kış kış yani??? tebrik ederim.
yeter bu kadar konu fazlasıyla dağıldı. biz burda hamileliğimiz, bebeklerimizle ilgili endişhelerimizi yada güzellikleri paylaşıyoruz . bizim buralarda böyle. sen sizin oralarda agrasifliğine devam edebilirsin.
anlıyorum canım ben seni de. Allah sana huzur mutluluk versin inşşşşallllllah.
sözüm ona anne adayısınız, ama çocuğunu çeşitli sebeplerle aldırmak zorunda kalmış kadınları yazdıklarınızla zan altında bırakıp, üzme yolunda ısrarlı adımlarla ilerliyorsunuz. bu yetmiyor, tanımadığınız birine imalı imalı "inşşşşallllllah" yazıyorsunuz. hitap şeklinizden bahsetmiyorum bile.
haddiniz değil, haddinize değil!
tek müslüman, tek doğru yolda olan sizsiniz ya... diğer insanlar rabbinin verdiğine karşı çıkmış ya...
laf nereye gider, nereleri vurur bir düşünür insan. kaç tane düşük yapmış, kürtaj olmak zorunda kalmış insan var burada, toz pembe değil dünya.
allah size de vicdan verir "inşşşşallllllah"
hala "ne alaka" diyebildiğiniz için, vazgeçtim ben. anlayamıyorsanız, anlayamıyorsunuzdur, zorlamanın manası yok.
bildiğiniz yolda ilerleyin. bir gerginliğim/yaram da yok, sadece empati kurmasını biliyorum, kendimden başka insanları da düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?