Bisküvi - Kurabiye Tarifi Karpuz Kurabiye - Resimli

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyd86
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

cyd86

Guru
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2010
10.168
6.717
448
....

NOT:yazı önce karışık gelebilir ama çok dikkatli bir şekilde okursanız anlayabiliyorsunuz:)

125 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 kaşık yoğurt
2 bardak pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu, 1 vanilya
1 adet yumurta
antep fıstığı çekilmiş
gıda boyası kırmızı renk
damla çikolata
dr oetker ahududulu çilekli sos
aldığı kadar un

Margarini,yağı unu ,kabartmatozunun yarısını çok koymayın fazla kabarmaktan şekli bozulabilir vanilya, yumurta ,yoğurdu bi kapta yoğurun hamuru 3 bölün ama eşit şekilde olmasın kırmızı gıda boyası katacağımız hamur en çok o olsun sonra antep fıstığı katacağımız hamur ,en az beyaz olarak kalacak hamuru o şekilde bölün kırmızı gıdası kattığımız hamurun içine dr oetkerin sosunun yarısını toz olarak hamura katıp tekrar yoğuruyoruz ve bi streç filmin üstünde yeşil olan antep fıstıklı hamurumuzu açıp yayıyoruz sonra beyaz olarak bıraktığımız hamuru açıyoruz üstüne yayıyoruz en son kırmızı hamurumuzu silindir şeklinde yuvarlayıp yaydığımız hamurların başına yanlamasına koyuyoruz ve rulo gibi sarıyoruz sonra rulo yaptığımı hamuru dilim dilim kesiyoruz elimizle biraz bastırıyoruz eziyoruz ve dilimlediğimi parçayı tam ortadan kesiyoruz bu şekilde karpuz ortaya çıkmış oluyor.çekirdek kısımları içinde damla çikolata batırıyoruz önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dk pişiriyoruz

Eklentiler

• $b_1155_1299145200.webp
    $b_1155_1299145200.webp
    35,7 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleme:
Harika görünüyor. Baya uğraşmışsınız. Ellerinize sağlık.

Gıda boyası yerine kullanabileceğimiz birşey var mı ?

Harika görünüyor. Baya uğraşmışsınız. Ellerinize sağlık.

Gıda boyası yerine kullanabileceğimiz birşey var mı ?

Sağolasın canım.. Karpuz izlenimi verebilmesi için o kısımdaki hamurun kırmızı olması gerekiyor tatlım, dolayısı ile gıda boyası kadar hamuru kırmızı yapabilecek birşey olmalı. yerine başka ne kullanılabilir inan bilmiyorum. Bir ara araştıırp öğrenmeye çalışırım. :71:

Sağolasın canım.. Karpuz izlenimi verebilmesi için o kısımdaki hamurun kırmızı olması gerekiyor tatlım, dolayısı ile gıda boyası kadar hamuru kırmızı yapabilecek birşey olmalı. yerine başka ne kullanılabilir inan bilmiyorum. Bir ara araştıırp öğrenmeye çalışırım. :71:

Alerjim olduğundan dolayı malesef ki kullanamıyorum, bu yüzden alternatif sordum..Lohusa şerbeti için kullanılan bir şeker var genelde onu kullanıyorum kırmızı renk gerekirse (adını bilmiyorum) ; fakat onun azıcık ekşimsi bir tadı var.

Teşekkür ederim.. :71::71:

Son düzenleme:
Alerjim olduğundan dolayı malesef ki kullanamıyorum, bu yüzden alternatif sordum..Lohusa şerbeti için kullanılan bir şeker var genelde onu kullanıyorum kırmızı renk gerekirse (adını bilmiyorum) ; fakat onun azıcık ekşimsi bir tadı var.

Teşekkür ederim.. :71::71:

Anladım canım, bahsetiğin şekere bakayım. :34:

çok güzel olmuş kız. ellerine sağlık

ellerine sağlık canım :56: çok güzel değişik olmuş en kısa zamanda denicem :16:
damla çikolatalar erimiyormu peki :26:

cok güzel görünüyorlar:56: paylasimin icin sagol:34: bende denemek istiyorum fakat dr oetker in sosunu katmasam olurmu???

harika görünüyor
ellerine sağlık:71:

teşekkür ederim :34:
cok güzel görünüyorlar:56: paylasimin icin sagol:34: bende denemek istiyorum fakat dr oetker in sosunu katmasam olurmu???

teşekkür ederim.

hamurun rengini gıda boyası veriyor, sos katmadan da yapılabilir diye düşünüyorum fakat yine de denemeden yorum yapmak zor :26:

Back
X