• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karşı cins konusunda kararsızlık...

737646

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2020
141
74
98
35
Merhaba hanımlar,
Burdaki yorumları hep okurum ve sizlerin yorumlarına güvenerek bu konuyu açmak istedim.
Geçtiğimiz hafta bir tanıdık aracılığıyla birisiyle tanıştırıldım. Şimdilik bir kere yüzyüze geldik ve genel olarak kendisini beğendim diyebilirim. Fikirlerimiz uyuşuyor gibi. Ama aklıma takılan bazı hususlar var ve bir karara varamadım devam edip etmeme hususunda.
Kendisi başak burcu ve yükseleni de başak. Biraz ters birisi ve temizlik takıntısı var. Ben mesela su tüketimi konusunda çok hassasım ama o napayım huy deyip gülerek geçiştiriyor bu meseleyi.Takıntılı olduğunu düşünmüyor yani. Sigara kullanıyor. Günde 1 litre kola içiyor. Annesine aşırı düşkün. Şu an için annesiyle yaşıyor haliyle ama evlenince ayrı yaşayacağını söylüyor. Babası vefat etmiş.
Evliliğin onun için tanımı yemeğim yapılsın, evin düzeni tastamam olsun ama ben değil karşımdaki yapsın, kızım olsun onu büyütelim şeklinde. 36 yaşında ama çalıştığı için annesi hiç sorumluluk vermemiş desem yeridir. Ben de çalışıyorum ve paylaşımlı ev işi yapılması gerektiğine inanıyorum.
Sizce bu koşullarda devam edilir mi nelere dikkat etmem gerek siz neye göre karar verdiniz merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba hanımlar,
Burdaki yorumları hep okurum ve sizlerin yorumlarına güvenerek bu konuyu açmak istedim.
Geçtiğimiz hafta bir tanıdık aracılığıyla birisiyle tanıştırıldım. Şimdilik bir kere yüzyüze geldik ve genel olarak kendisini beğendim diyebilirim. Fikirlerimiz uyuşuyor gibi. Ama aklıma takılan bazı hususlar var ve bir karara varamadım devam edip etmeme hususunda.
Kendisi başak burcu ve yükseleni de başak. Biraz ters birisi ve temizlik takıntısı var. Ben mesela su tüketimi konusunda çok hassasım ama o napayım huy deyip gülerek geçiştiriyor bu meseleyi.Takıntılı olduğunu düşünmüyor yani. Sigara kullanıyor. Günde 1 litre kola içiyor. Annesine aşırı düşkün. Şu an için annesiyle yaşıyor haliyle ama evlenince ayrı yaşayacağını söylüyor. Babası vefat etmiş.
Evliliğin onun için tanımı yemeğim yapılsın, evin düzeni tastamam olsun ama ben değil karşımdaki yapsın, kızım olsun onu büyütelim şeklinde. 36 yaşında ama çalıştığı için annesi hiç sorumluluk vermemiş desem yeridir. Ben de çalışıyorum ve paylaşımlı ev işi yapılması gerektiğine inanıyorum.
Sizce bu koşullarda devam edilir mi nelere dikkat etmem gerek siz neye göre karar verdiniz merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Ben arkadaş olacağım kişiyi sectim
Arkadasınsa sana yük gelmez

Evliliğe bu şekilde bakan adam size sadece yük olur.

Siz iş,ev üstüne birde çocuk sorumluluğu ile uğraşırken beyfendi birde sürekli hizmet bekler.

Yoktan yere başınızı ağırtmaniza gerek var mı 🤷

Son düzenleme:
Beklentilerinizi isteklerinizi acık konusacaksınız. bir sürü olumsuz özellik saymışsınız hal böyleyken cok da bi hoşlanma olmamış gibi
yani bir kere görüştük daha çok çok hoşlantı var diyemem ama sohbet altı güldük falan ama bunlar gözüme çok battı işte.

Siz de çalışıyorsunuz , normal mi bu istek sizce?

Bu evlilik sana ne katacak peki?

1lt kola içen anakuzysu bir öküzü beslenmiş olacaksın. İşten geleceksin, sen yemekle uğraşırken paşazade telefonuyla oynayacak. Zaman geçtikçe yorulacaksın canın çıkacak. Tek iş yapmadığı gibi ev neden temiz değil diye sürekli dırdırlanacak.

Seni bekleyen hayat aynen bu inan.

Merhaba hanımlar,
Basak burcu olmasi onemlimi. Temiz olmasi bence guzel hele erkekse. Babasi vefat etmis anne yalniz kalmis. Dolayisiyla anne konusuna olgun sevgiyle yaklasman lazim. Ev isleri konusu icin erken. Hele bir evlilik seviyesine gelin 1 saat supurge tutmak icin kavga edecek haliniz yok zaten.

Bir litre kola dedin de...yakın bir arkadaşım da görücü usulüyle günde bir litre kola içen, babası olmadığı için annesiyle evli gibi büyümüş,annesinin paşası, eline iş değmemiş - hatta tuvaletin sifonunu çekmekten aciz- biriyle evlendi. Ve bin pisman...
Karantina zamanlarında bile 'offf bunla zaman nasıl gececek' diye yakınırdı... Yani bence önüne gelen ilk insanla evlenmeyi düşünme. Önce kanın kaynasın,insan olarak sev. Huyunu suyunu sev... Ayrıca anne konusu çok sıkıntılı. Bir sure sonra sizinle yaşamasını isteyebilir,ya da her akşam o gelir, haftasonu siz gidersiniz falan. Kocadan çok kaynana yuzu görmen muhtemel. Geleneksel düzende yetişmiş, kocası vefat etmiş bazı kaynanalar (arkadaşımınki gibi) oğullarını nedense kocaları yerine koyuyorlar. Haliyle gelini de kuma. Aslan oğul ile el kızı gelinun arası bozuldukca mutlu oluyorlar...
Bunu da düşünmek lazım. Anasına tapan bir erkekse böyle olma ihtimali de çok fazla. Bir gözlem yap, anası çocuğu ikide bir pohpohluyorsa mesela çocuk ev sorunlarından kaçmak için soluğu hep anasının dizinin dibinde alıyor böyle hikayelerde....
Ben olsam denemem bile (tek anne için değil,hayatın müşterek olduğuna inanmayan,donum yikansin diye evlenen adamla isim olmayacagi için). Ama yine de senin hayatın. Bak bakalım,tanış kaynaş...ama yoldaki işaretleri iyi anla.
Benim arkadaşım mesela anneci kocasından mutsuz ama nişanliyken de adam annesinin ağzıyla iş yapardi,her yere annesini de getirirdi. Kız bir şey almadan önce bile 'yine de anneme bir daniş' derdi. Ama arkadaşım çoğu genç kızin bu dönemlerde taktiği pembe gözlüğü taktiği için bundan hiç rahatsız olmazdı. Ne zaman evlendi,aynı şeyler ona batmaya başladı
Sen de böyle olma, işaretleri iyi izle. Objektif yorumda bulunacak insanlara bol bol danis

Back
X