• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karşı Komşumuz!

Boyle surekli birsey isteyen insanlari cok itici ve hatta yuzsuz buluyorum. Kimi insanlarin huyudur "istemek". Hep isterler, hep isterler. Ekmek elden su golden yasayip gitmek isterler. Ama yok oyle. Vermeyin, bahane bulun. Her seferinde red alinca bir muddet sonra azalarak biter istekleri herhalde. :ssz:

Kızlar hepiniz merhaba :) ben sizden bir konuda yardım isteyeceğim. Karşı komşumuz sene başında taşındı eve.Kendisi evli ve 20 yaşında.Başlarda ara sıra görüşürdük. Yalnız kız son 1 aydır ara ara bir şeyler istemeye geliyor ben de seve seve veriyordum huyunu bilmeden tabi.Ama şu son bir iki haftadır her gün kapıya bir şeyler istemeye geliyor .Kitap, saç düzleştirici, maşa, laptop ve bunun gibi daha bir sürü şey.Bir kaç kez de saçını yaptırdı bana.Biz de ailecek sıkıldık bu durumdan.Bazen günde 2-3 kez geldiği oluyor.Az önce yine geldi anneme hasta yatıyor dedirtmek zorunda kaldım.Şimdi yine ısrarla arıyor kendisine ders çalıştırmamı istiyormuş.Artık çığrından çıkınca karşılaşmamaya karar verdim çıkarken falan tedirgin oluyorum evden.Ama incitmek de istemiyorum. Sizin başınıza geldi mi böyle bir şey kırmadan nasıl uzaklaştırabiliriz?

nefret ediyorum böyle insanlardan.

komsumuz değil de annemin böyle bulaşık bi arkadası vardı, illallah getirmişti. çocuklarının bütün odevlerini biz yapardık, annem desinator bu kadın da bi kursa gidiyordu sürekli annemin en iyi boyalarını alıp gidiyordu. evde cemiyeti bi seyi olunca yardıma annemi çağırır bizim ihtiyacımız olunca ortadan kaybolurdu, sürekli annemin giysilerini ödünç alır getirmez, sürekli borc ister ortada görünmezdi.

kadın bildiğin çıkarcı, her işini bedava yaptrmaya alışmş, hatta hiç unutmam evinin tüm pencerelerini yaptırıp bi tane mermerdeki çiziği bahane edip tek kurus ödememişti, aynı evin badanasını yaptırıp karsılığında boyacıya eski bi yatak odasını kakalamıştı zorla. sağa sola borç takmışlar borc gelmesin diye eşiyle bile bosanıp aynı evde oturuyordu. bi dönem hatta kanserim diye bütün cevremizi kandırıp herkesten borc para istemişti sonradan öğrendik ki yalanmış. çocuklarının ikisini de sağa sola kendini acındırarak kolejlerde bedava okuttu ve kadını görseniz öyle ezik biri değil bursa sosyetesinde tüm cemiyerlerde gazetelerde fotografları cıkan bi tip.

böyle bedavacı insanlar var maalesef. annem gidip gelmeyi azalttı, gelmek istediklerinde bahaneler buldu derken kopmayı basardı.

sen de gelmek istediğinde işim var de, bi sey istediğinde bana lazım de. o istemeye utanmıyorsa sen de yok demeye utanma.

maşa , düzleştirici vs bana bahane gibi geldi biraz açıkcası . Size gelmek için falan .
Yalnızdır , arkadaşı yoktur , yaşı çok küçükmüş sizinle arkadaşlık yapmak istiyordur .
Ben olsam bir gün kahve içmeye gider sohbet ederdim . Belki bir faydanız olur

hey maşalllaah. laptop'a kadar istenir mi yahu . gerçi kv anlatmıştı, komşuları bir gün çiğ köfte yapcakmış, birkaç baharat eksikmiş, istemişler vermiş kayınvalidem de. yarım saat sonra yarım kilo domates istemişler onu da vermiş. 10 dk sonra da bulgur istemişler, kayınvalidem de kalmadı demiş, oysa karşılarında da migros var kocaman. şaşıyorum valla. kayınvalidem de çok naif bir kadın hayır diyemiyor. geçen gün de aynı kişi internet şifresi izlemiş. o da vermiş hemen, 1-2 saat sonra gelip ''hiçbir şey izlenmiyor azcık kapatın bilgisayarınızı da biz kullanalım interneti'' demişler . şaşkınlıklar içinde kaldım valla ama var işte böyle insanlar :30:

Kızlar hepiniz merhaba :) ben sizden bir konuda yardım isteyeceğim. Karşı komşumuz sene başında taşındı eve.Kendisi evli ve 20 yaşında.Başlarda ara sıra görüşürdük. Yalnız kız son 1 aydır ara ara bir şeyler istemeye geliyor ben de seve seve veriyordum huyunu bilmeden tabi.Ama şu son bir iki haftadır her gün kapıya bir şeyler istemeye geliyor .Kitap, saç düzleştirici, maşa, laptop ve bunun gibi daha bir sürü şey.Bir kaç kez de saçını yaptırdı bana.Biz de ailecek sıkıldık bu durumdan.Bazen günde 2-3 kez geldiği oluyor.Az önce yine geldi anneme hasta yatıyor dedirtmek zorunda kaldım.Şimdi yine ısrarla arıyor kendisine ders çalıştırmamı istiyormuş.Artık çığrından çıkınca karşılaşmamaya karar verdim çıkarken falan tedirgin oluyorum evden.Ama incitmek de istemiyorum. Sizin başınıza geldi mi böyle bir şey kırmadan nasıl uzaklaştırabiliriz?

Bizdede var ayni komsudan hic unutmuyorum bir gun esim demisti ki soyle komsuna bize yerlessin yada buzdolabını ona verelim biz ondan isteyelim biz daha az kullaniyoruz nasil olsa :)))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ne diyosun bizim komşu ped bile istedi benden:37:

Bu yazılanlardan sonuç şu çıkıyor bir çok insan maddi anlamında zor günler yaşıyor, çoğu zaten asgari ücretle geçinmek zorunda ,anlamadığım zaten parası olan ped'ni,bulgurunu,saç maşasını, internete bağlanma ücretini öder komşusunada minnet etmez
benim çıkardığım sonuç bu
epey fakirllk var nedense böylelerinde en az 3 çocuğu var bunlar tabi olmayan ama canı istediği şeyleri komşudan temin edecek , saç maşası lüks tüketim grubuna giriyor laptopta ,öyle
evde oturan kız parası olmazsa bunları alamaz karşı komşu devlet memuruysa durumuda iyiyse ister
halen ücretler düşük Türkiyede

çoğu kişi nete ortak olmak isteyenlerden dert yanmış kendimi suçlu gibi hissettim:1: bizde üst komşudan alıyoruz neti baştan şifreyle bağlanıyoduk ama zırt pırt kesiliyo eşime dedim belki kendileri kapatıyo vermek istemiyolar istemeseler söylerler dedi. sonra kablo çektik böyle hiç kesilmiyo tabi arada şifre falanda lazım oluyo telden girmek için bide bunlar sürekli şifre değiştiriyo ama hemen yeni şifreyi mesaj atıyo oğlu vermek istemeseler şifreyi değiştirdiğini söylemez heralde.
bizimde işimize geliyo böyle fazla para vermemiş oluyoruz demiş eşime günü gününe veririz paramızı asla gecikmez. modem yanına neti kapatma diye uyarı yazmışlar bide daha önce işleri bitince kapatıyolardı heralde

sık sık siz de gidip birşeyler isteseniz hatayı anlarlar mı acaba:44:

Konuyu okuyunca eski komsumuz geldi aklima yeni evliydi bundan bir 10 yil kadar once durumlari iyiydi adam hergun kendiisne 20-50 arasi para verirmis buda komsulari gezer sogan biber patlican alip yemek yapardi o zaman esinn verdgi parayla altinlar alip adami yataga baglar altinlarida dizermis uzerne adam bu nasil oldu deyince komsulardan aliyorm demis esi kapi kapi dolasip ozur dileyip durmustu simdi o geldi aklima konunuzdan ;)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızlar hepiniz merhaba :) ben sizden bir konuda yardım isteyeceğim. Karşı komşumuz sene başında taşındı eve.Kendisi evli ve 20 yaşında.Başlarda ara sıra görüşürdük. Yalnız kız son 1 aydır ara ara bir şeyler istemeye geliyor ben de seve seve veriyordum huyunu bilmeden tabi.Ama şu son bir iki haftadır her gün kapıya bir şeyler istemeye geliyor .Kitap, saç düzleştirici, maşa, laptop ve bunun gibi daha bir sürü şey.Bir kaç kez de saçını yaptırttı bana.Biz de ailecek sıkıldık bu durumdan.Bazen günde 2-3 kez geldiği oluyor.Az önce yine geldi anneme hasta yatıyor dedirtmek zorunda kaldım.Şimdi yine ısrarla arıyor kendisine ders çalıştırmamı istiyormuş.Artık çığrından çıkınca karşılaşmamaya karar verdim çıkarken falan tedirgin oluyorum evden.Ama incitmek de istemiyorum. Sizin başınıza geldi mi böyle bir şey kırmadan nasıl uzaklaştırabiliriz?

Merhaba, ne yaptınız merak ettim. bir çözüme ulaşabildiniz mi?

bizde de vardı böyle bi tane... oğluma ders çalıştırabilir mi demişti anneme benim için. ben çok gönüllü olmayınca da para konuşmadık ya ondan mı istemiyosun acaba demişti :35: terbiyesiz, en sinir olduğum olayı buydu...

şimdi bu konuyu, sürekli birşeyler talep eden kadınlar da okuyodur. okurken yüzlerini merak ediyorum.

Allah'ın yüzsüzleri sizi :27:

Ben bu konuyu okudukça kumanda isteyen komşu geliyo aklıma Hayır yani bi merabam bile yok kaldı ki sana versem ben ne kullanıcam yuhh yaa insanlar ne gamsız ne yüzsüz

Yakışıklı oğlum yakışıklı kocam yakışıklı kardeşim :)

en sevmediğim insan tiplerinden, çok acil bişey olur istersin anlarımda, keyfe keder herşey istenmez ki yahu.
benim karşı dairemdeki hatun da böyle, samimi olduk olmaz olaydık, eee bizde erkek de yok, canı hangi saatte isterse o saatte zilime basar. geçen hafta kaplıcaya gideceklermiş yengesinin mayosu yokmuş mayomu istedi, kaldım öyle kapıda ha iççamaşırımı istemiş ha mayomu, veremem, benim giydiğim ona olmaz dedim. bazen kapıyı açmam ısrarla zile basar, olmadı cebimi arar nerdesin kapıdayım diye.
sabah geldi bana bir yumurta versene kahvaltı yapacam diye, veririm helal olsun ama bir sabahta yeme kardeşim yumurta bu sıcakta. bu yüzden sabah sabah kapıya gelinir mi.

çoğu kişi nete ortak olmak isteyenlerden dert yanmış kendimi suçlu gibi hissettim:1: bizde üst komşudan alıyoruz neti baştan şifreyle bağlanıyoduk ama zırt pırt kesiliyo eşime dedim belki kendileri kapatıyo vermek istemiyolar istemeseler söylerler dedi. sonra kablo çektik böyle hiç kesilmiyo tabi arada şifre falanda lazım oluyo telden girmek için bide bunlar sürekli şifre değiştiriyo ama hemen yeni şifreyi mesaj atıyo oğlu vermek istemeseler şifreyi değiştirdiğini söylemez heralde.
bizimde işimize geliyo böyle fazla para vermemiş oluyoruz demiş eşime günü gününe veririz paramızı asla gecikmez. modem yanına neti kapatma diye uyarı yazmışlar bide daha önce işleri bitince kapatıyolardı heralde

sizinki böyle bi durum değil ki, konuşup anlaşmışsınız... parasını veriyormuşsunuz, gayet normal bi durum :34:

Benim komsumda oyle..ilk bi muhabbetimuz oldu birkac kez o bana geldi,ben ona gittim.sonra bu gorusmeler kesildi,kiz sadece bi ihtiyaci oldugunda kapiyi calar oldu.basta hep verdim hep verdim.sonra misafirim glecek bana yardima gelirmusin yemek yapalimlar basladi onada gittim bir kac kez,sonra evimin balkonundaki camasir ipine camasir asip asamayacagini sordu..ben e yeter artik dedim.camasirinida mi burda kurutucan be kadin...ilk reddedisim boyle basladi.daha gelmez dedim yine geldi,misafiri icin yemege yardim istedi,isim var deyince,benim buzluktaki hazir ikramliklari almayi diliyle dile getirmedi ama ima etti..daha kizla selami sabahi kestim.o konusnazsa konusmuyorum.konusmak istersede kisa cevaplarla atlatiyorum.en son iki uc gun once bi talebi daha oldu hanimin.daha basmadi kafasi bundan sonra benden kendine birsey cikmayacagina.

valla ben parayla da olsa kimseyle net paylaşmam ki benim durumumda para teklif edende olmadiya neyse,hangi sitelere girecek ne amaçla kullanicak ne bilicem herkes alsın netini canım

Yakışıklı oğlum yakışıklı kocam yakışıklı kardeşim :)

Back
X