karşıdakini çabuk affetmek,büyük hata diyenler???

sedaing

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2012
23
1
36
Erzurum
ben herkesi her alanda affediyorum olmamş gibi davranıyorm aileme arkdşlarıma nişanlıma ve sanırım bu yüzden insanlar bana karşı fazla rahat davranıyor sizce bu hemn affetmekte mi sorun?? sizce yaşıyormusunuz bunları

Konunun ne olduğuna ve gerçekten o insanın beni ne kadar hakettiğine bağlı bir olgu bu.
Çok bilirim affetmeye gerek bile duymadan hayatımdan saniyesinde sildiğim dostlarımı ama bir o kadar da fazladır ki 'asla' dediğim şeyleri göz ardı ettiiğim...

Bunun süründürme veyahut zaman dilimiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Konudaki net tavrınızı ortaya koyup, uyarınızı yaptıktan sonra hala o davranışlar devam ediyorsa affetmeye gerek var mı sizce?

Son düzenleme:
Bende maalesef çok çabuk affediyorum. Bu huyumdan nefret etmeye başladım. Öyle ki erkek arkadaşımı affetmem dediğim bir konuda affettim (aldatmak değil yanlış anlaşılmasın) o kadar çabuk affettim ki sanırım kendisi yediği halt ile ilgli geyik bile yapar oldu, arada garip garip konuşmalar geçiyor alakalı alakasız konu ile ilgili. Ders oldu bana bidaha affetmeden önce kan kusturmak gerekiyor sanırım. En azından erkekler için geçerli sanırım bu. Çok samimi bir arkadaşım var 6senelik ilişkilerinin sonunda evlendiler. 6 sene boyunca çocuğun burnundan getirdi bırak ciddi bi konuyu sudan sebeplerden dolayı bile affetme sürecini uzun tutup süründürüp öle affetti. Hemen affettiğimiz zaman "ne olsa affedecek" diyip hatadan çekinmiyo özellikler erkekler. Biraz irademizle affetme sürecini uzun tutmamız gerekiyor sanıırm gözlerinde daha değerli olmak için insanların.

Evet çabuk affetmek çok büyük bir hata.Karşındaki asla yanlışlarından ders almaz sende sonsuz bir kredisi olduğunu düşünür.Sen kendi kendini yersin,üzülen sen olursun.
Bende de malesef keçi inadı var,benim gibi olmak da iyi değil.Orta yolu bulmak lazım.

affetmedik mi affettik, yapılan şeyin yapılmadığına inandık mı inandık.devam etmedik mi ettik, sonuç, fazla mı değer gördük...hayır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…