Karsiliksiz iyilik yapar misiniz?

boşver iyilik sende kalsın... o zaten cimri olup kaybediyor ama sen kazanırsın sende vazgeçersen sen de kaybedersin mükafatını mutlaka alırsınız ya bu dünyada ya öteki dünya da siz verdikçe eviniz daha da bereketlenir tabi ki son karar senin

Yorumlarinizi okuyorum. Oncelikle suna aciklik getireyim kv de, kp de son derece cimridirler, hicbir zaman comertliklerini gormedim, o kadar ki ben onlarin evinde dolabi acip yemek yemeye cekinirim, gonulleri olmadigini dusunurum, inanin. Esime yedigimiz yemegin parasini odeyelim dedigimde cok kizmisti bana, o kadar cimri degiller, bunlar benim annem babam, yedigim yemegin parasini da odemem bilmem ne diye, ama ben hala gonulsuz olduklarini dusunuyorum, Allah bilir en dogrusunu.

Cimri de olsalar hep belki de yokluktandir, ellerinde olsa verirler belki diye dusundum hep. Cay kasigi meselesi de ordan cikti, ben gayet samimane anne bunlari sen begenmiyorsan bana versene, ben kullanayim dedim, ve vermedi, inanin utancimdan yerin dibine girdim ve bu denli bir cimrilik ben omrumde gormedim. Yani o kadar cok cimrilikleri var ki anlatsam yol olur burdan tr ye. Ben kesinlikle cimri degilim, Allah rizasi icin para vereceksem yine ihtiyaci olan birine veririm, hem de hic tanimadigim, hic bilmedigim birine. Tabi bir baskasina vermekle anne babaya vermek de bir degil, biliyorum. Ama onlarin yaptiklarina ragmen hala vermeye devam etmek nefsime zor geliyor acikcasi, zaten o yuzden sordum ben de.

Son düzenleme:
Cay kasigi konusunda yerden goge kzdar haklisiniz. Ben olsam ben de kirilirdim. Benim kv sàgolsun ben ne guzelmis bile demeden guzel ve degerli olan bazi esyalarini kizim al senin olsun der. Ben hicbir vakit almam ama bu hareket incelik. Ben de sevdiklerime aa bu ne guzelmus dediklerinde eger bu bir esya ise (kiyafette degil de) istersen senin olabilir ya da izin ver sana alayim derim. Bir cay kasigiyla kimse batmaz kaldi ki sevmiyormus. Valla bazi insànlar boyle oluyor. Belki de yokluktan geldikleri icindir. Her neyse ister sizi kirmis olsun ister hakli sebdpleri olsun, esiniz ailesine destek olmak ZORUNDA. Cunku anne babaya bakmakla yukumluyuz, sizin de bu konuda soylenmeye hakkiniz yok. Ayricà esiniz de siz tepki koyuncà destegi kesmis, sizi onemsiyor demek ki. Kirildiginizi, unutmanizin azor olàcagini ama ailesinin zorlanmasinà gonlunuzun elvermedigini soyleyerek esinizi rahatlatin. Siazler varkrfn baskalarindàn yardim almàlari cok aci. Inanin onlarlas iyi iliskileriniz islerinizin iyi gitmesini sàglayacaktir.

konuyu okumadım,başlığa istinaden yazıyorum,iyiliğin karşılığı mı olurmuş

Bence haklısınız.
Çünkü ben ne zaman kvdeme anne şu da güzelmiş desem
ya gider aynısından alır, yaptırır ya da yapılamayacak bir şeyse
paketler verir.

Fakat yine de büyüklük sizde kalsın.
Eşiniz yardım etsin, ses etmeyin.
Çünkü siz yok deseniz de hangi evlat kendi sefa sürüp anne babası yokluk çekerken kayıtsız kalabilir ki?

ben snei anliyorum arkadsim.sen ona hersyeini gonulluce verirken karsindakinden ufak birsey isteyince bazen denemek icinde yapabilriim ihtiyacim olamdigi halde vememesi benide kırar.eger gonlu cok zenginse v esneide cok sevdigini dusunursen kalemle karistirmali cyini dimi ? bu kotuluk deigl bence insan egosu karsiliksiz vereye cok meyilli degil bence.sen iyilik yaparsan en kotusu bir tesekkur beklemek bile bir karsiliktir. ya da bir dua istemek.ya da egonu tatmin etmesi.sen gonlundne kopan hersyei vermisken senden onu esirgemesi insanlari kızdıracak ama hos degil cunku eminimki sen ona yok deseydi daha iyisini alirdin.

Boyle kaynanalar duydukca nasil da imreniyorum, masallah ne kadar iyi insanlarla karsilasmissiniz. Ben kaynanamin evinde dolabi acip yemek bile yiyemem, ona dahi gonlunun olmadigini dusunuyorum. Hicbirseyini asla vermez, asla benim icin birsey yaparken gonullu degildir, taa nisandan beri herseyi son derece azami yapmaya calismistir, hicbir sey de istemedim gerci, istemedikce de almamistir. Neyse ki durumu yok diyorum gecistiriyorum, ne yapayim bana da boylesi dusmus, nasip iste. Cimriliklerinden hicbir bereketleri yok diye dusunuyorum, Allah affetsin.

ama durumları kötü diyorsunuz cimrilik yapmaları normal değil mi..

Inan ki ben ona bilezik bile hediye almayi dusundum, henuz cok yeniyim, ilerleyen zamanlarda alirdim da. Ama su anda bu dusuncemi tamamen silmis durumdayim.

Merak ettim siz bana verir misin dediğiniz de ne dedi?

Hayir falan mi dedi? Konuyu mu değiştirdi? Yoksa duymazdan mi geldi?

Birde gerçekten yokluk içinde büyüyen insanlar sonradan paralari olsa bile hep eskiye aman donmeyelim diye cook cimri oluyorlar..

Babanem vefat ettiğinde evini toplarken anladim ben bunuhic kiyamamis bir atleti bile atmaya o kadar para pulun içinde yama yapmis yirtik yerlerine... katlamis koymuş..

ama durumları kötü diyorsunuz cimrilik yapmaları normal değil mi..

Yani durumlari kotu tamam ama ben fakir ama gonlu zengin nice insanlar tanidim, hem de bereketleri hic eksilmez. Bunlar bildigin pintiler, 1 tl bile vermezler kimseye. Esimle tam yeni evlenmistik, daha 1-2 haftalik evliyiz, ramazan ayiydi, kapiya davulcu geldi 5 tl verdim, esim bana bir kizdi ki neye ugradigimi sasirdim, oysa benim annem hep en az 5-10 tl verir davulcuya. Sonra esim beni annesine sikayet etti, o da kizdi davulcuya 5 tl mi verilir diye, ben 50 kurus ya da 1 tl den fazla vermem dedi, hem artik herkesin telefonlari uyandiriyor ne o oyle dan dan dan davul caliyorlar bir ay boyunca dedi. Yani davul ramazani ramazan yapan unsurlardan biridir, boyle mi denir davulcuya, istersen hic verme. Cok sasirdim ya, kimlerin arasina dustum dedim.

Esim babasina para yolluyor bizim borclarimizi odemesi icin, banka 6 ayda mi ne 20 tl hesap isletim ucreti kesiyormus, babasi telde oglum o 20 tl yi de yolla dedi, yuh dedim neye ugradigimi sasirdim.

Biz evlendik, dugun gecesinin sabahinda babasi aradi, yataktayiz, esim hayirdir insallah diyerek teli acti, oglum o dugun salonunun parasini ode dedi. El opmeye evlerine gittik, kv benden dugunde takilan altinlardan bir tane satmami istedi, cunku kuyumcu 1-2 tl daha pahali satiyormus, ben alis fiyatina satacakmisim. Neler neler yaa...

aaa !! sizinkiler abartmış ama evet haklısınız çok aşırısı can sıkıcıdır.

Eşiniz sizin ve evinizin ihtiyaclarınızı hiç eksik brakmadan yerine getiriyorsa, cok ozur dilerim ama kalan miktarla ne yaptıgını sizi hiç ilgilendirmez hele ki Ailesi bakın çok çirkin bir hareket bir kere birde Allah var cok günah!
Basarılar

Aynen soyle oldu:

-Anne sen bu kasiklari begenmiyorsan bana versene, ben kullanirim, dedim
-Hih hih hi, XXX begeniyor onlari, dedi gorumceye istinaden. Ben neye ugradigimi sasirdim, utandim, sustum sonra dedim ki 'annem olsaydi sormadan alirdim' dedim. Umursamadi, yuzu bile kizarmadi, lafi yedi ya insan yine dayanamaz verir de mi, nerdee... Ben fakir ama gonlu zengin cok insan tanidim, bunun gonlu cimri basta.

tam tahmin ettğim gibi kvniz sizi ciddiye almamış espiri sanmış.
Ayrıca kvniz ESKİ çay kaşınığını vermedi diye cimri ama siz durumunuz iyi olduğu halde ESKİ çay kaşıklarını isterken ne oluyorsunuz çok merak ediyorum.
Allah size yokluk göstermez umarım. hala istemede verilmeyen çiçeğin hesabındasınız. hayat bu gelişine yaşayın o onu demiş bu bunu demiş ne önemi var.

Ben de kadin direk hayir, veremem filan mi dedi, alindi demistim... Kadin olabilecek en yumusak sekilde vermemis. O sevmiyor, ama evin diger ferdi seviyor. Yani bunda alinacak ne var ki? peki deyip gecersin. Kirmiziyla isaretledigim yeri soylerken senin yuzun kizarmaliydi asil, kusura bakma. Yuzsuzluk yapmissin tek kelimeyle. Insanlar iki laf da mi edemeyecek birsey istemesinler onlardan diye yahu. Gercekten de, insanlar birsey vermedi diye laf sokmak kimsenin haddine degil. Eger umursamadiysa, seni rencide etmemek icindir. Yoksa lafi yapistirmayi o da bilir. "Duymamis olayim" filan demek istedi galiba. Laf filan yememis kadin, sen kendi kendini kucuk dusurmussun.

Cimrilik konusuna gelince... Bu kadar orneklerle aciklamissin madem. Benim babam asiri derecede cimridir. Anlatsam yok artik dersiniz. Ne yapayim? Babami atayim mi? Ben nasil onu huyuyla kabul ettiysem, esin de ailesini kabul etmistir, etmeli de zaten. Dolayisiyla sen de kabul etmelisin, baska yolu yok. 40 yillik insanlarin huyunu degistiremezsin, hatta sana zarari yoksa elestirme bile. Size patavatsiz birsey diyorlarsa he der gecersiniz. Kafaya takmayla, sorun etmeyle insanlar senin istedigin kaliba girmeyecekler. Bu kadar rahatsizsan, bastan bu aileye girmeyecektin. Onlarin cimriligi onlari baglar, baskasinin dert etmesi ne munasebet anlamadim.

iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir,demişler. çok da doğru demişler.
birine iyilik yaptığımızda karşılık bekliyorsak eğer,onun adı "iyilik" olmaktan çıkmaz mı yahu?
Ben sizi anlayabiliyorum fakat gereksiz yere kafanıza takıyorsunuz.
size sert bir dille de "hayır niye vereyim,veremem" tarzı bir şey de söylememiş.
varsın vermesin,varsın kırsın sizi. Allah biliyor,görüyor. bundan sonrasını düşünmeye,kırılmaya,eleştirmeye ne gerek var?
Ama eşinizin yardımlarına karşı çıkmayın. Büyüktürler,anadır babadırlar.
sizin de çocuğunuz var mı bilmiyorum ama,biraz empati yapsanız anlayacaksınız:)
sizin yaptığınızı asla eleştirmiyorum sakın ola yanlış anlamayın..

Yoruma yorum yapmış gibi olacağım ama okuyunca yazmadan geçemedim. Bence eşle, anne arasındaki çizgiyi aşıyoruz bazen. Mesela ben evli değilim şuan şimdi bakıyorum bir kız olarak babama aşığım her derdimde yanımda, okutmuş büyütmüş. Yarın öbür gün eşim sırf -hayır! dediği için nankörlük edemezdim. Ayrıca bana kalırsa eş tabii ki önemli ama anne baba yeri doldurulamayan kişiler oyüzden sen mi önemlisin, annesi mi diye durumu şıklandırmak tuhaf geliyo bana. Kaldı ki aman aman bi'durum yok ortada.

Konunuza gelince size hak veriyor olsam da yardıma devam ederdim sanırım kendi bütçemi zorlamadan. Sonuçta onlarda size güvenip o evi almamışlardır herhalde elinizin bol olduğu zamanlar evlat olarak desteğinizi yaparsınız.

Ancak sanırım olay çay kaşığından çok öte. İnsan dardayken yardımını esirgemeyen birinin yüzüne pat diye hayır diyemez. Bakın cidden vermek zorunda değil ama gönül alma diye bi'durum vardır. Bu kadın hep böyleyse oğluna tabii ki tuhaf gelmez. Siz kötü olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…