Tatlı Tarifi Kartopu Tatlısı Resimli

bugün denemeyi düsünüyorum çok hoşuma gitti tarif teşekkürler inşallah güzel yapabilirim :::::::::)

Resmi görür görmez tamam bu dedim.muhallebiyi yapıp dolaba koydum.saat 12 gibi 8 saati dolacak.hamurum kıvamında oldu insallah rahat şekil verebilirim.yarinda gunüm var insallah lezzetli olur.baska tatlı yapacakvaktim olmayacak yoksa.

ve bende denedim harika oldu.
akşamdan hamurunu hazırlayıp dolaba attım.sabahta elimi suyla ıslatıp yuvarladım.
yuvarlarken hiç sıkıntı olmadı açıkçası burdaki bütün sayfaları okumuştum biraz da korkuyordum nasıl
şekil vericem diye ama hiç sıkıntı olmadı.yanlız her iki seferde bir eli ıslatmak gerekiyor.yoksa yapışıyor bilginiz olsun:)

Bu güzel fotoğraflara dayanamayarak dün ben de yaptım. Fakat umduğum gibi olmadı. 1 gece buzdolabında bekletmeme rağmen cıvık bi hamur oldu. Şekil vermek için elimi ısladım ama kaptan elime bile zor alınıyordu. Şekil verilecek kıvamda değildi. Tüm ölçüleri tarife göre yaptım. Herşeyi harfiyen uyguladım ama nerde hata yaptım acaba? :44:

Son düzenleyen: Moderatör:
un ne kadar süre kavruluyor acep bilen var mı?

benim gibi aklını bu soru kurcalayan arkadaşlar için unu 2-3 dk kavurdum.
fazla kavurmaktan korktum helva gibi kokar diye.
muhallebinin tadına tek başına baktığımda un tadını bariz şekilde aldım.
belki daha mı fazla kavurmalıydım bilemedim.
ama içine muzu dışınada hindiztan cevizini koyduğumdan un tadından eser kalmadı.
yiyen herkesten de tam not aldı.
gerçekten lokum gibi güzel bir tatlı.
tarif için teşekkür ederim.

Revaniye benzeyen Ablamın bir tarifi var. 9 kaşık revani tatlısı diye geçiyor veya ablam o ismi vermiş :)
Revaniye çok benziyor ama çok daha yumuşacık. revani seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de benzeri bir tarif yapmıştım. Küçük kağıtlarda sununca güzel görünüyor. Benimki sütlü irmik tatlısı ve lokum tadı arasında birşey oldu. değişik hafif bir tatlı bence

Eklentiler

• irmikli-sutlu-ev-lokumu6-620x378.webp
    irmikli-sutlu-ev-lokumu6-620x378.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 121
Back
X