kaş bıyık alımı sonrası sivilce

calismazamani

Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2014
60
59
Merhabalar. Benim yüzümde kaş ve bıyık aldıktan sonra alınan yerlerde küçük küçük 8-10 tane beyaz renkte sivilceler çıkıyor. İki gün sonra kuruyorlar.
Böyle bir problemi olup başa çıkabilen var mı?

Benim de kaşlarımın kenarlarında küçük küçük sivilceler çıkıyor. Bıyık bölgesinde de kırmızı sivilceler ve kızarıklık oluyor. O kızarıklık hiç geçmiyor. İpe karşı alerjin olabilir bana kuaför öyle söylemişti. Bir de aldıktan sonra ıslak pamuk ile biraz tuz sür demişti ama bende işe yaramadı. Dermatolog da hassas ciltlerde ip, ağda kullanmayacaksın diyor. Almadan önce makyajı silip tamamen temizlemeyi dene bence. Cilt açıldığı için mikrop kapmaya meyilli oluyor.
Cidden başa çıkabilen var mı?

Evet cildim hassas olabilir kuaförler genelde öyle söylüyor ama aynı zamanda yağlı. Hem yağlı hem hassas ciltler için ürün bulamadım hiç kuru ve hassas ciltler için ürünler var ve yağlı ciltler için.
ip ağda kuaför ev fark etmiyor çıkıyor. Makyajsız aldırıyorum ama tuzlu pamuğu bir de ben deneyim bakalım bekli bende işe yarar.

Sen yine tuzu araştır da yakıp zarar vermesin cildine. Doktor ya sarart ya da cımbızla al diyor da o da aynı şey :/

ben ağda yapıyorum kaş derdim yok ama bıyık için ağda kullanıyorum yaptığım gün kızarıklık oluyo hatta kaşınıyo sonra soyuluyo falan bi çözümünü de bulamadım :KK61:

maden suyu ile bir kere yüzünü yıkamanı tavsiye ederim. ama su ile durulamayacaksın maden suyundaki minerallleri içine çekecek.

Benimde cildim hasas oldugu icin biyik ve cenemdeki tüyleri aldigimda cok cikiyordu özelikle cenemde caresi lazerde buldum gerci simdide ara ara jiletle almaktan cikiyor ama bir kac ay sonra insAllah onada gerek kalmayacak

Benimde cildim hasas oldugu icin biyik ve cenemdeki tüyleri aldigimda cok cikiyordu özelikle cenemde caresi lazerde buldum gerci simdide ara ara jiletle almaktan cikiyor ama bir kac ay sonra insAllah onada gerek kalmayacak

Kurtulursunuz inşallah :) lazer en rahatı aslında haklısınız hatta philipsin lazer makinası çıkmış evde kullanım için çok mantıklı geldi bana ama Şu sıralar meteliğe kurşun atıyorum :) imkanı olan arkadaşlar yaptırmayı deneyebilirle.

Kurtulursunuz inşallah :) lazer en rahatı aslında haklısınız hatta philipsin lazer makinası çıkmış evde kullanım için çok mantıklı geldi bana ama Şu sıralar meteliğe kurşun atıyorum :) imkanı olan arkadaşlar yaptırmayı deneyebilirle.

evet bir arkadasimda bana bu makinayi önermisti vucut icin degil ama yüzün icin kullanabilirsin dedi. Ama ben 10lu paket aldigim icin almayacagim. Ögrencisin sanirim. Türkiye deki fiyatlari bilmiyorum ama ilk firsata musait oldugunda yaptir bence cok rahat gerci benim henüz 3 oldu.

evet bir arkadasimda bana bu makinayi önermisti vucut icin degil ama yüzün icin kullanabilirsin dedi. Ama ben 10lu paket aldigim icin almayacagim. Ögrencisin sanirim. Türkiye deki fiyatlari bilmiyorum ama ilk firsata musait oldugunda yaptir bence cok rahat gerci benim henüz 3 oldu.

Yeni mezun stajyerim :) evet para kazanmaya başlayınca tüyler ve vucut lekeleri için lazeri düşünüyorum zaten. 5 seans dizaltı için gitmiştim. Tamamlayamadım ama bu hali bile iyi yani. Seans başı 200 lira vermiştim. Başka bir yerde öğrenci indirimiyle 160 demişlerdi. Ama ikinci yerden çok memnun kalmamıştım.
Bu arada problemi yaşayan arkadaşlar bir tara tuzlu su bir tarafa maden suyu olmak üzere denedim. Maden suyu olan tarafta bir tane çıkacak gibi oldu. Tuzlu tarafta çıkmadı. Maden suyunun kullanınimı daha kolay gibi çünkü ben tuzun hepsini eritmedim. İkisi de işe yarıyor gibi. Diğer denemelerimi de yazarım :)

Merhabalar. Benim yüzümde kaş ve bıyık aldıktan sonra alınan yerlerde küçük küçük 8-10 tane beyaz renkte sivilceler çıkıyor. İki gün sonra kuruyorlar.
Böyle bir problemi olup başa çıkabilen var mı?

Aynı benim gibisin... Ağdayla bıyıklarımı aldığım için peşine çıkıyor o beyaz minik minik sivilceler.. Ve çabuk da geçmiyor... Ben ona çözümü şöyle buldum ve gerçekten çözüm oldu.. Tabi makyajsız temiz şekilde alıyorum sonra ağda kalıntılarını temizledikten sonra silverdin sürüyorum... çok çok iyi geliyor...

tuz demiş bi arkadaş ama bana pek mantıklı gelmedi. zaten hassaslaşan yere bu sıcakta tuz kullanılırsa haşlanır insanın yüzü :KK70:

O nasıl limon suyuna karanfil atıp mı sürüyoruz?
Öncelikle bütün bir limonu kürdanla delikler açıp deliklere karanfilleri tıkıyoruz .. 1 Gece karanlıkta bir kabın içerisinde bekletiyoruz .. Ertesi gün yüzüne sür .. ve 1 ay, ya da daha az bir zamanda gözlerine inanamayacaksın .. :KK71:

X