Kas kaybı ve sarkma !

MsMarilyn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
944
64
53
İzmir
Kızlar benim diyetim biraz sıkı. Listem de protein den karbonhidrata kadar tüm besin gruplarından var ama azar azar yiyorum. Günde 3 lt su içiyorum. Şimdi benim listemde az yemek olduğu için kiloların çoğu kastan gider yağdan az gider biliyorum ama şöyle bir şey düşündüm. Bu diyetle beraber her gün 30 dk tempolu yürüyüş, 30 dk cardio(bisiklet,mekik,koşu, ip atlama) 20 dk pilates 10 dk da bölgesel incelme egzersizleri yani toplamda her gün 90 dk sıkı bir spor programım var. Sizce bu spor programına rağmen bu diyetle kas kaybı yaşayıp sarkar mıyım?

Son düzenleme:
Hayir cnm sarkmazsin eger suan vucudun Sıkıysa zayifladikca sikiligini koruyacaktir. Zaten normalde sarkik vucut bile bu sporu yapsa zamanla vucut toparlanmaya baslicaktir kendimden bliorm :) ama sadece diyetle sarkar malesf

___dega___

Eğer diyetinde proteinden karbonhidrata kadar herşey varsa ve sen bunlardan az da olsa yiyosan bı dengeli bi şekilde besleniyosun anlamına gelir ve dolayısıyla kas değil yağdan verirsin zaten ve yanında bu kadar spor yağabilirsen sonuçta Adriana limanınki gibi bi vücuda sahip olman kaçınılmazdır bence ;-)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hayir cnm sarkmazsin eger suan vucudun Sıkıysa zayifladikca sikiligini koruyacaktir. Zaten normalde sarkik vucut bile bu sporu yapsa zamanla vucut toparlanmaya baslicaktir kendimden bliorm :) ama sadece diyetle sarkar malesf

___dega___

teşekkürler :)
ama şunu da merak ediyorum mesela size diyet listemden bahsedeyim sabah normal kahvaltı öğlen çorba ve çok küçük bir parça ızgara tacuk akşam ise yulaf kepeği veya salata yani her besin grubundan çok az tüketiyorum çünkü ayda 10 kg vermem lazım. Ayda 10 kg çok o yüzden bir kısmı sarkacaktır yani bu diyet listesine rağmen tüm bu sporları yaparsam sarkmaz mıyım? çünkü vermek istediğim kilo 5 kg falan değil ondan merak ettim.

Valla o kdrini bilemicem ama sporun gayet iyi bence yeterli die dusunuorum ama mesela zamanla arttir sporunu hergun ayni sey olmasin.. ilk gun 30 dk yurudysen 1 hafta sonra 45 dk yuru.. 10 dk egzersiz yaptiysan 20 dkya cikarman lazim o zaman faydasini gorursun daha iyi olur..

mesela bolgesel incelme egzersizlerinde, her hareketi 15 kere yap ama 3er kere.. yani 15 yaptiktan sonra 10 sn dinlen, tekrar 15 kere yap yine 10 sn dinlen ve yine 15 kere yapiosun ardindan dier hareketine geciyorsun.. bunuda 2 gunde bir artir.. 2 gun 15 kere yaptiysan 4. Gun 20şer kere yapacaksin. Ancak bu sekilde faydasini gorursun. Bir kerede 60 defa yapma mutlaka 3 lü set halinde olmali. Ve sporunu gunden gune artirmazsanda ilk hafta fayda gorursun vucudunda degism olur ama sonrasinda hep ayni kalir. Ve 1 ay sonunda istedign kiloyu verincede biranda birakma direk iki kati alirsin yavas yavas sporunu azaltabilirsin ama mutlaka yemene dikkat et genel olarak ve yurusunu vs aksatma o zaman uzn sure formunu korumus olursun

Ayrica Benim arkadasim spor ve saglikli beslenerek 3 kilo verdi ve hic bir yumusama yok. En ufak bile ypk yani o yzden sporla birlikte belki yumusama olur ama gorunurde ole bi sarkma olcagni sanmiorum canim.

___dega___

Mesela ben okuz gibi yememe ragmen :d spora gidiorum ilk basta 30 dk 5.5 te yuruyus.. ardindan aletlerde calisiorm agirlik kaldiriorum yarim saat suruo hepsini 15 er kereden yapiorm 3lu set olarak.. sonrada bisiklete benzer bise var ama ayaktasin kalca basen icn onuda 10 dk yapiorm ve bazen zumba oluo denk gelirsem ona katiliorm ve 1 haftada yumusacik vucudum sikilasti. Benim kilom iyi ama zamaninda sporsuz zayiflamaktan yumusacikti smdi cok iyi oldu kilo vermedim cok yiyorum die falat 3 kilo vermisim gbbi gorunuorum :) seninde sporun gayet iyi bu yzden ama dedigim gbi zamanlar artirirsan daha etliki olcak.. ayrica ilk defa spora basliyorsan ikinci gun heryerin sizlicak.. spor yapamicakmissin gbi gelir agridan ama tam tersi! Isinma hareketleri yap sadece 2 dkda agrilar gececek emin ol.. kaslarini esnetince gecior o yzden agriyor die bugun yapmayim deme yapmazsan 3 gun agirir.. ama yaparsan bikac dkda gececektir.. gun icinde tekrar sizlama olabilir her sizladiginda bikac egzersiz hareketlerini uygula sizlyan bolgelere gececektir :)) ama tabi daha once spior yaptiysan veya vucudun alisiksa zTen hicbise hissetmezsin

___dega___

tabi canım az ama her besin grubundan var listem de her gün farklı farklı kahvaltılar bile farklı.
hadi inş. dediğiniz gibi iyi olur =)

2. haftadan itibaren yürüyüşü arttırıcam ve callanetics diye bir program var ona başlayacağım. 1 ayın sonunda dediğin gibi azaltıcam ama bırakmıycam kesinlikle. Çünkü programım çok yoğun yani 1 ay dişimi sıkacağım ama 1 ayın sonunda sadece yürüyüş ve pilatese devam edeceğim bu listeden.

daha önce düzenli spor yapmadım ama tabi ki yaptığım zamanlar oldu. Ben spor yaparken sıkılıyorum yorulduğum için değil sıkıldığım için bırakıyorum ve genelde spordan sonraki zamanlar hiç ağrım olmuyor belki çok az. Çok sportif biri olmamama rağmen vücudum sıkı belki onunda etkisi vardır aslında tek sorunum iç bacak bölgesi bir tek orası löp diyebilirim.
Bir de bölgesel incelme olayı yalan diyen çok insan var bu beni biraz düşündürdü açıkçası

Evt spor programin iyi callaneticsi duydum bircok insan memnun dene yani :)) ic basenin varsa bolgesl incelmede genel olarak ne kdr sayi yapiosan o kisma bi tik daha agirlik ver.. yani gobek icn 15 er kere 3lu set olarak basladiysan mesela ic basen icin 20 den basla ki orantili olsun :) ayrica bolgesel incelme olayi yalan diyeni hic duymadim vede gercekten cok sacma.. sen yap harekektlerni anlicaksin. Ben spora baslamadan once bir ay evde sadece bolgesel incelme hareketleriyle calistim ve vucudm skilasmaya baslamisti bile (benim acim sikilastirmakti) basenim var toparlanmisti.. bak mesela squat hareketi var biliosundur kalca icin mukemmel.. onu yapacak pozisyona geldiginde ayaklarini biraz daha az ve ayaklarin bilekten disari dogru cevir.. yani parmak uclarin disari baksin. Sirtini dik tut ve egilirken sadce kalcani arkaya vererek egiliosun, dizlerini direk one dogru kirarak deil. Once egil ve kalcani arkya vermeye calis dogrusu bu. Bunu yaptiginda normal squattan farkj olarak ic basen bolgesinin ve kalcanin gerildigini hissedecksin. Oda iste senin istedign yere denk gelior mutlaka bu haraketi yap cnm cok iyi :) bolgesel incelme yalan dienlerede inanma bicok insan onlarla zayiflio ve vucudunu sekle sokuyor.. sadece kosmak ve bisklet vs yeterli deil onlsr sadece zayflatir ama bolgesel incelme vucudun seklini verir hemde orantisiz kisimlari duzeltir.. kolay gelsin cnm

___dega___

çok teşekkür ederim canım baya spor bilgin var çok yardımcı oldun :)

ust bacagin ic ve dis kismi icin napabiliriz? acayip sarkiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…