• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasık fıtığı ameliyatsız iyileşiyor mu

modemsi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2025
20
5
1
44
Merhaba arkadaşlar başlıkta yazdığım gibi bir buçuk santim kasık fıtığı var Bana rahatsızlık veriyor ama o mu veriyor başka bir şey mi veriyor bilmiyorum. Ameliyattan da tedirgin oluyorum bünyem çok zayıf..
Aranızda böyle dertten muzdarip olan varsa veya çaresini bilen varsa yazabilir mi lütfen
Çok Çok minnettar olurum.
Bu arada bağırsak anahtarı arasında diyor tam orası bana kasık gibi de gelmiyor ama ultrasonda bu şekilde yazıyor

Merhaba arkadaşlar başlıkta yazdığım gibi bir buçuk santim kasık fıtığı var Bana rahatsızlık veriyor ama o mu veriyor başka bir şey mi veriyor bilmiyorum. Ameliyattan da tedirgin oluyorum bünyem çok zayıf..
Aranızda böyle dertten muzdarip olan varsa veya çaresini bilen varsa yazabilir mi lütfen
Çok Çok minnettar olurum.
Bu arada bağırsak anahtarı arasında diyor tam orası bana kasık gibi de gelmiyor ama ultrasonda bu şekilde yazıyor
Bağırsak ansları demek istedim

Merhaba.
Ans'ı arastirdiniz mi?
Ans, tıpta kıvrım demekmiş. Bağırsak kıvrımları arasında fıtık var diyor o zaman.

Zahide yetişin bir doktorla sunduğu bir sağlık programında bağırsak araya açar dendiği için apar topar annem doktora götürdü ameliyat uygun görüldü.

Benim doğuştan vardı 2013-2014 yılından birinde ameliyat oldum. Çok kolaydı ameliyat. Sadece ameliyattan çıktıktan sonra 15 dk boyu canım çok yandı. 2- günde gülmek, hapşırmak, tıksırmak çok zordu. Sonra hemen geçti. Dikişide plastikle iple atmış sağolsun doktor, sonra bir sn çıktı dikişte çok rahatladım. Ceviz büyüklüğündeydi

Zahide yetişin bir doktorla sunduğu bir sağlık programında bağırsak araya açar dendiği için apar topar annem doktora götürdü ameliyat uygun görüldü.

Benim doğuştan vardı 2013-2014 yılından birinde ameliyat oldum. Çok kolaydı ameliyat. Sadece ameliyattan çıktıktan sonra 15 dk boyu canım çok yandı. 2- günde gülmek, hapşırmak, tıksırmak çok zordu. Sonra hemen geçti. Dikişide plastikle iple atmış sağolsun doktor, sonra bir sn çıktı dikişte çok rahatladım. Ceviz büyüklüğündeydi
Merhabalar bilgi için teşekkür ederim fıtık mı ceviz büyüklüğündeydi acaba ve tam kasıkta mıydı sizin

Merhabalar bilgi için teşekkür ederim fıtık mı ceviz büyüklüğündeydi acaba ve tam kasıkta mıydı sizin
Tam sağ kasığımda ve ceviz büyüklüğündeydi. Dnu komşu ceviz bağlayın düzelir demişti ama hiçbir zaman düzelmedi. Hatta zahide yetişin sarışın doktorla yaptığı programda riskli olduğunu duyunca hemen ameliyat olmuştum o zamanlar.

Ben sağ ve solda iki sene arayla çıktı.Ameliyatsiz geçen bir şey değil.Hatta olmazsanız agri ve rahatsızlık hissi oluyor.Babamda da vardı.Ilginc geldiği için sormuştum.Kas yapıları genetik olabilir demişti doktor.Olmazsaniz patlama riski var ayrıca.

Ben sağ ve solda iki sene arayla çıktı.Ameliyatsiz geçen bir şey değil.Hatta olmazsanız agri ve rahatsızlık hissi oluyor.Babamda da vardı.Ilginc geldiği için sormuştum.Kas yapıları genetik olabilir demişti doktor.Olmazsaniz patlama riski var ayrıca.
Peki nasıl oldu ameliyat süreciniz?

Peki nasıl oldu ameliyat süreciniz?
İlk ameliyatı 2016da oldum açık ameliyat ama ilk hafta ağrım oldu on günde toparladım.Fitigin büyüklüğüne göre değişiyor.Ikinci aniden çıktı o daha geç iyileşti diyebilirim asistan dediğine göre büyükmüş..Ilkinde daha çabuk toparladım.Aslinda kapalı ameliyat olacaktım ikinciyi ama cihaz bozuk olduğu için son anda açık ameliyat oldu o da🤦 Devlette oldum ikisini de doktora sorun imkan varsa kapalı olun .Yani sizin durumunuz uygunsa kapalı da olursunuz.

İlk ameliyatı 2016da oldum açık ameliyat ama ilk hafta ağrım oldu on günde toparladım.Fitigin büyüklüğüne göre değişiyor.Ikinci aniden çıktı o daha geç iyileşti diyebilirim asistan dediğine göre büyükmüş..Ilkinde daha çabuk toparladım.Aslinda kapalı ameliyat olacaktım ikinciyi ama cihaz bozuk olduğu için son anda açık ameliyat oldu o da🤦 Devlette oldum ikisini de doktora sorun imkan varsa kapalı olun .Yani sizin durumunuz uygunsa kapalı da olursunuz
Gittiğim doktor açık önerdi. Ama açık ameliyatla ilgili kötü şeyler duydum.Yillarca süren kronik ağrı durumu olabiliyormuş. Bunlar beni korkuttu biraz. Çevremde de bu ameliyatı olan kimse yok. Umarım bu süreci sıkıntısız atlatabilirim.Çok teşekkür ederim sorumu yanıtladığınız için ☺️

Gittiğim doktor açık önerdi. Ama açık ameliyatla ilgili kötü şeyler duydum.Yillarca süren kronik ağrı durumu olabiliyormuş. Bunlar beni korkuttu biraz. Çevremde de bu ameliyatı olan kimse yok. Umarım bu süreci sıkıntısız atlatabilirim.Çok teşekkür ederim sorumu yanıtladığınız için ☺️
Yıllarca sürmüyor inanın.O bölgedeki kılcal damarlardan dolayı bir süre hissizlik oluyor ondan sonra normale dönüyor.Gecmis olsun 😊

Back
X