• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kasık mamalarına gecıs

keri34

derinin annesi
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
1.718
5
158
İstanbul
kızlar aranızda marketlerde satılan kasık mamalarına ve kavanoz mamalarına gecen varmı.bebısler kac aylıkken kullanmaya basladınız.hangı markalardan memnun kaldınız.sızce saglıklılarmı kullanmayı dusunuyormusunuz

canım ben kavanozdaki mamadan aldım 7 sebzeli olanından hiç güzel bir tadı yoktu 1-2 kaşık aldı hiç yemedi
kızım 6 aylık oldu doktorumuzda yemesini istemedi ben ne yapıyorumöyle daha sağlıklı mamalar kolaylık ama gerçi bilmiyorum bebeişin nekadarlık
sabah kahvaltısı için
1 tatlı kaşığı pekmez
kibrit kutusu kadar tuzsuz beyaz peyniz yada labne perniri
yumurta sarının 4 de 1'i 12 gün sonra yumurta sarısının tamamını veriyosun
4-5 bebe bisküvisi veya bebe ekmeği 1 -2 dilim
1-2 çay bardağı ıhlamur yada papatya çayı.........1 kase oluyor 2gündür yediyorum çok sevdi tadını
öğle yemeği ve akşam yemeği
6 aylık olduğu için her çorbayı yiyebilirmiş içine kıyma yada tavuk eti koymamızı istedi doktor

ara öğünlerde ise yoğurt kendi yaptığın ben arada smart lar oluyor ya meyveli onu veriyorum birde milupanın frutabura meyve püresi var onu veriyorum onun tadına bayılıyor ara öğünleride böyle geçiriyorum

bence kendimiz yapalım mamalarını bebişlerimizin

ama çoğunlukla meyve salatasını ben kendim yapıyorum..yazın bütün meyveler var nasıl olsa

kızlar bebeklerı 4 ayı gecıpte ek besıne gecen yokmu ya aranızda.yoksa hala sadece anne sutumu verıyorsunuz

canım ben varım henüz tam geçmiş sayılmam meyve sularından tatdırıyorum bir kezde çorba yedirdik henüz başka bişey yedirmedim ama bizim yediğimiz herşeye bakıyor insan bi garip oluyor yanında yiyemiyoruz

kızlar cok kararsızım yardım edın bebegım 4 ayını bıtırdı 7.5 kılo bu ay bıraz az kılo almıss :( 650gr sutumde azaldı baya cok emıyo cunku yumusadı goguslerım dolu olmalarına alısınca sut yok gıbı gelıyo doktorum eger ıstersen gecebılırız ek gıdalara dedı anlattı falan nasıl baslıcagımı ama ben cok kararsızım ılk 6 ay anne sutu dıyolar mutlaka en saglıklısı bu kılosuda gayet ıyı gelıyo zayıf bebeklerde var kılo ıyı degılkı ben yınede 2 ay daha emzırcem zayıflamadıgı surece baktım durmuyo ac kalıyo anlarım o zaman baslarım ama suan bı sıkıntısı yok ara ara sadece 1 kasık meyve sularından tattırıyorum tada alıssın dıe esımde ıstemıyo erken dıo sız ne dıyorsunuz fıkrınız onemlı yazarsanız sevınırım

kızlar cok kararsızım yardım edın bebegım 4 ayını bıtırdı 7.5 kılo bu ay bıraz az kılo almıss :( 650gr sutumde azaldı baya cok emıyo cunku yumusadı goguslerım dolu olmalarına alısınca sut yok gıbı gelıyo doktorum eger ıstersen gecebılırız ek gıdalara dedı anlattı falan nasıl baslıcagımı ama ben cok kararsızım ılk 6 ay anne sutu dıyolar mutlaka en saglıklısı bu kılosuda gayet ıyı gelıyo zayıf bebeklerde var kılo ıyı degılkı ben yınede 2 ay daha emzırcem zayıflamadıgı surece baktım durmuyo ac kalıyo anlarım o zaman baslarım ama suan bı sıkıntısı yok ara ara sadece 1 kasık meyve sularından tattırıyorum tada alıssın dıe esımde ıstemıyo erken dıo sız ne dıyorsunuz fıkrınız onemlı yazarsanız sevınırım

benım kızım bu ay 230 gram almıs,yınede doktorumuz beklememızı soyledı,2 hafta sonra tekrar kontrol edıcek kılosunu ,senın bebegının kılosu gayet ıyı bencede bekle 500-1000 gram arası alması normal az almamıs canım :nazar:
ben de tattırıyorum mevsım meyvelerınden bı cay kasıgı kadar ama haftada 1-2 defa ,yavas yavas tatlara alısmaları lazım

bizde 4 aylık olduk artık başladık sayılır. dün ilk defa pirinç unlu mama verdim. bugün biraz daha az yedi. ek gıdalara geçişte şöyle bir tablo izlenir diyor doktorlar.
*****EK GIDA VERECEKKEN BEBEK MUTLAKA AÇ OLMALI******
1- Pirinç unlu mama (100ml kaynamış su + 1 tatlı kaşığı pirinç unu+ 3 ölçek mama) 3-4 gün sadece bu şekilde
2- Sebze çorbası (Kabak +patates+havuç) Düdüklü tencerede vitaminleri kaybolmayacak şekilde haşlanır.istenirse içine pirinç koyulabilir. blendırdan geçirip verilir. 3-4 gün böyle
3- Meyve suyu + püresi (elma+havuç+şeftali) cam rende ile rendelenir tülbentten süzülerek 10-15ml suyu ilk etapta 1-2 güne püresine geçilir. sonra yoğurt verilebilir. Devam mamaları ile yoğurt yapımı ise şöyledir: 100 ml hazırlanmış devam maması içine ılık iken 1 tatlı kaşığı yoğurt koyularak mayalanmaya bırakılır. Daha sonra buzdolabında dinlendirilmelidir. Bebeğin alabileceği sıcaklığa getirilip bebeğe verilir. İsteğe göre içersine meyve püresi de ilave edilebilir. 1 er hafta arayla değişik meyve ve sebzelere geçilebilir. zaten çocuklar meyveleri yediği için ilk meyve verince çorbayı ve mamayı vermekte zorlanabilirsiniz o yüzden ilk sevediğinden başlamalı.tuz şeker 1 yaşına kadar yok. yağ çorbayı pişirdikten sonra konulur.a.s.a.s. ben bu şekilde deneyeceğim inşallah. tabi bizim yumurcak sevipte yerse. biberon almadı zaten kaşık maması bari yese

canim benim bebegimde 4 aylik biz bir kac gündür sadece sabahlari 1 tatli kasigi kadar hipp organic'in 4+ aylar için tahilli olanindan var normal mamasiyla karistirip veriyorum önce 1 2 gün sadece tattirdim sonra yavas yavas 1 yemek kasigi kadar vermeye basladim benim bebegim hic kilo almiyodu zaten en bastan beri sütümde azdi mamayida sevmiyordu anlican mecburen kasik mamasina gectik eger yeteri kadar sütün varsa bebegine yetiyorsa bence hic kasik mamasina gecme bekle bebegin 6 aylik olsun en sagliklisi bu, bebeginin mamasinaysa sadece organic ürün kullanmaya özen göster a.s

canım ben varım henüz tam geçmiş sayılmam meyve sularından tatdırıyorum bir kezde çorba yedirdik henüz başka bişey yedirmedim ama bizim yediğimiz herşeye bakıyor insan bi garip oluyor yanında yiyemiyoruz

sorma canım ya bızdede aynı bız yemek yerken kucagımda oluyor bıze melul melul bakıyor yemek yerken sankı oda ıstıyor gıbı.benımde ıcım bır tuhaf oluyor yıyebılse verıcem valla

canım benim oğlumda 400 gr aldı bu ay 7600 şuan.dr umuz normal dedi.artık ilk 3 ay ki aldığı kadar almaz dedi.bundan sonra az alırlarmış.sağlığı yerindeyse takma kafana.süt benimde aynı ama açda kalmıyor.gündüzleri süt sağıp bırakıyorum ben gelinceye kadar yetiyo cok şükür mama bile vermedim ilk 6 ay anne sütü.bende 10 günde 2 kez kiraz ve erik suyu damlattım ağzına 2-3 damla.ama 6 ay anne sütü cok önemli canım.

Back
X