kasık maması

fatsalihaticegs

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2015
17
1
31
hero babay kasık maması vermeye basladım biberonda yapıyorum kızım sıvı olunca daha iyi yiyor ama sıvılastırdıkca besin degeri duser mi onu merak ediyorum katı ve sulu farkeder mi bilen var mı acaba

hero babay kasık maması vermeye basladım biberonda yapıyorum kızım sıvı olunca daha iyi yiyor ama sıvılastırdıkca besin degeri duser mi onu merak ediyorum katı ve sulu farkeder mi bilen var mı acaba
Çok cok sıkışmadıkça kaşık maması vermeyin. Ek gıdaya gecmiş bir bebeğin pütürlü şeylerle tanışmış olması da gerekiyor. Sulandırarak onu o şekilde alıştırıyorsunuz.

meyveleri rendeleyin yedirin, corba yapın bebek yemekelri cok basit aslında.

Ben hiç hazır mama vermedim bebeginizi pureye alistirmayin daha sonra çiğneme kabiliyeti gelişmez benim oğlum 18 aylık büyük insan gibi herseyi yiyor arkadaşımın kızı 2 yaşında ama hala pure yiyor mama yerine çorba yapın meyve rendeleyin verin elinde meyve verin kemirsin dış çıkarırken çok iyi gelir

kızım beni 2 ay emdi sonra bıraktı we premeture dogdugu icin doktor takibinde mama wermeye basladım sutumu emmesini bekleme gibi bi sansımız yoktu devam sutu weriyorum we simdi kasık maması weriyorum ballı irmikli sulandırıyorum yutmayı bilmedigi icin besin degeri dusmez ins.

merhaba canim,

gonul isterki kimse hazir seyler vermesin bebegine..ama anne sutu yoksa biterse ne yapacak? illaki verecek hazir mama..kucuk cocuga inek sutu veremezsin..herneyse..

kasik mamasinin besin degeri filan dusmez ama su kattigin icin yemesi gerekenden az yiyebilir..doymasi gerekenden az yemis olacagi icin...buarada herkesin dedigini bende diycemde..neden kendin yapmiyorsun pure...at tencerenin icine butun sebzelerden ve blenderdan gecir, al sana pure..buarada kac aylik bebegin? yeni gectiyseniz ek gidaya..yani 4 aylik filansa cok yemesi gerekmiyor zaten..sadece tadimlik, yoksa ciddi anlamda istahini kesiyor ve icmeleri gereken sutu icmiyorlar..
ama eger 8 aydan buyukse bebegin dediklerimizi yap derim.

hımm anladım kızım 5 ayına girecek 3 gun sonra pureleri denedim ama sevmedi bogazına biriktiriyo yutmuyo sonra soluk borusuna kacıyo oksurmeye baslıyo ama yogurt weriyorum onu yiyo bende alıssın diye kasık mamasını biraz sıvı cok degil biberondan gececek kadar katı yapıyorum onu yiyo we uyanıkken cok zor yediriyorum devam sutunu bile ama uyurken hem daha iyl yiyo hemde daha fazla yiyo .. emzirmemek ne kadar zormus daha 5 aylık ama yemek sorunumuz basladı:KK42:

Aptamil 7 tahıllı elmalı ve aptamil tahıllı- kuş üzümlü kullandım bi ara. Geceleri verdim tahıllı ya, tok tutsun diye. Kaşıktan bişey yemeyi pek sevmez bizimki. Ben de sıvılaştırıp biberonla verdim. Sıkça vermeyin, alışmasın. Muzlu yoğurt verebilirsiniz. Madem meyve yemeyip yogurt yiyor, yoğurtla karıştırıp verin meyveleri. Bebek bisküvisi yapın evde kendiniz. Rondodan geçirip yoğurda ekleyin verin. Çorbalar verebilirsiniz. yemek düzenini şimdiden oluşturun eline verin bişeyler kemirsin, kendi anlasın tatları, sonra çok zorlanırsınız. Dişi çıkmamıştır galiba.

Henuz 5 aylik ek gidaya gerek yok sadece mamasini verin. Arada meyve puresi fln tattirin. 6. Aydan sonra yutmaya baslayinca denersiniz pureleri

devam sutunu weriyorum ama alıssın diye kasık maması da wermeye basladım 4 saat arayla bi devam sutu bi kasık maması weriyorum . yok daha cıkmadı disimiz ama emzigi ısırma hareketleri basladı :KK56: gunde kac kez kasık maması wermeliyim ?

pure yaptım yemedi artk wermiyorum zaten ballı irmikli kasık maması weriyorum biberondan gececek kıvamda sadece devam sutu wermek istemedim farklı tadlara alıssın diye

Ben sadece yatarken veriyordum. Yani 1 kere 180 cc ama 6-7 ay arasında kullandık 1 ay kadar. Göğsümün birinde süt yok. Devam sütü de kullanıyoruz. Yemeye meraklı benimki. Her şeyi yer mama-süt aralarında.

6 ay formül mama vermeniz yeterli. yoğurt meyve püresi ve sebze çorbasını tattırmaya başlayabilirsiniz. kaşık maması hiç vermeseniz de olur.

Kaşık mamasını sulandırsanız da kıvam koyu olduğu ve tahıllı olduğu için tok tutuyor. Mamayı çok sık verirseniz ek gıdaya geçmekte zorlanırsınız. Çünkü ek besinleri denerken bebeğin aç olması gerek.

X