Daha öncekiler az olunca böyle telaş yapmamıştım ama bu hafta sayısı iyice artınca korkmaya başladım. Daha öncekilere benim doktor da normal demişti ama artık hiç rahat değilim.canim benim de o haftalarda kasilmalarim oluyordu.. DR normal demisti.... bol bol su tuketmemei soylemisti... nts falan ben daha hic baglanmadim... Simdi 38 haftalik hamileyimmm
Yaklaşık 30 haftalık hamileyim.
Kasılmalarım oluyordu ama bu kadar çok değildi. Günde 5-6 defa oluyordu. BU yüzden çok da sorun etmiyordum.
Ama şu 1 haftadır iyice arttı,günde 20-25 defa oluyor. Hatta geceleri hem kasılma hem de o anda oluşan kasıklarımdaki ağrı nedeniyle uyanır oldum.
Bugün okulda ayakta durdukça ya da en basitinden adım attıkça acı çektim. Hatta bir ara evet birazdan doğuracağım galiba dedim =(
Gerçi bu ilk gebeliğim ve neyin ne olduğunu tam olarak da bilmiyorum. Kasılma diye bahsettiğim şey göbeğim bir anda taş gibi sertleşiyor 5-10 saniye sonra eski haline dönüyor.
Tecrübeli anneler sizce NST için hastaneye gideyim mi? Yoksa bu haftalarda olabilecek bir durum mu bu?
Geçmiş olsun glnk.Ben 1 aydır ara ara kanamalarım nedeniye sürekli hastanede yatıp çıkan ve günde 2 kere nst'ye bağlanan biri olarak şöyle söyleyeyim o bahsettiğin sertleşmeler bende de oluyo.Hastanedeyken de çok oldu ama nst'de ne sancı ne kasılma bişey çıkmadı.Çok hafif kasılma çıktı o da her bağladıklarında değil doktor da ona bu haftalarda normal dedi.Bol su içmemi önerdi.Zaten 1 aydır magnesium diasporal kullanıyorum önlem olarak.Mutlaka doktoruna bilgi ver belki sana da magnesium verir.Ama bol suyu ihmal etme.Ben günde 3 lt içiyorum.Zamanında doğsun inşallah bebişlerimiz
ben de öğretmenim bersuuu =)canım aynı durum bende de oluyordu 26. haftada başladı dr söylediğimde hemen rahim ağzı uzunluğunu ölçtü ve ntsye yolladı çok şükür sancı çıkmadı ama bunlar çok sık oluyorsa saatte 4 kez oluyorsa erken doğum belirtisiymiş o nedenle bana 20 gün rapor verdi ben öğretmenim ve 37. haftaya kadar çalışmayı planlarken 32. haftamda izne ayrılıcam önemli olabilir yani dr unu bilgilendir rahim ağzı uzunluğunuda ölçtür kasılmalar için ben ilaçta kullanıyorum o ilaç biraz rahattlattı beni eskiden benimde 30 kez falan olurdu şimdi 10 u pek geçmiyo çok şükür
ece geçmiş olsun öncelikle.canım benimde 28.haftamda kasılmalarım başladı.ev taşıdık o sırlar.bende baya merdiven indim çıktım ev yerleştirdim yardımcımda vardı ama kendimi çok hırpaladım.o sırada bide okula devam ettim.sonra bayram zamanıydı dr ada gidemedik ama çok korkuyordum.mümkün olduğunda yatıp dinleniyodum.hsonu dr a gittğimde rahim ağzı unuluğun ölçtü,idrar tahliili yaptı ve magnezyum verdi.geçmezse rapor yazalım dedi.magnezyum rahatlatmıştı ama okula başlayınca tekrar magnezyumda işe yaramadı.tüm gün ayakta ders anlatıp eve gelince hem kasılma hem sancı çekiyrodum.sonra arkadaşlarımda korkuttu beni erken doğum olursa doğum öncesi çalışayım derken zarara gieresin diye.ben tekrar dr gittim.izne ayrıldım.37 ye kadar çalışacaktım güya.nasip olmadı.o sıra dr um nstye de soktu ve yarım saatte bir kere sancı çıktı ama çok önemli bir seviyede değil.şimdi evdeyim.rahatım.yardımcım var 2yaşındaki kızımın bakıcısı hala geliyor.ve kasılmalarım azaldı.adet sancısı gibi sancım da nerdeyse hiç olmuyor çok şükür.bebişimizin sağlığı herşeyden önemli.çok kasılma oluyorsa fazla zorlama kendini.ben o sıralar premetir bebekleri okudum ve çok korktum.Allah onların yardımcısı olsun.bebeğinizden ayrı kalmak çok zor olmalı.herşeyi iyi düşünün.Allah sağlık sıhhat versin hepimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?