Kasılmayı nasıl tarif edersiniz?

tulperde

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mart 2011
6.949
13.852
448
Merhabalar. 33. hafta içindeyim. Sık sık karnımın bir tarafı şişip sertleşiyor. Biraz ovalayınca o şişlik ya kayboluyor ya da diğer tarafa geçiyor. Ben onu bebeğin poposu zannediyordum ama kasılma da böyle oluyormuş sanırım. Yani bebek mi kasılma mı nasıl ayırt edebiliriz? O esnada karnımdaki hafif bi acı dışında kasık, karın, bel ağrım olmuyor.

Canım o bebek. Hafif ağrır normal geriliyor hem karnın hem bebeğin artık büyük maşallah :)

Kasılma yani doğum sancısı belin ve karın altı ağrıyor her tarafı ağrıyor karnın alt tarafı ve sırtın.
Ve yürü, yat dinlen ne yaparsan yap geçmiyor

Merhabalar. 33. hafta içindeyim. Sık sık karnımın bir tarafı şişip sertleşiyor. Biraz ovalayınca o şişlik ya kayboluyor ya da diğer tarafa geçiyor. Ben onu bebeğin poposu zannediyordum ama kasılma da böyle oluyormuş sanırım. Yani bebek mi kasılma mı nasıl ayırt edebiliriz? O esnada karnımdaki hafif bi acı dışında kasık, karın, bel ağrım olmuyor.
canim ben senin tarif ettgni ebeye tarif etmiştim kasilma dedi nst ye girmen lazim dedi.bende senin gibi bebek saniyodm ama degilms yalanci kasilmayms doguma hazirlkms ama 1 saat icinde kısa surelerle devam ederse tehlikeliyms erken dönem icin.bende seviniyodm sola yatiudm aa beybi sagda ayagini dayadi falan diyodm ama degilms :)

Canım benim bir çoğumuz onu senin gibi bebek zannettik ama kasılma çıktı maalesef
Bende hiç ağrı olmuyor bayağı sertleşiyor sadece karnım bu yüzden gümde 2 kez magnezyum kullanıyorum bi nebze hafifletti

Yaşadığım kasılma canım sıklıklarını kontrol et geçen hafta bu şikayetten gittim nstde sancım çıktı 1 hafta hastanede yattım erken Doğum riskinden dolayı çok şükür şimdi ilaç kullanıyoruz ama kendinş mutlaka kontrol ettir. Bende bir taraf şişer ve sertleşince bebek sanardım ama değilmiş.

Bugün neredeyse bütün gün sertti karnımın her yeri oturmakla dahi geçmiyor, yatınca biraz yumuşuyor sonra yine ayağa kalkıyorum yine sertleşiyor. Yarın doktora gideyim bari.

Bugün neredeyse bütün gün sertti karnımın her yeri oturmakla dahi geçmiyor, yatınca biraz yumuşuyor sonra yine ayağa kalkıyorum yine sertleşiyor. Yarın doktora gideyim bari.
Ayaktayken zaten karin sert olur, kasilmadaki sertlesmeyi anlamamana imkann yok. İcin cekiliyo gibi olur karnini birisi kocaman bir carsafla sikistirmis kopariyor gibi, kasiklarindan gogusune gore tamaminda hissedersin hatta nefrsin bile kesilebilir.

Oyle sadece ellediginde olan bir sertlik degil, kasilma sertligi ayni zamanda fiziksel bazi degisiklikler de yapar

Back
X