bizim sorunumuz sperm sayı ve hareket azlığı. bu sebepten dolayı çok umudum yoktu ilkinde fakat yine de çok heyecan yaptım.aşılama olduktan sonra 2 hafta bana eziyet gibi geldi.zaman geçmek bilmedi aklımdan çıkmadı kendimi çok yıprattım.ama içimde hiç olacağına dair bir umut yoktu.aşılamadan sonraki 14.gün kan verdim betahcg 0(sıfır) çıktı.çok sarsılmadım çünkü içimde ümit yoktu.
hepimiz hakkında hayırlısı Allah ım hayırlı zaman da hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize sağlıklı sıhhatli eli ayağı düzgün olsun yeter ki
öncelikle korkulacak bir işlem değil sakın korkma.adetin 2.günü gidiyorsun ultrasonla yumurtalarının boyutlarına bakıyorlar.sonra doktor ona göre doz ayarlıyor ve göbekten iğnenin nasıl yapılacağını anlatıyor. her akşam aynı saatte iğneni yapıyorsun.iğne de acıtmıyor seni korkutmasın.geçen sefer kendim vurmaya cesaret edemedim ama bu sefer kendim vuracağım. 2-3 günde bir çağırıp yumurtaların boyutlarına bakıyor 18mm yaklaştığı zaman çatlatma iğnesini ne zaman vuracağını söylüyor. iğneden 36 saat sonra da muayene koltuğunda aşılamanı yapıyorlar.2-3dk süren bir işlem ağrısız.aşılamadan önce idrara sıkışık olman gerekiyor.ardından 15-20 dk yatıp kalkıp tuvalete gidebilirsin.iğneyi ben 9 gün kullandım.
aşılamadan sonra eve git uzan dinlen. bikaç gün kasık ağrın olabilir dert etme. doktor vermiyordu ama ben işe yarar diye crinone jel kullanmıştım.gebelik oluşursa rahime tutunsun diye.ama doktor gerek olmadığını söylemişti.ben olursa diye garantiye almak istedim.ama bu aşılama da kullanmayacağım.
benden sana tavsiye 14.gün gidip kan verme.olumsuz sonuç alınca insan daha çok üzülüyor.bu sefer ben adetimi bekleyeceğim.eğer adetim gecikirse gidip kan testi yaptıracağım.
herşeyi anlattım canım aklına takılan bişey olursa yazarsın.seve seve cevap veririm