Kaşıntı! Çıldıracağım:((

Giz05

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
468
166
323
İzmir
Arkadaşlar artık son noktaya geldiğim ve cevaba acil ihtiyaç duyduğumdan dolayı konuyu buraya açıyorum.
Pazar günü banyo yaptıktan sonra benim genital bölgemde ( dudak kısmı diyorlar sanırım) hafif bir şişlik ve yanma oldu.(banyoda sabamedin o bölge için özel jelini kullanmıştım) daha sonra bu şişlik ve hafif yanma kendini çıldırtıcı bir kaşıntıya bıraktı. Pazar gününden beri sosyal hayatım mahvoldu resmen okula bile gitmek istemiyorum keşke mecbur olmasam gitmeye. spor yapamıyorum vs. Forumda "az sirkeli su" diye bir tavsiye okumuştum. bu durum daha önce başıma geldiğinde bu yöntemle çözüyordum fakat şimdi bu da çözmedi.Hatta sanırım tahriş ettim hafif pamuğa kan geldi(inşallah tahriştendir o bu da ayrı mesele ama
) travogen krem kullandım başta rahatlatır gibi oldu yine geçmedi. Arkadaşlar sabahtan akşama kadar okulum var gitmem imkansız bir de hastaneden randevu alınca te 1 hafta sonraya randevu veriyorlar. Yardımlarınızı bekliyorum uykuklarım bile zehir oldu
Not: Bekarım ve akıntı hiç olmadı.

büyük ihtimalle mantardır ama böyle tahminlerle hareket etmen doğru olmaz.bence hemen yarın bir doktora görün.geçmiş olsun.

sanırım mantar canım. bende çok yaşadım bekarken halada yaşıyorum üstelik hamileyim ılık su ve pudra biraz rahatlatıyor dene istersen

aıle hekımınız varsa agızdan alınan teklı yada ıkı mantar ıcın haplar var.sımdı ısım versem yanlıs olur dokunur falan .yada eczaneye bılgı alabılırsınız.bıde trovagen yerıne bepanten ve trosyd kullanın travazol kullanın.hepsı mantar ıcın ama bazı maddelere duyarlı olabılırsınız.

Ne yazık ki yeni taşıdığmız için hemüz bir aile hekimimizde yok(

O kan tahriştendir içiniz rahat olsun. O kadar kaşınıyorsa ve kaşıdıysanız mutlaka tahriş olmuştur. Muhtemelen kullandığınız temizlik ürünü ağır geldi. İhmal etmeden doktora görünün bence.

mantar olabilir bi muayene ol bence kendin bişeyler sürme. her hastane 1 hafta sonraya randevu vermezki özele falan gidebilirsin.

bende pişik ve kaşıntı olur sürekli, pedlerden kaynaklı. Pişik kremi rahatlatıyor, kalın bir tabaka halinde sürüyorum ben, faydası olabilir...

regl dönemi pedler 2-3 saatte bir değiştirilmeli; tuvalet ihtiyacı giderildikten veya idrardan sonra

bölge yıkandıktan sonra tuvalet kağıdı ile mutlaka kurulanmalı
iyice kurutulmazsa; yine kaşıntı olur

pedlerin içindeki sıvıyı tuttuğu iddia edilen jel parçalarının; kanserojen ya da enfeksiyona neden olduğunu yabancı bir sitede okumuştum

yani bu jel parçalarının ıslanıp şişmesi beklenmeden pedler sık sık değiştirilmeli

Büyük ihtimalle vajinal mantardır. Yakın zamanda grip geçirdiysen veya başka bir nedenle antibiyotik kullandıysan olabilir, kullandığın özel jel de yapabilir. Bende de antibiyotik kullanımı nedeni ile olmuştu. Doktor bana bir hap ve bir krem vermişti ama ilaç ismi vermem doğru olmaz. İlaç dışında doktorun söyledikleri, bölgeyi fazla yıkamamam, kuru tutmam, senin kullandığın gibi yıkama jelleri kullanmamam, pamuklu çamaşır giymem ve hafif kaşıntı olması durumunda sade maden suyu ile yıkamamdı. Bunları söyledim çünkü sende mantar olmasa bile doktorun söyledikleri her zaman dikkat etmemiz gereken hususlar.

Bu günlerde tuvalette asla yıkama orayı, su değdirme sakın.
iç çamaşırı giyme bir süre.
kaşımamaya çalış.
trosyd deri kremi verdi bana doktor.
5 senedir 20 kere falan mantar olduğum için ustası oldum bu işin.

geçmiş olsun. ilk kez mantar olduğumda çok ağır geçmişti ve 3 gün okula gidememiştim.

bir de bundan sonra yüksek ısıda iç çamaşırlarını ütüle.
%100 pamuktan başka çamaşır giyme.

bu bir kaç gün iç çamaşırı giyme ve tercihen bir etek giy.

Canım bazen ben de aynı sorunu yaşıyorum. doktora gidene kadar acil bir çözüm arıyorsan eczaneden hemen bir travocort al. 11 lira falandı sanırım. kızarıklığını şişliğini alır. doktora gidene kadar seni rahatlatır. duştan sonra güzelce sür, iç çamaşırını giymeden biraz uzan 10 dakika falan açık kalsın.

Belki bana iyi gelen bir şey sana iyi gelmez diye endişeliyim esasında ama komplike bir ilaç değil zaten, doktora gidene kadar seni kaşıntıdan kurtarabilecek bir ilaç. geçmiş olsun

büyük ihtimal ya mantar ya da idrar yollarında iltihaplanmadır,
yılda en az bir kere yaşıyorum bende,
travacort en iyi gelen krem, kesinlikle öneririm,
bir de bol bol su iç

Arkadaşlar yorumlarınz icin cok sağolu dun travocort aldım bugün minik tüpü bitirdim gibi. Gündüz süperdim akiama doğru mahhvoldumm yine şu an inanın ağlayarak yazıyorum kaşımamak için kendimi sıkmaktan basım ağrıdı dişlerim acıyo dizlerim titriyor. Yarın pazar doktorada gidemem paazarteside detsim tam gün napıcam bilmiyorum(( artık o malum organı kesip atmak istiyorum ciddi ciddi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…