kaşıntııı

mcl

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2009
207
7
643
42
İstanbul
:49::49:hanımlar 36 haftalık hamileyim fakat vücudumda engel olamadığım kaşıntı var.sizlerde de olmuşmuydu yoksa bana birşey mi alerji yaptı?artık dayanamıyorum sabahlara kadar uyuz olmuş gibiyim lütfen yardım....:52::52:

hamilelikte neden kaşıntı olur bilmiyorum ama sanırım her hamile aynı şeyi yaşıyor.bende hamileyken deli gibi kaşınırdım.sonra bunun normal bir durum olduğunu öğrenmiştim.

31 haftalık hamileyim, 20. haftalarda kaşıntı sanki daha fazlaydı, şimdi de banyodan sonra acayip kaşıntı oluyor sonra geçiyor, hala ara ara da kaşıntı devam ediyor.
Allah yardımcımız olsun.

kızlaarr ohh be sonunda sorunumu yaşayan birileri buldum 35.haftadan sonra deli gibi bir kaşıntı tuttu beni her tarafımda hemde ve kan tahlıllerımde karaciğer enzimlerim yüksek çıktı,gebelık kolestazı denılıyor morelım çok bozuk suan risk yok ama ılerlememesı lazım bunun içinde dr 37de doğum dedi:59:

arkadaşlar 38.haftada doğum yaptım ve ınanırmısınız kaşıntının k'sı kalmadı:9: tamamen bebekle alakalı olan bır sorun bu bebek hormon salgılıyor o yuzden oluyormuş yapacak hıc bırsey yok gunumuzu doldurcaz şimdı benım yaralarım ıyıleşmeye başladı.bu seferde bebeğimi emziremıyorum goğus ucları yara oldu yanı arkadaşlar annelik çok zor bir olaymış..mevla herkese yardım etsin,doğumunu kolaylaştırsın..amin..

tam bende konu acmayı düsünüyordum ama benim durumumda baya arkadas varmıs son 3 gündür kasınmaya basladımki sormayın önce erik cok yiyorum alerjı yaptı dedim sonra anladımki alaksı yok ama cok kasınıyorum aykalrım yara olmaya baslayacak yakında hele birde gece tutuyorki sormayın kasınmaktan uyuyamıyorum bu arada daha 32 hafanın içindeim

kızlar bende su 1 haftadır cok kasınıyorum ama hamile olmama imkan yok adetimde dun bitti kollarım yuzumde ellerimde deli gibi bir kaşıntı var bazende göğüslerimde :26: acaba bahar alerjisi flnmı

Arkadaşlar hafife almayın derim önce bende alerji sandım ancak her yerım artık kasımaktan kıpkırmızı ve yara olmaya başlayınca doktora gittim sadece kan verip karaciğer enzimlerine baktırıyorsunuz ve ciddi bişey gercekten ALT ve AST olan iki enzimde epey yuksek çıktı arkadasın dediği gibi 37-38de doğum dedi doktor bebeğe zararıda olabilirmiş benim karaciğerede zararı olabilirmiş.bu hastalığın adı gebelik kolestazı diye geçiyor,araştırabilirsiniz hatta...bir hap verdi kaşıntım azaldı çok şükür ama geçmezmiş doğumdan sonra gecermiş ,degerlerımde düşmeye basladı çok şükür inşallah dahada inerde zamanında doğum yaparım

bende de birkaç gündür var ayak kaşıntısı,geceleri çoğalıyor ve daha 34.haftadayım. ben kaşınayım önemli değil de bebişime bi şey olmasın. çok korkuyorum bazı sitelerde bu kolestaz denilen şeyin ölü doğuma yol açtığını okuyunca çok korkmaya başladım. Allahım ne olur sağ salim kucağımıza alalım. Yarın dr a gidicem.inşallah kolestaz değil basit bir mantar falandır. Bir de benim şu an tek ayaklarımda ve geceleri,bu günden güne ilerliyor mu?

Arkadasım kan tahliliyle karaciğer enzimlerine baktır derim .enzimler arttıkça kaşıntıda artıyor ilk zamanlar ayak altlarımdan tut avuç içlerime kadar kaşınıyordum şimdi ilaç etkısını gösterıyor enzımlerım düşüyor çok şükür kaşıntım iyice azaldı,kontrolden sonra haberlerını beklıyorum

karaciğer testı yapıyorlar gebelık alerjısı olabılır dıye ama benım karaciğerımde sorun cıkmamıstı dr ılacta veremem dedı mecbur cekecektim doğuma kadar.korkmayın bebek yapıyor buyudukce dahada artıyor kasıntınız arkadaslar.ama ınanın doğumdan sonra hıc bırseyınız kalmıyor..ben atlattım mevla sızede nasıp etsın...

kardeş sanırım doğum yaptın sen,peki kaçıncı haftada doğum oldu ve sezeryanmı oldu .genelde kaşıntı olunca doktorlar 38.haftada alıyorlarmış dogrumu acaba?

38.haftada doğum yaptım arkadaşım.normal doğum ıle doğumhaneye gırdım 2 gun doğumhanede sancı çektim acılmam oldu bebek aşağı indi 3 kez doğum masasına cıktım fakat bebeği doğurtamadılar kemık varmıs engel oluyormus en sonunda sezeryana aldılar ama kasıntıyla alakalı olduğunu sanmıyorum.her ıkı doğum seklınıde yaşadım yanı çok zor anlardı kımse çekmesin inş..

Arkadasım kan tahliliyle karaciğer enzimlerine baktır derim .enzimler arttıkça kaşıntıda artıyor ilk zamanlar ayak altlarımdan tut avuç içlerime kadar kaşınıyordum şimdi ilaç etkısını gösterıyor enzımlerım düşüyor çok şükür kaşıntım iyice azaldı,kontrolden sonra haberlerını beklıyorum
baktırdım cnm, dr değerler normal dedi.ayaklarımı yara yaptım kaşınmaktan. bu bence hiç normal değil.
karaciğer testı yapıyorlar gebelık alerjısı olabılır dıye ama benım karaciğerımde sorun cıkmamıstı dr ılacta veremem dedı mecbur cekecektim doğuma kadar.korkmayın bebek yapıyor buyudukce dahada artıyor kasıntınız arkadaslar.ama ınanın doğumdan sonra hıc bırseyınız kalmıyor..ben atlattım mevla sızede nasıp etsın...

bende de sorun çıkmadı canım,dr doğuma kadar çekceksin mecburen dedi. bebeğe zararı olmasın da.daha 5 haftam var bu kaşıntıyla nasıl geçecek bilmiyorum.

Back
X