- Konu Sahibi UmutsuzKedi
-
3 sene kasiyerlik yaptım. Mağazacılıktan daha kolay market kasiyerliği. Hiç heycana gerek yok. Sadece rakamlara dikkat edin. Nakitlerde tutar girişini doğru yapın ki para üstünü doğru göstersin. İlk başlarda kafadan hesap yapmayın. Zaten nakit veren az oluyor genel kredi kartı ağırlıklı dönüyor. O dahada kolay. İşi öğrenince gerisi kolay.
Çok teşekkür ederimKolay gelsin. Hayırlı olsun. Önceden yaptıysanız, biraz da dikkat ederseniz rahatlıkla yaparsınız. Başarılar.
Evet işte o yüzden tutar girişini doğru yaparsanız size doğru sonucu göstercektir. Sahte paralara dikkat edin. Her elinize aldığınız parayı kontrol etme alışkanlığı geliştirin kendinizde. Sahte para eğitimi verilir büyük ihtimalle ama paraların önü ile arkasındaki seri nolara banda ve ışığa tutunca atatürk yüzüne dikkat edin tabi bunu müşterinin gözüne sokarak değilde hızlı bi şekilde yapın. Zamanla pratik kazanırsınız. Akşam kasa kapanışlarınızda hızlanmaya çalışın. İlk zamanlarda muhtemelen kapanış vermezler ama kasa tutanaklarını mutlaka doğru yazın karıştırmadan. Birde kasanızı yemek arasında bile kimseye kullandımayın kendi kullanıcı adınız ve şifrenizle. Bir arkadaşım o şekilde benim kasamdan 100 tl almıştı ve kasa benim adıma olduğundan üzerime kaldı. Kasanızdan para değiş tokuşu yapmayın. Yani 100 tl alırım sonra veririm değilde 100 tl bozduracaksa 100tlyi hemen al ve ona öyle bozup ver. Son olarak tırtıkıçılara ve dolandırıcılara dikkat edin dalgın işlem almayın. Tırtıkçılar sizin kasanız açıkken müşteri bişey soruyo ve siz müşteriye dönüp konuşurken diğer taraftan kasanın kenarından para çekip dolandırıyorlar. Birde ben size 100 verdim geri alayım bozuk varmış falan sonra yokmuş 100 vereyim filan diyorlar sonrasında ben size 200 tl vermiştim diyerek işlem karıştırabiliyorlar. Bunlara dikkat gerisi kolay.bilsemde aklımdan yapmam benim olmayan para dikkat önemli önceki işimde aklımdan hesap makinesi ile yapıyordum marketlerde zatenekranda yazıyo o açıdan çok iyi
Öğrenciyken 8 ay kadar kasiyerlik yaptım. O kadar çok dolandırırdım ki benim olduğum güvenlik kayıtlarını bölge toplantılarında eğitim videosu diye izletiyorlardı diğer kasiyerlere.Merhaba arkadaşlar heyecanım dert olmaya başladı..
Önümüzdeki hafta bir markette a101 bim değil kasiyer olarak başlıcam. Çok stres yapıyorum uzun süreli çalışma hayatım olmadı ya yapamazsam diye korkuyorum. Daha önceki çalışma sürecimde kasa tuttum sorunsuz araya zaman girince bi kaygı kendime güvensizlik var yaparım ama ne bileyim sürekli farklı insanlar olcak beni heycanlandırıyor aranızda kasiyer olan var mı ? Ne yapmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var hepsi benim için önemli şimdiden teşekkür ederim
Çok güzel yazmışsınız dikkat edicem allah razı olsunEvet işte o yüzden tutar girişini doğru yaparsanız size doğru sonucu göstercektir. Sahte paralara dikkat edin. Her elinize aldığınız parayı kontrol etme alışkanlığı geliştirin kendinizde. Sahte para eğitimi verilir büyük ihtimalle ama paraların önü ile arkasındaki seri nolara banda ve ışığa tutunca atatürk yüzüne dikkat edin tabi bunu müşterinin gözüne sokarak değilde hızlı bi şekilde yapın. Zamanla pratik kazanırsınız. Akşam kasa kapanışlarınızda hızlanmaya çalışın. İlk zamanlarda muhtemelen kapanış vermezler ama kasa tutanaklarını mutlaka doğru yazın karıştırmadan. Birde kasanızı yemek arasında bile kimseye kullandımayın kendi kullanıcı adınız ve şifrenizle. Bir arkadaşım o şekilde benim kasamdan 100 tl almıştı ve kasa benim adıma olduğundan üzerime kaldı. Kasanızdan para değiş tokuşu yapmayın. Yani 100 tl alırım sonra veririm değilde 100 tl bozduracaksa 100tlyi hemen al ve ona öyle bozup ver. Son olarak tırtıkıçılara ve dolandırıcılara dikkat edin dalgın işlem almayın. Tırtıkçılar sizin kasanız açıkken müşteri bişey soruyo ve siz müşteriye dönüp konuşurken diğer taraftan kasanın kenarından para çekip dolandırıyorlar. Birde ben size 100 verdim geri alayım bozuk varmış falan sonra yokmuş 100 vereyim filan diyorlar sonrasında ben size 200 tl vermiştim diyerek işlem karıştırabiliyorlar. Bunlara dikkat gerisi kolay.
Birde marketlerde gereksiz laubali insanlar olabiliyor mesafenizi korumaya gayret gösterin en ufak bi hareket yanlış anlaşılabiliyor. Dedikodu hat safhada ve malzeme vermemeye çalışın. Çekemeyenler olabilir fırsat vermeyin. Allah kolaylık versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?