Kasları güçsüz kedim.

monalazo

akşam güneşi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2016
5.003
4.566
123
60
Kedim fip hastalığını atlattı. Ölümlerden döndü diyebilirim. Şimdi titriyor. Hareketlerini düzgün yapamıyor. Arka bacakları çok güçsüz, bu yüzden dengesini çabuk kaybediyor. Büyümesinde bir sorun yok. Yemek yiyor, oyuncu, sevgi dolu. Ama parkinsonlu gibi titriyor. Veteriner hastalığının tekrarlayacağını söyledi. Bu virüs aylarca kedinin bünyesinde uyuyup yeniden hasta ediyormuş. Kısaca çok umutsuz konuştu. Ben oğluşumu kaybetmek istemiyorum. Kedisi fip hastalığını atlatmış birileri varsa moral ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Kedim o kadar güçsüz ki tuvaletini yaparken sırt üstü kumunun üstüne düşüyor. Duramıyor ayakta. :KK43:

Çok geçmiş olsun vitamin falan biraz iyi gelir
İyi beslemeye çalışıyorum. Sadece hazır mamalar yedirmiyorum. Tavuk, balık, ciğer haşlayıp veriyorum. İştahla da yiyor. Bünyesi daha güçlü olsun diye çiğ et ve balık da veriyorum arada. Üç gün dondurucuda beklemiş ettin zararı olmadığını okumuştum. Dondurucumda hamsi bile var, küçük pet şişelerin içinde. Çözdürüp veriyorum, bayıla bayıla yiyor. İlaç içiremiyorum maalesef. Zorla ağzına ilaç damlatsam kusuyor. Zaten hasta olduğu zaman da ilacı kestikten sonra kusması durdu ve ölmedi kardeşleri gibi.

Şu dünyada derdini anlatamayan canlıların acı çekmesinden daha çok üzüldüğüm bir şey yok galiba. Keşke çocuklar ve hayvanlar hiç ama hiç hastalanmasa.

Arkadaşım çok detaylı bilgi sahibi değilim ama bu hastalığın kediler için kanserden bile kötü olduğunu duymuştum. Üstelik tanı koyması da çok zor. Piyasadaki testlerin güvenilirliği net değil. Fip iki çeşit oluyor. Islak fip ve kuru fip. Kuru fipte karında sıvı birikimi olmuyor. Karındaki sıvıdan ıslak tanısı koymak nispeten kolay. Kedide hangisi olduğunu biliyor musun? Kuru fip daha çok ümit vadediyor.

Veterinerine güveniyor musun? Güveniyor olsan bile başka hekimlerin de görmesini tavsiye ederim. Bulunduğun ildeki veterinerlik fakültesine de götür. Oradaki gençler daha idealist oluyorlar.

Eğer gerçekten fip ise üzülerek söylüyorum uzun yıllar yaşama şansı düşük. Sen bu sürede elinden geleni yap elbet ama en önemlisi bu dünyadaki günlerinin tadını çıkarsın. Sen de onun tadını çıkar. Hayvanlarla dost olmanın, aileden biri olmalarının ne demek olduğunu iyi bilirim. Üzüntünü çok iyi anlıyorum.

Dua edelim ki tanı yanlış olsun. İyi haberlerini bekliyorum.

Fib olmasa da ben yurtdisindan kedim icin vitamin getirtmistim.Arka bacaklarindaki kaslar guclensin diye.Bir arastirin ilacin ismini tam hatirlamiyorum ama baya kuvvetliydi.

İyi beslemeye çalışıyorum. Sadece hazır mamalar yedirmiyorum. Tavuk, balık, ciğer haşlayıp veriyorum. İştahla da yiyor. Bünyesi daha güçlü olsun diye çiğ et ve balık da veriyorum arada. Üç gün dondurucuda beklemiş ettin zararı olmadığını okumuştum. Dondurucumda hamsi bile var, küçük pet şişelerin içinde. Çözdürüp veriyorum, bayıla bayıla yiyor. İlaç içiremiyorum maalesef. Zorla ağzına ilaç damlatsam kusuyor. Zaten hasta olduğu zaman da ilacı kestikten sonra kusması durdu ve ölmedi kardeşleri gibi.
Damar yolu ile serumla versin veteriner benim arkadaşımın kedisi olmustu bir sorayım ona detaylı sana bilgi vereyim olur mu

Fib olmasa da ben yurtdisindan kedim icin vitamin getirtmistim.Arka bacaklarindaki kaslar guclensin diye.Bir arastirin ilacin ismini tam hatirlamiyorum ama baya kuvvetliydi.
Teşekkürler, bakayım bulabilecekmiyim.

Şu dünyada derdini anlatamayan canlıların acı çekmesinden daha çok üzüldüğüm bir şey yok galiba. Keşke çocuklar ve hayvanlar hiç ama hiç hastalanmasa.

Arkadaşım çok detaylı bilgi sahibi değilim ama bu hastalığın kediler için kanserden bile kötü olduğunu duymuştum. Üstelik tanı koyması da çok zor. Piyasadaki testlerin güvenilirliği net değil. Fip iki çeşit oluyor. Islak fip ve kuru fip. Kuru fipte karında sıvı birikimi olmuyor. Karındaki sıvıdan ıslak tanısı koymak nispeten kolay. Kedide hangisi olduğunu biliyor musun? Kuru fip daha çok ümit vadediyor.

Veterinerine güveniyor musun? Güveniyor olsan bile başka hekimlerin de görmesini tavsiye ederim. Bulunduğun ildeki veterinerlik fakültesine de götür. Oradaki gençler daha idealist oluyorlar.

Eğer gerçekten fip ise üzülerek söylüyorum uzun yıllar yaşama şansı düşük. Sen bu sürede elinden geleni yap elbet ama en önemlisi bu dünyadaki günlerinin tadını çıkarsın. Sen de onun tadını çıkar. Hayvanlarla dost olmanın, aileden biri olmalarının ne demek olduğunu iyi bilirim. Üzüntünü çok iyi anlıyorum.

Dua edelim ki tanı yanlış olsun. İyi haberlerini bekliyorum.
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Veteriner için yaşadığım şehirde en iyisi olduğu söyleniyor ama ne yalan çok da güvenmiyorum. Onun verdiği tedavi kedilerimi daha hasta yaptı sanki. Bu kedim de tedaviyi kesince yemek yiyip, su içebldi. Karında şişlik yok. Kuru fip. Aynen söylediğiniz gibi onu mutlu etmeye çalışıyorum. Bol oynayıp bol bol sevip okşuyorum. Zaten okşanmak için ayaklarıma atıyor kendisini. İşten eve geldiğimde kapıyı açtığımda bana bir koşuşu varki. Çokda akıllı bir kedi. Dediğiniz gibi bir veterinere daha götüreceğim. Veterinerim hiç test yapma gereği duymadan fip teşhisi koydu. Nasıl emin olabiliyorsunuz dediğimde son üç yıldır kedilerde bu hastalığı çok sık gördüğünü, başka bir şey olamayacağını söyledi. Biraz ezberden hareket etmiş. Dediğiniz gibi farklı bir veterinere götüreceğim.

Back
X