• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

katil hücreler

elifnur15

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2025
7
2
1
25
arkadaşlar selam katil hücrelerle ilgili güncel konu pek bulamadım ilk tüp bebek denemem kimyasal gebelikle sonuçlandı.2 tedaviye başlamak üzereyim ama çok korkuyorum katil hücrelerle hamile kalıp gebeliğini sağlıklı şekilde ilerleyen var mı ?

Canım ben nk yaptırdım ama pozitif negatif bişey yzmıyor bende sadece sayılar yazuyor anlamadım hiç bişey siz nerden anladınız pozitif negatif
Benim raporda yorum yazılmış yüksek diye . Sayı kısmında oranlar var orada normal olması gereken yüzde ve sizin yüzdeniz belirtilmiş oluyor ama en sağlıklısı bilen bir doktora yorumlatmak tabi ki

Benim raporda yorum yazılmış yüksek diye . Sayı kısmında oranlar var orada normal olması gereken yüzde ve sizin yüzdeniz belirtilmiş oluyor ama en sağlıklısı bilen bir doktora yorumlatmak tabi ki
Cd3+cd56 : 4.6 yazıyorr referans aralığında 6.6 yazıyor bu değerim koyu renk yazılmış diğerleri normal yazuyor hiç bişey anlamadım ama prednol niye hap verdiler bi sıkıntı yok dediler gittiğimde bizzat doktoruma soracağımm

Kızlar ben hiç hamile kalmadım. 2 tüp bebekte de döllenme bile olmadı. Transfer olmadı o yüzden. Bende de katil hücre olması ihtimali var mı yoksa düşük veya kimyasala mı sonuçlanması gerekiyor

Canım sperm DNA hasarı da yaptırdık, spermin üzerine çok düştük ama bir sıkıntı çıkmıyor. Yumurtam kalitesiz galiba. Ya da laboratuvar eksiklikleri
Katil hücre farklı bişey ,embriyo oluşmaması farklı bişey şimdi, sebebi ya spermdr ya yumurta kaynaklıdır , kaçıncı günde kalıyor gelişimi,kaç tane toplandı olgun çıktı ,döllendi,kaçıncı güne gitti ? spermde dna hasarı kaç çıktı ,morf ve ileri hızı kaç ,bunlar önemli .. hangi merkezde denediniz bide merkez de çok önemli..kullandığın ilaç dozu önemli , insülin direncin var mı ,troit var mı? Hepsi ayrı bi detay ..

Katil hücre farklı bişey ,embriyo oluşmaması farklı bişey şimdi, sebebi ya spermdr ya yumurta kaynaklıdır , kaçıncı günde kalıyor gelişimi,kaç tane toplandı olgun çıktı ,döllendi,kaçıncı güne gitti ? spermde dna hasarı kaç çıktı ,morf ve ileri hızı kaç ,bunlar önemli .. hangi merkezde denediniz bide merkez de çok önemli..kullandığın ilaç dozu önemli , insülin direncin var mı ,troit var mı? Hepsi ayrı bi detay ..
Söylediğin her şey değerlendirildi canım ama hiçbir değer sıkıntılı değil. Denediğimiz merkezler çok gelişmiş yerler değildi, özelde denedik evet ama gelişmiş değildi. İlk denemede 150 gonalf kullanıldı büyütmek için mesela sadece 4 yumurta gelişti 3ü olgundu. İlk gün aradılar ve 7-8li hücrelere bölündü transfer yapılmayacak dediler. 2. Denememizde de bir hafta 150gonal f kullandık, 6 gün kadar 150 gonal f yanında 150 de meriofert kullanıldı, 8 yumurta aldılar 4ü olgun. Bu kez hiçbiri döllenmedi. Bilmiyoruz sebep ne

Söylediğin her şey değerlendirildi canım ama hiçbir değer sıkıntılı değil. Denediğimiz merkezler çok gelişmiş yerler değildi, özelde denedik evet ama gelişmiş değildi. İlk denemede 150 gonalf kullanıldı büyütmek için mesela sadece 4 yumurta gelişti 3ü olgundu. İlk gün aradılar ve 7-8li hücrelere bölündü transfer yapılmayacak dediler. 2. Denememizde de bir hafta 150gonal f kullandık, 6 gün kadar 150 gonal f yanında 150 de meriofert kullanıldı, 8 yumurta aldılar 4ü olgun. Bu kez hiçbiri döllenmedi. Bilmiyoruz sebep ne
normalde kaç folikül sayılıyor? Yarı yarıya olgun çıkmış sizin ,bunları eşitlemesi lazım önce orda bi yanlışlık olmuş , insülin direnci de etkiler ,sonra yumurtanın enerjisi düşükse kalsiyum iyonofor kullanırlar , spermle döllenmesi için piezzo uygulanır , spermi seçerken de imsi tekniği kullanılır , sperm dna hasarı da baktırın iyi olsa da sperm , yumurta kalitesini artırmak için de 3 ay vit ve beslenmeye dikkat etmek lazım ,erkekte aynı şekilde ,tek taraflı değil sorun..sigara alkol olmamalı

Merhaba kızlar katil hücreler hakkında kendi sahip olduğum bilgiler için az buçuk sizi bilgilendirmek geldim opi için 17 Aralık'ta 200 gonalefe başladım 3 gün sonra 300 ünite gonal ile devam ettik 29 Aralık'ta 13 adet Yumurtam toplandı ve bunların 8'i olgun çıktı 7 adeti döllendi 7 adetten 5 tanesi 3 güne gitti 2 adet ile 5 günü denedik ama maalesef olmadı yani bu süreçte yolumuza 5 adet embriyo ile devam etmeye başladık opu sürecine gelmeden önce nk hücre paneli katil hücreler tahlilim pozitif gelmişti yani makrofaj aşısını yaptıracağımızı biliyorduk Ben İzmir de tavmergen de tedavi görüyorum 29 Aralık'ta opi olduktan sonra 8 Ocak'ta Regl oldum ve böylelikle transfer için sürece girdik kan tahlillerimi Her şey normal gelmişti başlayabilirdik 10 gün sonra falan makrofaj aşısı için merkeze kan vermeye gittim Kan verdim 27 Ocak'ta transferim vardı 25 Ocak'ta makrofaj aşısını verdiler yani merkezde aynı transfer olur gibi yaptılar 27 Ocak'ta çift embriyo transferi oldum sürecim güzel geçti Doktorum da çok umutluydu sonra 5 gün sonra benden birkaç kan tahlili istenildi ve aynı gün ovitrelle yapmam söylendi yarım o vitrinle daha sonra 14 gün sonra tahlil yapmam söylendi 27 Ocak'tan sonra yani ortalama 10 Şubat'ta benden Beta HCG istenildi ben tabii duramadım 7 Şubat'ta Kan verdim Beta hcgm 17 geldi önce çok sevindim çünkü daha önce hiç bu değeri görememiştim daha sonra ertesi gün tekrar verdim değerin düşük olduğunu düşünerekten bir sonraki gün de tam 20 geldi günlerden cumaydı 10 Şubat pazartesiye denk geliyordu tekrar o gün kan vermemiz söylediler Tabii ki benden O gün bekliyorlardı çünkü Pazartesi günü kan verdiğimde betam'ın 8'e düştüğünü gördüm ben de düştüm çok üzüldüm çok yıprandım Ama şu bir gerçek ki gerçekten önümüzde çok uzun bir yol var Tekrar transfer sürecine gireceğim 3 tane embriyon var şimdi ikinci Adetimi bekliyorum 10 güne kadar Adet olacağım Doktorum histeroskopi yapıp Rahime çizik atacağını tutunmayı destekleyeceğini söyledi histeroskopiden Sonra bir sonraki adette tekrar transfer sürecine gireceğiz hepimiz için hayırlısı olsun umarım bilgilendirebilmişimdir

Bu arada işim varikosel ameliyatı olmuştu sperm sayısı düşüktü 5 ila 7 milyon bazen 45 milyon sürekli değişiyordu sperm sayıları 4 yıllık evliyiz Ben tüp bebek merkezine gittiğimizde en çok eşimin DNA hasarı çıkacağından korkuyordum hepsini yaptırdık Çok şükür ki dna'ları %8 falan geldi gayet normal bir şeydi yani iyiydi hiçbir problem yoktu zaten 8 olgun yumurtadan 7 tanesi döllendi sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz

Bu arada işim varikosel ameliyatı olmuştu sperm sayısı düşüktü 5 ila 7 milyon bazen 45 milyon sürekli değişiyordu sperm sayıları 4 yıllık evliyiz Ben tüp bebek merkezine gittiğimizde en çok eşimin DNA hasarı çıkacağından korkuyordum hepsini yaptırdık Çok şükür ki dna'ları %8 falan geldi gayet normal bir şeydi yani iyiydi hiçbir problem yoktu zaten 8 olgun yumurtadan 7 tanesi döllendi sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz
Merhaba ,hangi teknik ile seçildi sperm bilginiz var mı? Kalsiyum uygulandı mı piezzo da

normalde kaç folikül sayılıyor? Yarı yarıya olgun çıkmış sizin ,bunları eşitlemesi lazım önce orda bi yanlışlık olmuş , insülin direnci de etkiler ,sonra yumurtanın enerjisi düşükse kalsiyum iyonofor kullanırlar , spermle döllenmesi için piezzo uygulanır , spermi seçerken de imsi tekniği kullanılır , sperm dna hasarı da baktırın iyi olsa da sperm , yumurta kalitesini artırmak için de 3 ay vit ve beslenmeye dikkat etmek lazım ,erkekte aynı şekilde ,tek taraflı değil sorun..sigara alkol olmamalı
Bu 3. Tedavi Bülent tıraşta olacak ve tüm laboratuvar koşulları değerlendirilecek, daha önce böyle bir fırsatımız olamamıştı. DNA hasarı %9. Uzun süredir beslenmemize dikkat ediyoruz ben zaten sağlıklı beslenen de biriydim. Vitamin desteği de alıyoruz ikiniz de. Sigara alkol yok. İnsülin sıkıntımız da yok. 2. Tedavide yumurtalar kalsiyumda bekletilmişti bu arada. Büyüme hormonu olan genotropini bulamadığımız için uygulayamamıştık. Ama şimdi 3. tedavide uygulayacağız inşallah. Daha önceki hastanek
nasıl eşitlemesi gerekiyor ? 2.tedavide genotropin istedi ama piyasada yoktu mecbur onsuz başlamıştık. İki tedavide de laboratuvar koşulları gelenekseldi. Piezzoelektrik ve mikroçip sperm seçimi yoktu. Bu 3. Tedavimizde hepsi olacak artık hepsini isteyeceğiz. Sigara alkol yok, sperm dna hasarı %9. Beslenme desteği alıyoruz. Aynı zamanda doktorumuzun verdiği vitamin takviyelerini de kullanıyoruz. Yumurtalıklara Prp de yapıldı. İnsülin direnci ikimizin de iyi. Dediğim gibi sebep yaratacak hiçbir şeyimiz yok aslında ama olmayınca olmuyor

Bu 3. Tedavi Bülent tıraşta olacak ve tüm laboratuvar koşulları değerlendirilecek, daha önce böyle bir fırsatımız olamamıştı. DNA hasarı %9. Uzun süredir beslenmemize dikkat ediyoruz ben zaten sağlıklı beslenen de biriydim. Vitamin desteği de alıyoruz ikiniz de. Sigara alkol yok. İnsülin sıkıntımız da yok. 2. Tedavide yumurtalar kalsiyumda bekletilmişti bu arada. Büyüme hormonu olan genotropini bulamadığımız için uygulayamamıştık. Ama şimdi 3. tedavide uygulayacağız inşallah. Daha önceki hastanek

nasıl eşitlemesi gerekiyor ? 2.tedavide genotropin istedi ama piyasada yoktu mecbur onsuz başlamıştık. İki tedavide de laboratuvar koşulları gelenekseldi. Piezzoelektrik ve mikroçip sperm seçimi yoktu. Bu 3. Tedavimizde hepsi olacak artık hepsini isteyeceğiz. Sigara alkol yok, sperm dna hasarı %9. Beslenme desteği alıyoruz. Aynı zamanda doktorumuzun verdiği vitamin takviyelerini de kullanıyoruz. Yumurtalıklara Prp de yapıldı. İnsülin direnci ikimizin de iyi. Dediğim gibi sebep yaratacak hiçbir şeyimiz yok aslında ama olmayınca olmuyor
Sizde lab kaynaklı biraz sorunlar olmuş,aynı tedaviler uygulanmış eklememişler bişey .. bunu doktorla en başından konuşmak lazım.. hasta söylemeyince doktor da umursamıyor..yumurtaların eşitlenmesi için de uzun protokol uygulanıyor mesela adetin 21. Günü hap veriliyor yasmin gibi,ya da iğne verenlerde oluyor gonapeptil gibi .. yumurtaları baskılayıp hepsini aynı dengeye getirmek amaç , sonra adet olduğunuzda o hapı bırakıp yumurta büyütme iğnelerine geçiyorsunuz .. tedaviye başlarken bunu da söylersiniz , yumurtalar eşit büyümedi uzun protokol diye bişey varmış diye ..

Ben de sabahtan beri bu konuyu araştırıyorum. Bir soru sorucam fikri olan olursa çok sevinirim. 1 kızım var 5 yaşında, 1 yıl önce 7. Haftada kalp atışı durup sonlanan gebeliğim var. Sonra gebelik olmadı, dr. Lar tüp bebek önerdi. Taze transfer oldum 5. Gün 1. Kalite emb. Transferin 6. Günü HCG 56, 9. Günü 406 idi. Çok iyi başladı. Ama sonra artış oranı gittikçe bozuldu. Şuan düşüşe geçip geçmediğini bilmiyoruz, yarın kan vericem. Ama böyle kimyasal ya da dış gebelik hiç olur mu? Böyle 7 kat artışla başlayıp sonra bozulması yüzünden ve daha önceki bebeğimin de kalbi durduğu için acaba katil hücre meselesi olabilir mi?

Merhaba, katil hücreler transferi negatifle mi sonuçlandırır yoksa tutunup kalp atışı durması ya da erken haftada düşük şeklinde de sonuçlandırıyor mu? Etkisi ne yönde onu merak ettim. Bilgisi olan var mı acaba?

Son düzenleme:
Back