• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Katip olan var mi mahkeme dava dosyası bilgi acil

yetkisizlik kararını iyi okuyun, bazen davacının ya da davalının dosyanın gönderilmesini talep etmesi gerekebiliyor, karar da böyle bir kısım varsa dilekçe vererek dosyanın yetkili mahkemeye gönderilmesini talep ediyorum diyeceksiniz dosyanız ondan sonra gönderilecek

normal dava dilekçesi verir gibi dosya içerisinde dilekçe verin, dosyamız gönderilecekti, ivedilikle gönderilmesini, gönderildi ise tarafımıza bu konuda bilgi verilmesini talep ediyorum şeklinde..
Kararın tebliginde itibaren 2hafta içinde bölge adliye mahkemesince insaf yolu açık olmak üzere karar verildi yaziyor

Yan temin iffetsizlugi sebebiyle bitti evlilik çocuklar mağdur olma din üzülmesin diye anlaşmalı bosanildi abim bosanırken çocuklar 4devre mülk bıraktı epey iyi de nafaka oduyor
Baska birine cevap verdiniz sanirim. Ben abiniz ne birakti cocuklara neden bosandilar demedim. Mahkeme abinizin cocuklarla gorusme zamanlarini tahsis etmedi mi dedim. Aralarinda ne gecerse gecsin abiniz cocuklari ile ilgili konularda eski yengenizle muhatap olmak zorunda. Arayip sorsun agzi yok mu abinizin? Ne zaman gorebilirim cocuklari,vesayet konusunda ne olmus ne yapmis yengeniz nereye basvurmus sorsun.

Baska birine cevap verdiniz sanirim. Ben abiniz ne birakti cocuklara neden bosandilar demedim. Mahkeme abinizin cocuklarla gorusme zamanlarini tahsis etmedi mi dedim. Aralarinda ne gecerse gecsin abiniz cocuklari ile ilgili konularda eski yengenizle muhatap olmak zorunda. Arayip sorsun agzi yok mu abinizin? Ne zaman gorebilirim cocuklari,vesayet konusunda ne olmus ne yapmis yengeniz nereye basvurmus sorsun.
Hanımefendi sorun o degil görüşme gorusturmeme yengenin paragozlugu çocukların aylık sadece gıda masrafı 5bin tl isteyen bi hanımefendi kendisi karşındakini aptal yerine koyması para sevdasi

anlaşmalı boşanmada görüşme vardır zaten

mahkeme de yetkisizlik kararı vermiş ise kesinleşmeden sonra gönderme ya da talep ile gönderme vs gibi bir açıklama vardır kararda

mahkemenin uzun kararı size ve yengeye tebliğe çıkacak yani postacı getirecek ondan sonra istinaf süresi var

birisi istinafa gönderirse o beklenecek göndermezse o süre dolduktan sonra gönderilecek dosya

ama öyle hemen kesin alırız zaten iffetsiz vs olmaz bu işler

çocuklar küçük onların yararı en üstün tutulmalı

Hanımefendi sorun o degil görüşme gorusturmeme yengenin paragozlugu çocukların aylık sadece gıda masrafı 5bin tl isteyen bi hanımefendi kendisi karşındakini aptal yerine koyması para sevdasi
Sorun gorusme gorusturmeme degilse beden konuyu bu minvalde actiniz??? Katip soruyorsunuz bize katip mi cevap verecek yengenizin paragozlulugune?

bizim burada sütün litresi 3.75

4 çocuk biri daha 2 yaşında ise günde 2-2,5 litre süt içer

diğer ihtiyaçları da hesaplayın işte

Görevsizlik veya yetkisizlik kararı verilmesi halinde, taraflardan birinin, bu karar verildiği anda kesin ise bu tarihten, süresi içinde kanun yoluna başvurulmayarak kesinleşmiş ise kararın kesinleştiği tarihten; kanun yoluna başvurulmuşsa bu başvurunun reddi kararının tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde kararı veren mahkemeye başvurarak, dava dosyasının görevli ya da yetkili mahkemeye gönderilmesini talep etmesi gerekir. Aksi takdirde, bu mahkemece davanın açılmamış sayılmasına karar verilir.

HMK madde 20

Siz de biraz abartmiyor musunuz? Abiniz arasin eski esini cocuklari gitsin gorsun. 5 bin gida masrafi da anca,cocuklar 4 tane bilmem farkinda misiniz?
Hanımefendi okunuduzu anlamıyorsunuz sanırım gıda masrafı için sadece 5bin istiyoreğitim etkinlik sağlık vs değil?

bizim burada sütün litresi 3.75

4 çocuk biri daha 2 yaşında ise günde 2-2,5 litre süt içer

diğer ihtiyaçları da hesaplayın işte
Hanımefendi her çocuk için 10bin nafaka ödeniyor sorun hanımefendinin paragozlugu gıda 5bin çocuk başına olması mümkün mu vicdansizlik değil mi bu?

Görevsizlik veya yetkisizlik kararı verilmesi halinde, taraflardan birinin, bu karar verildiği anda kesin ise bu tarihten, süresi içinde kanun yoluna başvurulmayarak kesinleşmiş ise kararın kesinleştiği tarihten; kanun yoluna başvurulmuşsa bu başvurunun reddi kararının tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde kararı veren mahkemeye başvurarak, dava dosyasının görevli ya da yetkili mahkemeye gönderilmesini talep etmesi gerekir. Aksi takdirde, bu mahkemece davanın açılmamış sayılmasına karar verilir.

HMK madde 20
Çok teşekkürler tekrar dava açtınız adliyeye gidicez sanırım doğru anladım dimi

Hanımefendi okunuduzu anlamıyorsunuz sanırım gıda masrafı için sadece 5bin istiyoreğitim etkinlik sağlık vs değil?
Okudugumu anliyorum. 4 cocuga cok normal bir miktar. Yumurtanin tanesi 1 lira. Domatesin kilosu 6 lira. Bir demet maydanoz 1 lira. Kiymanin kilosu en az 45lira. Siz uzun suredir carsiya pazara cikmadiniz sanirim. Ne yiyecek cocuklar kuru ekmek mi?

Hanımefendi her çocuk için 10bin nafaka ödeniyor sorun hanımefendinin paragozlugu gıda 5bin çocuk başına olması mümkün mu vicdansizlik değil mi bu?

anlaşmışlar

her çocuk için 10000 istemiş abiniz de vermiş demek ki

her çocuk 5000 lira yiyemez deriz bizim standardımızda ama onun standardında yer belki de

ben süt örneği verdim benim yaşam standardım bu sınırda çünkü o da her öğün o şehrin en lüks lokantasında yiyoruz biz der

eskiden de biz böyle yaşardık der hayat standardı böyle çocuklarımın der

ha öyle değil vs diyorsa da sıkıntı abinizde kabul etmese imiş o nafaka miktarını

anlaşmalı boşanmada eşim bana aylık 100000 vermeyi kabul ederse alırım bu beni paragöz yapmaz ki var ki veriyor

Sorun gorusme gorusturmeme degilse beden konuyu bu minvalde actiniz??? Katip soruyorsunuz bize katip mi cevap verecek yengenizin paragozlulugune?
Eğitim masrafı hariç aylık 40bin nafaka 4cocuga yeterli yok gıda masrafı 5bin çocuk başına etkinlik 12bin bizde keriz değiliz yemeklerimizi yanınıza alacağız bilgi almak için mkonu açtım

anlaşmışlar

her çocuk için 10000 istemiş abiniz de vermiş demek ki

her çocuk 5000 lira yiyemez deriz bizim standardımızda ama onun standardında yer belki de

ben süt örneği verdim benim yaşam standardım bu sınırda çünkü o da her öğün o şehrin en lüks lokantasında yiyoruz biz der

eskiden de biz böyle yaşardık der hayat standardı böyle çocuklarımın der

ha öyle değil vs diyorsa da sıkıntı abinizde kabul etmese imiş o nafaka miktarını

anlaşmalı boşanmada eşim bana aylık 100000 vermeyi kabul ederse alırım bu beni paragöz yapmaz ki var ki veriyor
Karsi taraf iyi niyetli degil sorun orda gözü doymuyor kerizyerine konmak her çocuk için eğitimetkinlik saglik hariç yeterli her çocuk icin ekstra gıda çocuk başına 5bin kenan dersi 10bin servis 2bin tl eder mi artı çocukların üzerine olan devremulk kira ta veren ama yine kendisi

Eğitim masrafı hariç aylık 40bin nafaka 4cocuga yeterli yok gıda masrafı 5bin çocuk başına etkinlik 12bin bizde keriz değiliz yemeklerimizi yanınıza alacağız bilgi almak için mkonu açtım
Sizin uslubunuzda var bir sorun zaten. Katip sorarak konuya giriyorsunuz. Mahkeme mi soruyorsunuz yengenizi mi kotuluyorsunuz ne yapiyorsunuz belli degil. İffetsizmis bilmem neymis! Yok abiniz cocuk basina 10 bin nafaka veriyormus. Veriyorsa asagi komsunun cocuguna vermiyor kendi cocuklarina veriyor abiniz! Maddi gucu de varmis versin size ne oluyor? Cikmissiniz ortaya bu saatten sonra yengenize laf ediyorsunuz. Onlar anne ve baba,aralarinda hallederler size noluyor?

Back
X