Katiplik mesleği hakkında bilgisi olan var mı?

aylin113

Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2016
76
39
8
26
Adli katiplik, ceza evi katipliği vs. çalışan ya da çalışan tanıdığı olan var mı?

Nasıldır zor mudur 3 dakika da 90 kelime yazma şartı varmış onun dışında sitresli midir karışık mıdır?

Bir de sözlü mülakatlarda neler sorarlar bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim...

Sitres yazarsanız olmaz mesela :)

Ben noter katipliği yaptım, sizin alanla ilgili hiç bilgim yok .
Buraya hakkınızda hayırlısı olsun demeye geldim :)

Her işin kendine göre zorluğu , stresi vardır. Bence katiplik çok güzel bir meslek.

İki klavyede de kendınızı geliştirip genelgeleri takip etmenizi öneririm .
Ben klavyeyi dizime almış tv karşısına geçmiş ve o an duyduğum herşeyi yazmaya çalışarak hızlandırmıştım.

Merhaba kıyısından köşesinden sahit olduğum kadarıyla adliye isi zor ve stresli.. Insanla uğraşılan her meslek zor fakat adliyeye gelen her insanın derdi var oyle düşünün.. O yuzden stresli ve belli bi dinamiği var.. Tabi o dinamik de ayni kurum içinde çalıştığın birime göre degisiyor.

Bir de mulakatlarda neler sorulur demissiniz bu da çok geniş bi yelpaze. Kimse çıkıpta doğrudan şunu soruyorlar diyemez. Meslekle ilgili sorular olabiliyor.. Genel kültür olarak nitelenen sorular da olabiliyor. Bu da mülakatı yapan komisyona bağlı.. Yani nerde girecekseniz daha once girenlerden neler sorulmus diye ogrenebilirsiniz.

Kpss de yüksek puan alıp, sınava girmeye hak kazanıp, 3 dakikada 90 kelime yazman lazım. Sözlü de güncel sorular, yetenek soruları vs. Soruyorlar. Pis iş bence bulasma. Bulasir isen de kendini kurtarmaya bak. Adalet oku bitir. DGS ye gir hukuka geç. Hepsinı düşün. Yoksa kâtiplik zor.

İş yükü var tabi, ne zaman görsem bir şey yazıyorlar. Memnun olmadığını söyleyen kimseyle karşılaşmadım. Hakkında hayırlısı olsun, sınavlara girerken çalışmayı ihtimal etme baya başvuran oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…