Katkı ve öğrenim kredisi geri ödeme :((

dertlisezen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
2.317
11
156
Selam canlarım;
Yenı bı dertle karsısınızdayım ve bılgınız varsa yardımınızı ıstıyorum.bilmiyorumkismile
Unıversıteye ılk basladıgım sene aılem ev ve arabayı yenıledıklerı ıcın bana harclık yollayacak durumda degıllerdı ve ogrenım kredısı cekebılecegımı gerı odemesının bı sekılde odenecegını soyledıler,cektım kullandım.
Şimdi ekım-aralık ayında ılk taksıdın odemesı baslıyor.867 tl toplamda 6645 tl.Ama şu an bunu odeyecek durumda degılız.Bu sene çalıştım ve öğrenim kredisi gerı odeme basladıgında da calısıyor olacaktım ve benım maasımı kredıye verecektık onun ıcın sorun etmıyordum ama hamıleyım ve kasım sonu dogum yapıcam.o yuzden bu sene calısamıcam.Eşimin maaşı ile geçinicez.
Öğrenmek istediğim bil bilginiz varsa ben bu kredıyi bir sene geciktirebiliyor muyum yani onumuzdekı ekımde baslatabılıyormuyum?Bunun ıcın dılekce mı vermem gerekıyor? Dılekce verırsem olumlu yanıt gelebılıyor mu?
Ben kredı cekıp bu parayı eylul ayında toplu olarak odemek ıstersem ındırım oluyormu?

Kredi yurtlar kurumunu aramadan once sıze de bır danısayım dedım sımdıden tesekkurler

bende ikisi ağır geelceğinden korktuğum için öğrenim kredisini almamıştım. sadece katkı kredisi bile zorlamıştı o zamn beni. ama senelerdir ödemeyenlerin olduğunu biliyorum. zamanında ödemezsen onun biraz daha fazlasını ödüyorsun sanırım. bir sene felan erteleme yapsalar bile faiz veya ceza uygulayacaklardır. allah yardımcın olsun.

walla ben de aynı dertten muzdaribim sanırım fazi uyguluyolar yaniiii eninde sonunda senden o parayı alıyolar seninki yine iimiş ben 3ayda bir 910TLyi yemiyor içmiyor götürüp yatırıyorum nasıl koyuyor anlatamam mafoldumben

bende 3 ayda bir 995 yatırıyorum. evlat acısı gibi koyuyor insana.. geçri en son 2 taksidi düzenli ödemedim. öyle çok korkunç bir faiz binmemiş. ama bu ay kapatıcam.

bildiğim kadarıyla erteleme, taksik çoğaltma falan yapmıyorlar. ama bir görüş tabii, hiçbir şey imkansız değil.

benim okul değiştrince 2. sınıfta kredimi kesmişlerdi yine başvurmuştum falan ama almadım. bu salaklar okuduğum halde kredi geri ödememi başlatmışlar ve bana hbr vermemişler. okul bitti işe başladım dedim ödemelerimi yapayım. bi baktım ki deli gibi faiz bindirmişler taa ozamandan. çok kavga ettim malesef en yetkili kişi bile çıkamadı işin işinden. paşa paşa kredi çekip bi kerede ödedim çok indirim oldu birden ödeyince.
mümkünse kredi durumlarına bir bakın borcunuz 5 se 3 e düşüyor. belki daha kolay ödersiniz.

kardeşim uğraşıyor aynı durumda...onun da 750 lira...bir heves işte aldı krediyi, şimdi pişman...
bildiğim kadarıyla ötelenmiyor...taksit artmıyor, malesef ödemek zorundasınız...
yine de isterseniz sorun...

çalışmaya geri dönmeyi düşünmüyor musun? eğer doğum sonrası sadece 6 ay çalışmayacaksan o kadar önemli değil o 2 taksit eder, çok fazla faiz binmiyor. ama 1-2 yıl dersen bilemem...

Eğer 1-2 yıl ertelerseniz faiz bayğ fark yapar,bende bu ekimde ödemeye başlıyorum sadece 500,00 tl ama onu aldığıma bile pişmanım şu an:ecrin_bebek:

Allah yardımcın olsunn..ben senelerce kurtulamadım o taksitlerden,faizle maşallahh kaç binleri buluyor o para,zamanında yatıramayanlar için tabii:((

Aynı sorunla ben de uğraştım.
2002'de mezun olunca kısa bir süre sonra geri ödemeler başlamıştı. Ben sadece katkı kredisi almmıştım. Zaten bu ülkede mezun olunca hemen iş bulunamıyor ama geri ödemeler hemen isteniyordu.
Yıllarca ödemedim, ödemedikçe korkunç faizlerle katlanarak büyüyordu. Devlet kaşığın ucu ile verdiğini kepçe ile geri istiyordu.
En son 2009'da "yapılandırma imkanı" çıkardılar. Ben de bu fırsattan yararlandım. Yeni bir ödeme planı belirliyorsun; peşin, 12 taksit ya da 24 taksitte ödeyebiliyorsun. Bu ödeme şekillerine göre borcun faizi çok azalıyordu. Hele peşin ödersen faizin tamamını siliyorlardı.

Neyse ki artık kurtuldum bu borçtan. Şimdi böyle bir yapılandırma imkanı var mı bilmiyorum, araştırmak lazım.

Şimdiki aklım olsa hiç bulaşmazdım. Tanıdıklarımın da böyle bir şeye bulaşmasını engellerim. Öğrenciyken para tatlı geliyor. ancak sonra acısı çok fena çıkıyor. Faizler korkunç.

çalışmaya geri dönmeyi düşünmüyor musun? eğer doğum sonrası sadece 6 ay çalışmayacaksan o kadar önemli değil o 2 taksit eder, çok fazla faiz binmiyor. ama 1-2 yıl dersen bilemem...

ıkıncı donem oldugunda yıne ucretlı ogretmenlık yapmayı dusunuyorum.Bebegım o zaman uc aylık olacak.Dersaneye de devam edebılırım ama haftasonu yok yedıde cıkıs bı emerse kı emmesını ıstıyorum.Uc aylık bebegımı de bırakabılırmıyım bılmıyorum.Sadece bu egıtım ogretım yılı ıcın calısma kosulum yok gıbı gorunuyor.Mamaya alıssa ama daha uc aylıkken mamaya alıstırmak ne kadar mantıklı.Olmazsa oturdugum yerden cevırmenlık yapıyordum bı ara,eskı musterılerle baglantı kurabılırsem ona da baslayabılırım. Allahım herkese yardımcı olsun.

Aynı sorunla ben de uğraştım.
2002'de mezun olunca kısa bir süre sonra geri ödemeler başlamıştı. Ben sadece katkı kredisi almmıştım. Zaten bu ülkede mezun olunca hemen iş bulunamıyor ama geri ödemeler hemen isteniyordu.
Yıllarca ödemedim, ödemedikçe korkunç faizlerle katlanarak büyüyordu. Devlet kaşığın ucu ile verdiğini kepçe ile geri istiyordu.
En son 2009'da "yapılandırma imkanı" çıkardılar. Ben de bu fırsattan yararlandım. Yeni bir ödeme planı belirliyorsun; peşin, 12 taksit ya da 24 taksitte ödeyebiliyorsun. Bu ödeme şekillerine göre borcun faizi çok azalıyordu. Hele peşin ödersen faizin tamamını siliyorlardı.

Neyse ki artık kurtuldum bu borçtan. Şimdi böyle bir yapılandırma imkanı var mı bilmiyorum, araştırmak lazım.

Şimdiki aklım olsa hiç bulaşmazdım. Tanıdıklarımın da böyle bir şeye bulaşmasını engellerim. Öğrenciyken para tatlı geliyor. ancak sonra acısı çok fena çıkıyor. Faizler korkunç.

Acaba boyle bır yapılandırma varmı hala.UC ayda bır 900e yakın oara verıceme hmm varmı acaba.

şu anda çalışmadıgınızı belgelerseniz erteleyebiliyorlar diye biliyorum çoğu arkadasım öyle yaptı çünkü benimkini ailem ödüo kurtuldum:smiley-cool:

Allah yardımcın olsun.ben de çok sıkıntı çektim, çekiyorum da açıkçası.üstelik mezun olduk olmasına da yerleşemedik de bir yerlere.kaç yıldır atama bekliyorum.geçen yıl yapılandırma çıktı borcu taksitlendirdim.babam ödüyor ne yazıkki.daha iki yılı var.yeni evlendim atanamadım halen babam ödüyor.bi an önce atanabilsem de kendim ödeyebilsem:( şu borcu babamdan alabilsem :(( tek maaşla ne yazıkkii ödemek zor...

Bende son 2 yıl almıştım.
Şimdi lanet ediyorum o paraya, zaten ekstradan ıvır zıvıra gitti..

Hadi ben 2 yıl aldım 2 yılda ödedim
4 yılda alanlar niye 2 yılda öder onu anlamıyorum.
Devlet değil tefeciden aldık sanki! :kızgın:

şu anda çalışmadıgınızı belgelerseniz erteleyebiliyorlar diye biliyorum çoğu arkadasım öyle yaptı çünkü benimkini ailem ödüo kurtuldum:smiley-cool:

Ben de bugun aradım cnm ama sıgorta baslangıcınız var mı dedı gorevlı.Ben de var ama su an caısmıyorm dedım.O zaman erteleme dıye bırsey olamaz dedı :( Benım de aılem odıcektı hatta evlendıgımde de bız oderız onu borcla vermeyız senı dıyorlardı ama zamanın geldıgını bılıyorlar,çıtları çıkmıyor.Belkı sonradan destek olurlar dıyorum ama bakalım.

bende 3 ayda 900 lira ödüyorum ve her ödediğimde içime oturuyor ,aldığıma bin pişman oluyorum

daha 2012 martta bitçek

verirken kaşıkla alırken kepçeyle

hepsini toplu öderseniz indirim oluyor ,kağıt gelmiştir size de orda da yazıyor

Back
X