Katkı ve öğrenim kredisi geri ödeme :((

yani bilmiyorum ama bu borcu ben yaptım, yerken de gayet güzel yedim. şimdi bunu aileme ödetemem ben mesela...

sen ödeyemezsen ailen ödeyecek diye bir mecburiyet yok. o yüzden ödemiyorlar diye canını sıkma. az buz para değil, onların da durumunu bilmiyorum ama zor gelebilir. doğumdan sonra altınlarla kapatırım borcu diyorsan zaten ödeme kalsın, o parayı direk krediye yatırırsın. 855 liraya 2 ayda 30tl faiz gelmiş sadece.. rakamlar bu şekilde...

Ben zaten onlara odeyın yeterkı ben odemyım demedım cnm.Su an odeyecek durumda deglm ama calısmaya basladıgı zaman bın tl bın tl halınde oderım dedım.Sadece katkıda bulunmalarını ıstedım.Durumum olsa zaten ben odetmem onlara.Ikısı de emeklı ayrıca kıra da alıyorlar.Aılemın durumu ıyı olmasa ıstemeyı bırak bahsını bıle etmem.Bı baklım dogumdan sonra altın takılırsa onları verırım dıyorum Allah kerım.

ben de sadece 2 senelik katkı kredisi alıyorum şu anda. 3. sınıfta almaya başladım bu sene de alıcam. o bile 1 milyarı geçti. (eğitim fakültesinde harçlar yüksek olmamasına rağmen) şimdiden düşünüyorum nasıl öderim diye. :)
bazen faiz için af falan da çıkarıyorlar. belki öyle bir şeye denk gelirsin ödeyemediğin zamanlar olursa.

aynı dertten bende muzdaribim maalesef.. 2007 de mezun oldum 2010 ocakta başladı ödemem yeni çalışmaya başladım tabii nerde öle hemen iş bulmak bir de bütün yük üzerimde olunca kara kara düşünüyorum ne olucak die zengin bi koca bulup ona mı ödetsem acepkafamçokkarıştısonuçta ödenicekte nasıl ama kızlar faizden korkuyorum 2010 da bitiyor ve ben hala ödeyemedim faizler nasıl bilginiz varmı ?

kyk nın sitesinden katkı ve öğrenim numaralarınızla takip edin ciddi faizler oluyor çünkü..

ben de aldım kredi, benimde ödeme hamileliğime denk geldi, 2 yıl falan ödemedim. o zamanlar 2500 tl ödemem gerekirken 3500 tl ödedim. bundan kaçış yok ödenecek ama durumunuz kötüyse sonra öde faiziyle, hatta takipte olursan faizler siliniyor ana parayı ödüyorsun, sürekli bakman gerek.

Ben 1 sene erteletmek için dilekçe yazıp ankara merkeze gönderdim. Ancak sigorta kaydım olduğu için olumsuz geri dönüş yaptılar.Çalışmasan bile sigorta kaydının olmaması gerekiyor.Hala daha ödemiş değilim borcumu..Faiz işlemiş üzerine 200-300 lira civarı..Taksitlerimide geçirdiğim için bütün parayı ödemem gerekiyor yoksa yasal süreç başlatılacak..

aynı dertten bende muzdaribim maalesef.. 2007 de mezun oldum 2010 ocakta başladı ödemem yeni çalışmaya başladım tabii nerde öle hemen iş bulmak bir de bütün yük üzerimde olunca kara kara düşünüyorum ne olucak die zengin bi koca bulup ona mı ödetsem acepkafamçokkarıştısonuçta ödenicekte nasıl ama kızlar faizden korkuyorum 2010 da bitiyor ve ben hala ödeyemedim faizler nasıl bilginiz varmı ?

2010 ocakta basladı ve daha ıc odemedınmı canım ? herhangı bır uyarı gelmedımı ?Internetten bakmadınmı faız fılan gelmısmı dıye ? Ay ben daha sımdıden ıcım ıcımı yıyo duramıyorum yerımde eyvahedigeldismile

ben de aldım kredi, benimde ödeme hamileliğime denk geldi, 2 yıl falan ödemedim. o zamanlar 2500 tl ödemem gerekirken 3500 tl ödedim. bundan kaçış yok ödenecek ama durumunuz kötüyse sonra öde faiziyle, hatta takipte olursan faizler siliniyor ana parayı ödüyorsun, sürekli bakman gerek.

2 yılda 1000 tl mı faız oldu. Cevırmenlık yaparım evden dıyorum,tabı eskısı gıbı bulursam,ordan bıle aldıgımı verırım dıyorum ama canım bebek olunca nasıl masraf oluyo bılmıyorum.

2010 ocakta basladı ve daha ıc odemedınmı canım ? herhangı bır uyarı gelmedımı ?Internetten bakmadınmı faız fılan gelmısmı dıye ? Ay ben daha sımdıden ıcım ıcımı yıyo duramıyorum yerımde eyvahedigeldismile

normal ödeme içinde şu an neden uyarı gelsin ki canım..

2 yılda 1000 tl mı faız oldu. Cevırmenlık yaparım evden dıyorum,tabı eskısı gıbı bulursam,ordan bıle aldıgımı verırım dıyorum ama canım bebek olunca nasıl masraf oluyo bılmıyorum.

evet 2 yılda 1000 lira faiz gelebilir.
ben günlük bakıyorum her gün 1.5 lira faiz koyuyorlar.
faiz miktarı artarsa 2 yıllık 1500 lira bile olabilir.

Arkadaslar merhaba...
Allah herkese ödeme kolaylıgı versın...
Benım odeme baslangıc tarıhım 2009 yılının 10. ayında basladı fakat ben henuz odemeye baslamadım...
Eve gelen kagıtta borcum 3,5 mılyar cıvarı ıdı fakat az once kyk nın sıtesınden baktım 2,900 yazıyor...
Ben bırsey anlamadım...

malesef canım, günlük fazi işliyor. bebek olunca illaki masraf oluyor.
5-10 yıl ödemeyenler oluyor, korkma hemen yasal süreç başlamıyor yıllarca ödemeyenlerin evlerine gidiyor icra, ama dediğim gibi günük faiz işlendiği için her geçen gün zorlaşıyor, ev almak için kenara para atıyorduk, eşim gitmiş topluca hepsini ödemiş, yoksa biz hep erteliyorduk.

af çıkıyor onları takip et, benim arkadaş afdan yararlandı sadece ana parayı ödedi.

Arkadaslar merhaba...
Allah herkese ödeme kolaylıgı versın...
Benım odeme baslangıc tarıhım 2009 yılının 10. ayında basladı fakat ben henuz odemeye baslamadım...
Eve gelen kagıtta borcum 3,5 mılyar cıvarı ıdı fakat az once kyk nın sıtesınden baktım 2,900 yazıyor...
Ben bırsey anlamadım...

canım seninki sadece öğrenim mi yoksa katkı da var mı?
baktığın katkı kredisidir belki.

canım seninki sadece öğrenim mi yoksa katkı da var mı?
baktığın katkı kredisidir belki.

yok inci ya ıkısıne de baktım ama cıdden anlamadım
nettekı sorguda 300 kusur lıra katkı 2,900 de ogrenım yazıyor
ama eve gelen kagıtta toplamda 3,5 mılyar yazıyor

bıde hergun zam gelıyormus ya ben ona nerden bakabılırım
cunku 1 yıldır odemeye baslamadım

yok inci ya ıkısıne de baktım ama cıdden anlamadım
nettekı sorguda 300 kusur lıra katkı 2,900 de ogrenım yazıyor
ama eve gelen kagıtta toplamda 3,5 mılyar yazıyor

bıde hergun zam gelıyormus ya ben ona nerden bakabılırım
cunku 1 yıldır odemeye baslamadım

netteki sorguda derken?
kyk nın sitesinden bakmıyor musun canım?
evet her gün 1.5 lira kadar faiz geliyor
kyk.gov.tr den kredi numaraların ile öğrenebiliyorsun toplam meblayı.

Back
X