• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kavga ettik!

Ayyyy kiz derdini biraz yanlis cümlelerle anlatti diye nasilda irkci yaptiniz... Ben suan izinde türkiyedeyim ve ona hak veriyorum, heryer suriyeli dolmus, biyerde tatil yapacaktik burnumuzdan geldi erken ayrildik, resmen kendimi türkiyede degilde baska bi devlette hissediyorum, irkci degilim konusahibine hak veriyorum, düsüne biliyorum manzarayi...:KK14:

iste yurt disinda yasamamis olanlar bunu anlayamiyor maalesef...
sizde yillarca yurt disinda kendinizi ikinci sinif vatandas gibi hissetseydiniz o insanlarla empati yapabilirdiniz.. adamlarin ulkelerinde savas var yaa savassss...

Yahu ben Suriyeliler neden ülkeye geldi hepsi ölsün mü dedim ? Benim bölgem beni bağlar ben bu siteden söz ediyorum. Bu sitede Suriyeli var evet ama İzmirli de vardır Selanikli de. Benim derdim temiz olmamaları, aidat verdiğim havuzuma çocukları işiyor ben kullanamıyorum, her yer ter kokuyor, asansörde çöp dağları... Suriyelileri ayırt edebildiğim için söyledim zira diğer insanları anlayamıyorum suratına bakıp. Ama bu insanlar temiz değil, ter kokuyoruz semt olarak. İnsan gibi davransın başım üzerinde yeri var her ırktan insanın. Şalvar mevzusu da laf oldu ona da geleyim tamam yöresel giysidir sakalı da benim eşim de bırakır Kanuni gibi gezer ama hanımlar bakın ben rahat gidip geleniyorum evime mini etek zaten hayal nereye giyiyorsun da bakışlar, minibüse ittirmeler, ter kokmalar. Adam sakallı gezdi de centilmen oldu da ben mi ırkçılık yaptım ?

Ayrıca hepiniz yüksek sesden rahatsız olursunuz minibüsde otobüsde inkar etmeyin. Adam İngilizce konuşssa bağırarak İngilizce konuşuyor derdim yani durum bu. Kedi kesip şeytana tapmıyorum inanın ben de Müslümanın.

Film de ziyan oldu sinirim de bozuldu vallaha. Neymişim ben.

iste yurt disinda yasamamis olanlar bunu anlayamiyor maalesef...
sizde yillarca yurt disinda kendinizi ikinci sinif vatandas gibi hissetseydiniz o insanlarla empati yapabilirdiniz.. adamlarin ulkelerinde savas var yaa savassss...
Hey allahim nerden biliyorsunuz benim ne yasadigimi, ben cokta iyi anlaya biliyorum, ayrica anlamadiniz sanirim, suan izin icin Türkiyedeyim asil yurtdisinda yasiyorum, yani cok iyi onlarin yerine koya biliyorum kendimi, ama ben onlar gibi davranmiyorum yurtdisinda onlarda öyle olsunlar, bu ülke onlara kucak acmis ama bi cogu bunun kiymetini bilmiyor daha dogrusu iyice kullaniyorlar, bakin bi cogu diyorum hepsi degil...

Yahu ben Suriyeliler neden ülkeye geldi hepsi ölsün mü dedim ? Benim bölgem beni bağlar ben bu siteden söz ediyorum. Bu sitede Suriyeli var evet ama İzmirli de vardır Selanikli de. Benim derdim temiz olmamaları, aidat verdiğim havuzuma çocukları işiyor ben kullanamıyorum, her yer ter kokuyor, asansörde çöp dağları... Suriyelileri ayırt edebildiğim için söyledim zira diğer insanları anlayamıyorum suratına bakıp. Ama bu insanlar temiz değil, ter kokuyoruz semt olarak. İnsan gibi davransın başım üzerinde yeri var her ırktan insanın. Şalvar mevzusu da laf oldu ona da geleyim tamam yöresel giysidir sakalı da benim eşim de bırakır Kanuni gibi gezer ama hanımlar bakın ben rahat gidip geleniyorum evime mini etek zaten hayal nereye giyiyorsun da bakışlar, minibüse ittirmeler, ter kokmalar. Adam sakallı gezdi de centilmen oldu da ben mi ırkçılık yaptım ?

Ayrıca hepiniz yüksek sesden rahatsız olursunuz minibüsde otobüsde inkar etmeyin. Adam İngilizce konuşssa bağırarak İngilizce konuşuyor derdim yani durum bu. Kedi kesip şeytana tapmıyorum inanın ben de Müslümanın.

Film de ziyan oldu sinirim de bozuldu vallaha. Neymişim ben.

Canım aslında ben senin demek istediğini anladım ancak işin olduğu içinhhızlı hızlı yazıyorsun ve arada doğru kelimeler kullanamadığı ötürü cümleler yanlış anlaşılıyor. Ben senin yerinde olsam isim bitene kadar cvp yazmam ya da isimi halledip konuyu toparlamaya calisirim sakinlesince çünkü daha çok tartışma çıkacağa benziyor.kendini ifade etmeye çalıştıkların başka yönlere kayıyor. ..

Esenyurt u biliyorum iyi insanlar olduğu gibi bayagi karışık bir yerdir.orayi açıkçası çok zorda kalmadı tercih etmem.hemen hemen her gün yeni bir olay olabilir ve kesinlikle çıkan tartışmalara karışmayı basınız ağrır. bence gerekirse daha küçük bir yer olsun yada bina yaşı olsun ama kafanıza göre bir yere taşının ya da burayı kiraya verin ama yine de taşının. Imkan varsa tabii. Yoksa yapacak bir şey yok...

Hey allahim nerden biliyorsunuz benim ne yasadigimi, ben cokta iyi anlaya biliyorum, ayrica anlamadiniz sanirim, suan izin icin Türkiyedeyim asil yurtdisinda yasiyorum, yani cok iyi onlarin yerine koya biliyorum kendimi, ama ben onlar gibi davranmiyorum yurtdisinda onlarda öyle olsunlar, bu ülke onlara kucak acmis ama bi cogu bunun kiymetini bilmiyor daha dogrusu iyice kullaniyorlar, bakin bi cogu diyorum hepsi degil...

valla bende oyle davranmiyorum ama nyargililar yuzunden her konuda onumuze engel cikartmaya calisiyorlar.. ayrica yurt disi derken araplarin bol oldugu yerleri kastetmistim..
herneyse konu sahibine ev hakkinda ii dileklerimi sundum bu kadar yeter.. fikirlerinize katilmiyorum. saygilar

bu Suriyelileri savunupta, adamların ülkesinde savaş var diyen hatunlar, gidin bi gaziantep'e, Kilis'e 1 hafta yaşayın, nasıl nefret edip döneceksiniz..

ben gaziantepte kale etrafında gezerken, ki üzerimde kot ve thisirt, deri mont var yani, laf atmak mı dersin, önümü kesmek mi dersin.. artık en son bi Türk genci 2 tanesini arkamdan 'lan hiiç mi kız görmediniz, defolun gidin kızın başından' diye defetti ve ben ağlaya ağlaya otele döndüm sinirimden...

Otelde kalan 'zengin'lerinin ise, kahvaltılıkları elleriyle aldıklarını, kadınların otelin lobisindeki koltuklarda uzandıklarını falan hiç anlatmayayıım...

Bizim ülkemizde savaş olsa Allah korusun, başka bir ülkeye sığınmak zorunda kalsak, eziliriz, mahcup oluruz, bunlar tam arsız, Gaziantepte kaç defa sokak kavgasına neden oldular haberleri izleyin biraz. ve çok seviyoranız alın evinize bi kaçını yaşayın beraber.

Hanimlar insaf yani
Evet işite benzetmesi iyi bir sey degil, ama kadin yanlis bir kelime kullanmis olabilir sonucta,hepimiz insaniz.
Uyaricaginiz yerde ırkcı muamelesi yapmissiniz.
Çaticak yer ariyormus gibi kullanicalara rastladim, yorumlari okurken....

Birbirimizin derdini cozmeye calisan kk kadinlari gitmis,yanlis kelimeler kullandi diye konu sahibine irkci damgasi vuran kullanicilar gelmis gibi:KK12:

biz de memlekette sanki suriyedeyiz hiç savaşta gibi değiller maşallah
keyiflerine diyecek yok
artık çarşıya çıkmıyorum gördüklerimden dolayı

Konuyla ilgili yorum yapalım ama yorumlarda üsluplara dikkat edelim ve karı koca kavgasını yorumlarken ışid, ırkçılık vb konuları araya karıştırmayalım.

Bizim oralarda da var bazı tipler. Streç kot giysem totom açıkta gibi bakmalar cıklamalar. Sokaklara balgam atmalar. Elbet rahatsız oluyorum ancak komşular çok iyi. Özellikle siteden almadık başımız ağrımasın diye, nerede çokluk orada şeylik demişler. 6 daireyiz, karar vermek, uygulamak, zıt düşenleri eritmek kolay. Öyle curcuna içinde değiliz. Satın gitsin bence...

Adamlar sakallı,şalvarlı ve Arapça konuşunca korktum. Burası Esenyurt hanımefendi bin ırktan insan var ve İşid iki adım ötemizde namaz kıldı geçen haftalarda ve cihad çağrısı yaptı.

Niyetim aşağılamak elbette değil ben de Müslümanım. Ama müsade edin de endişeleneyim.

Bende esenyurtta oturuyorum ,inşallah gönlünüze göre bir yer bulursunuz ;) ama endişelenmeyin kaygılanmayın ..siz baya baya etkilenmişsiniz anladığım kadarıyla yinede ifadeler'e dikkat etmek lazım'' arapça konuşuyorlar '' diyince farklı yere kayıyor,he ayrıca Allah esirgesin İŞİD öyle birşey yaparsa gittiğiniz gideceğiniz yerde güvenli olmayacaktır,ülke geneli için tehtit içeriyorlar..bölge değil,,ayrıca suriyeliler var demenizi anlayamadım belki ben fazla hassasım.. Çalıştığım yerde bir baba 2 kızı var suriyeli tek kelime türkçe bilmiyorlar:KK61: hepimiz akşam 6 da evlerimize giderken onlar zorunlu mesaiye bırakılıyor sigortaları yok ek para almıyorlar bizden de az alıyorlar,iş yerinde bazı densizlerin hakaretlerine maruz kalıyorlar( bizler susturuyoruz) kaldıkları yeri görmenizi isterdim ..kömürlükten bozma bir yer..herkes aynı değildir tabi.. ama yinede bukadar ötekileştirmeyi hoş göremiyorum..Aynı şeyi bizde yaşayabilirdik bir ülkeye sığınmacı olabilirdik dilini bile bilmediğimiz...
bu Suriyelileri savunupta, adamların ülkesinde savaş var diyen hatunlar, gidin bi gaziantep'e, Kilis'e 1 hafta yaşayın, nasıl nefret edip döneceksiniz..

ben gaziantepte kale etrafında gezerken, ki üzerimde kot ve thisirt, deri mont var yani, laf atmak mı dersin, önümü kesmek mi dersin.. artık en son bi Türk genci 2 tanesini arkamdan 'lan hiiç mi kız görmediniz, defolun gidin kızın başından' diye defetti ve ben ağlaya ağlaya otele döndüm sinirimden...

Otelde kalan 'zengin'lerinin ise, kahvaltılıkları elleriyle aldıklarını, kadınların otelin lobisindeki koltuklarda uzandıklarını falan hiç anlatmayayıım...

Bizim ülkemizde savaş olsa Allah korusun, başka bir ülkeye sığınmak zorunda kalsak, eziliriz, mahcup oluruz, bunlar tam arsız, Gaziantepte kaç defa sokak kavgasına neden oldular haberleri izleyin biraz. ve çok seviyoranız alın evinize bi kaçını yaşayın beraber.

Konu sahibi kendini ifade ettiği için konu benim için kapanmıştı bu mesajı görene kadar..67 yıllarında ALMANYA'YA türkiyeden büyük bir göç olmuştu,işci alımı vardı,,birçok türk gitti ,,orada el üstünde tutulmadılar tabi.. sonra orada türklerin yaşadığı sıkıntılar filmlere konu oldu..'' pis türk,barbar türk, yobaz türk,sapık türk,cahil türk,hatta '' çöpçü mis kokacak değil ya diye bir parça vardı..ülkesinde alamancı,gurbette pis türk..Şu yazıyı okuyunca acaba dedim o zamanlarda bir alman çıkıp'' insanlar ekmek kazanmaya geldi yahu yapmayın demişse,'' çok seviyorsan evine al yaşa '' cevabıyla mı karşılaşmıştır?! amacım karşılıklı laf dalaşına girmek değil bana bunları hatırlattığı için paylaştım.:KK39:

Vallahi çok üzüldüm. Sinirim zıpladı mideme vurdu. Duş yaptım şimdi kendime geleyim diye.

Medyanın bize yansıttıklarından maalesef ki bilinçaltımızda böyle bir izlenim oluşmuş, ne zaman haber sitelerini açsam malum teröristler ve onların şalvarlı fotoğrafları, arapça konuşmaları yayınlanıyor, haliyle insanlar etkileniyor. Eminim ki konu sahibi de her arapça konuşanın şalvar giyenin bir örgüte üye olmadıgını biliyor, ama şu an bu hassas bir konu, her gün haberlerde cıkınca her gün internette bunlarla ilgili haberlerlerle karşılaşılınca insan ister istemez etkileniyor. Irkçı diye acımasız yorumlar çok talihsiz. Kelimeler düzgün seçilmemiş olabilir, bu konuda uyarabilirsiniz konu sahibini ama birine 'Irkçı' demek çok büyük bir hakarettir benim gözümde. Biraz sağduyulu olmakta fayda var.

Konu sahibesi, huzur her şeyden önemli.. Ben olsam sanırım elimdeki evi satardım, istediğim muhitten- daha alt standartlarda da olsa- başka bir ev alırdım, eviniz 3+1 ise 2+1 alırdım, ya da havuzsuz bir site olurdu vs. Ama huzurlu olurdum.

Vallahi çok üzüldüm. Sinirim zıpladı mideme vurdu. Duş yaptım şimdi kendime geleyim diye.
Canim sakin ol yanlis anlasildin sadece ozrunude diledin bosver okuma.tamam hos bi tabir olmadi ama sen derdini anlatmaya calistin.araplar muslumanligin en kotu ornekleri pislikleriyle hareketleriyle.muslumanlardan tiksinti duyulmasina sebep olanlar utansin bu hallerinden.ben besiktasta dogdum buyudum ordan baska heryer yabanci geliyo bana 2 yillik evliyim bu 3. Ev:)ilk 2 evim sifirdi cok guzeldi ama zerre huzurum yoktu.bu evim eski bi bina oyle gicir dolaplar falan yok ama nasil mutluyum bin sukur.bak ne guzel uzatmiyosunuz esinizle kusluklerinizi sen bunu guzellikle halledebilirsin.sıkma canini

Arkadaslar basta konu sahibi olmak uzere herkesten ozur dilerim.. Biraz fazla tepki vermis olabilirim.. Bu konuda biraz hassasim da..
Konu sahibinin zaten sinirleri gergin, o kadar sert tepki vermemeliydim.. Daha sakin anlatmaliydim meramimi...
Bunu buraya yazmasaydim huzursuz olurdum.. herhangi birinizin kalbini kirdiysam affola..:KK19:

Canım bir sakinlesince sen önce. ..ne yazık ki son zamanlarda herkes buluttan nem kapmaya hazır. Sadece bugün kaç tane kendini tam olarak ifade edemediginden ötürü kaçkkişiyi sorguladilar bazı arkadaşlar. ..tartışmaları saygı çerçevesinde yapabilen gozlemledigim kadari ile çok nadir kişivar.insanlar kkorkarımyakinda hhiç yazmayacak çünkü çoğunluk resmen bütün değilaradaki bbirkaç kelimeye odaklanıyor ya da birbirlerinin yorumlarına karışıyorlar. Sabır, anlayış, saygı Nerede? ??? Hepimiz yeri geliyor hızlı hızlı yazıyoruz bir de şu akıllı telefonlar ekleniyor birkaç kelimeyle tam ifade edemiyoruz galiba? Bazı arkadaşlar güzel bir şekilde uyarıyor ancak bazı arkadaşlar çoksertciçıkıyor ve kırıcı olabiliyor bu da bir şey mi insanlar ciddiye alıp kendilerine göre bir şey yazıyor bazılarıalaya aalıyor. Ne kadar üzücübböyle giderse kk, nin pek tadı kalmayacak;) halbukiki ben bburayı seviyorum değişikfikir yorumlar iyi geliyor bana...sSonuçta bir kişi 1 şey yazar 10 kişi farklıyorumlar bu cçok normal yanlışaanlamlar da konuşularak halledilir. dün uzun bir yazı yazdım bir arkadasa normalde de okurum genellikle okumadan önce kaç kere okudum öyle gonderdim ağlayacak halimize guluyoruz işte. ..son zamanlarda okadar çok tartışma çıkıyor ki okumaya tahammül edemeyip kapatıyorum bazen.sikma canını o kadar sonuçta sen kendinden emin, açıklamanın da yapmaya çalıştin. Artık anlayan anlar yapacak bir şey yok maalesef..

neyse hadi gözün aydın kocan sana hak vermiş ve bu bence çok iyi birsey...sen bence eşin ttartışma yoluyla değilde ara ara çaktırmadan onun görmesini sağlacçevredeki olumsuzluklar...kendi de cok rahatsız olmaya başlayınca o da taşınmak ister bence..Şikayetler değil de sohbet arasında ince ince hoşlanmayan taraflardan bahset...o da eminim çevresinin farkındadır ama bir bayan için zorlukların daha idrak edebilmesini sağla. ..Mesela havuz için aidat ödeyip ücretli başka havuza gittiğinizde verilen paraların boşa gittiğinio parayla sşunu yapabilirim alabilirdinizgibi....aAllah yardımcınız olsun maddiyat el vermeyin ce o da ne yapsın başka bir Muhitten oturduğunuz ev fiyatına örn. Havuzu olmasın daha küçük olsun gibi söylemlerin dikkatini çekebilir. .belkide daha iyi bir yerden aynı standard larda ev isteyebilecegini düşündüğü için öyle konusmustur. ..Buna da sen ilk öncekarar ver huzur mu yoksa evin sstandard larının iyi olmasımı?

Of esenyurt demişsin bence esenyurtu bilmeyen hiç yazmasın çünkü gerçekten bu kadar kötü bir yer olamaz. Çok yakın bir akrabamız orda oturduğumuzdan çok sık gitmek durumundayım her halini bilirim maalesef. Ne kadara aldınız evi acaba ona göre tavsiyede bulunabilirim.

Konu sahibi arkadaşım, kendini üzme o anki heyecanla söylemek istediğini tam ifade edememişsin belli. Ben seni çok iyi anlıyorum, bu insanlar yüzünden sokağa çıkılamadığı, hemen hergün haberlerden izlediğiniz bir şehirde yaşıyorum lanet ettim artık okul başlasa da dönsem İstanbul'a diyorum her dakika :( Herşey öyle dışardan görüldüğü gibi günlük gülistanlık değil hanımlar. Elbette darda olan komşumuza yardım etmemiz gerekir ancak bu şekilde değil üzgünüm :(

Konuya dönecek olursak, 2 ay kısa bir süre ev değiştimek için, ancak yaşadığımız muhit de huzur açısından çok önemli. Anlattığınız şeyler de katlanılır şeyler değil hakikaten. Madem eşin sana hak vermiş düşünüp birlikte karar verrbilirsiniz ne yapılacağı hususunda. Evi satıp fazla borca girmeden daha huzurlu bir bölgeden yeni bir ev alabilirsiniz. Herşey gönlünüzce olsun umarım bir an önce çözersiniz bu meseleyi.

Destek olan herkese teşekkür ederim:KK22:Şimdilik tek çözüm beklemek gibi gözüküyor önce işimizi kurucaz sonra ev değiştireceğiz. Dediğiniz gibi iki ay çok çok kısa ev değiştirmek için. Evi de otel gibi kullandığımız için görmemeye çalışacağım ne yapayım. Evin havuzunda konforunda da değilim ama muhit çok önemliymiş bunu anladım.

Irkçılkk mevzusuna gelince , oldukça hümanist ve insan sever biriyim. Kelimelerim birilerine dokunduysa özür dilerim. Gece midem tuttu eşime kk'ya şikayet ettim bizim siteyi kızdılar bana dedim gülmeye başladı :KK53:

Vicdan yaptım anlayacağınız.

Back
X