- 20 Ocak 2013
- 4.045
- 9.175
- 408
- Konu Sahibi meredithgrey
Bende esenyurtta oturuyorum ,inşallah gönlünüze göre bir yer bulursunuzama endişelenmeyin kaygılanmayın ..siz baya baya etkilenmişsiniz anladığım kadarıyla yinede ifadeler'e dikkat etmek lazım'' arapça konuşuyorlar '' diyince farklı yere kayıyor,he ayrıca Allah esirgesin İŞİD öyle birşey yaparsa gittiğiniz gideceğiniz yerde güvenli olmayacaktır,ülke geneli için tehtit içeriyorlar..bölge değil,,ayrıca suriyeliler var demenizi anlayamadım belki ben fazla hassasım.. Çalıştığım yerde bir baba 2 kızı var suriyeli tek kelime türkçe bilmiyorlar
hepimiz akşam 6 da evlerimize giderken onlar zorunlu mesaiye bırakılıyor sigortaları yok ek para almıyorlar bizden de az alıyorlar,iş yerinde bazı densizlerin hakaretlerine maruz kalıyorlar( bizler susturuyoruz) kaldıkları yeri görmenizi isterdim ..kömürlükten bozma bir yer..herkes aynı değildir tabi.. ama yinede bukadar ötekileştirmeyi hoş göremiyorum..Aynı şeyi bizde yaşayabilirdik bir ülkeye sığınmacı olabilirdik dilini bile bilmediğimiz...
Konu sahibi kendini ifade ettiği için konu benim için kapanmıştı bu mesajı görene kadar..67 yıllarında ALMANYA'YA türkiyeden büyük bir göç olmuştu,işci alımı vardı,,birçok türk gitti ,,orada el üstünde tutulmadılar tabi.. sonra orada türklerin yaşadığı sıkıntılar filmlere konu oldu..'' pis türk,barbar türk, yobaz türk,sapık türk,cahil türk,hatta '' çöpçü mis kokacak değil ya diye bir parça vardı..ülkesinde alamancı,gurbette pis türk..Şu yazıyı okuyunca acaba dedim o zamanlarda bir alman çıkıp'' insanlar ekmek kazanmaya geldi yahu yapmayın demişse,'' çok seviyorsan evine al yaşa '' cevabıyla mı karşılaşmıştır?! amacım karşılıklı laf dalaşına girmek değil bana bunları hatırlattığı için paylaştım.![]()
Bende böyle ırkçı söylemlerde bulunduğum için iyi hissetmiyorum ama gerçekten 2 ay boyunca antep ve kiliste gördüm, yaşadım ve anteplilerden dinledim. Gerçekten savaştan gelmiş olmanın mağduriyeti yok adamlarda. Almanyadaki türkler nasıl yaşadı bilmiyorum, belki de hakettiler bu muameleyi. Kuru kuruya milliyetçilik yapamayacağım. Adamlar kendi memleketinde türklerin olduğu yerde yaşayamaycak hhale geldiler belkide..