• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaybedilen itibar nasıl geri kazanılır

bla bla

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
1.181
415
333
Arkadaslar insaAllah uzun olmaz ama okuyup yardimci olun nolur.akil akildan ustundur.izin alarak ikinci uyelik aldim.kendi hesabimdan yazmak istemedim.bir kurumda calisiyorum basli basina bir devlet o kurum.bilgi isleminden sefine temizlik personelinden güvenligine polisinden genel sekreterine kadar cok kalabalik bir kurum.neyse bizim yonetimimiz degisti.mudurumuz iyi biri olmasina ragmen (ki cok merhametli babacan ama fena halde doldurusa gelen vasifsiz sadece mudur kimligi olan biri)yardimcisi tam bir şirret mudur yerine müdürlük yapan hic kimsenin haz etmedigi biridir.bunlar yonetime girince ben dahil 20 kadar kisinin departmanini degistiler.bizde toplanip konusalim dedik.gittik baktik kimseden ses yok adamlar yuzumuze bakiyor giris ben yaptim.adam biz oyle uygun gorduk diyince bende ayrimcilik yapmayin cifte standart uygulamayin ozaman herkesin yerini degisin sadece bizi degil dedim.adam bana kafayi takti.diger arkadaslarda bizim sikayetimiz yok halimizden memnunuz diyince essekligime bir bardak su ictim.neyse bu adam aylarca hergun bolum sefini yollayip isi aksatttigimi gorevimi terk ettigimi surekli telefonla konusttugumu iddia ederek uyari yaptirdi.tabi ben bunlarin hic birini yapmadigim icin kabul etmedim ama adam mobbingin siddetini artirarak devam ettirdi.bu kez surekli departmanimi degismeye tam alistim derken baska yere almaya basladi.insanlar icinde azarlamalar falan benim psikolojim iyice gitti.ust yonetime gittim sonuc üretmek yerine beni tehdit ettiler. Sebeb ben ast o üst ve o adami yonetim atadi zaten ve mecliste tanidigi oldugu icin onu atip ta beni tutmazlar.uzatmiyim.ben bir yil psikolojik siddete maruz kaldim.bimer cimer savcilik surekli sikayette bulundum.pes etmeyen dik kafali bir yapim var.onlar ugrasti ben ugrastim.en son bakanligi arayip mufettis getirttim.ve hakkimda tutulan tutanaklar islemler hep iptal edildi.adamlarda benden ellerini eteklerini çekip iyi davranmaya basladilar.bende karşılık verdim acikcasi ama asla secde etmem kimseye.hakkim olani söke söke aldim.simdi aramiz iyi.ama gelin gorunki itibarim kayboldu.mudurlerin yalakalari arkadas sinsileri dost görünümlü cukur kazicilari hep gucsuzlugumden guclenmeye zayifligimdan faydalanmaya uzerimden prim yapmaya devam ettiler.musteri ile sorun yasasam oo hanzade iste yine yapmis yapacagini demeye basladilar.bir musteri ile tartistim kadin evraklarini yuzume firlatti islemini yapmadim kantinci gelip benimle tartismaya basladi yanindada temizlikci.mudur geldi musteriye haddini bildirip adamlari kovdu kızın isine karisirsaniz sizi yakarim diye.simdi benim departmanimdakiler benimle konusmuyor.umrumda degil ama insanlarin bana saygisizca yaklasmalari beni cok üzüyor.hep sorunlu problem cikaran biri olatak gorulmem beni rahatsiz ediyor.yakin erkek arakadasima musteri ile kavga etrigimi soyledim sucu bende buldu yine dalaşmis diye. olayi anlatinca bana hak verip hemen mudurleri seslese idin yada beni dedi bende kadinin gelip ozur dileyip helalik aldigini konuyu kapattigimi soyledim.boyle arkadaslsr kaybettigim itibari ben nasil geri kazanacagim yokmu yolu.insanlar beni kucuk görüyor. Hic sayginligim kalmadi yasadiklarimdan dolayi:(

İnsanların ne gördüğü değil
Sizin ne yaptığınız önemli.
Sadece işinizi doğru yapın.
Gerisine kulak tıkayın.
Görmeyin

İş yerinde ki insanları ciddiye alanları ve çok fazla kafayı takanları anlamıyorum. Adı üzerinde iş yeri sadece işinizi zamanında ve düzgün yapın , gerisini boş verin... Başkalarının ne düşündükleri ile hayatım boyunca zerre ilgilenmedim bugünden sonra da ilgilenmem. Ben beni biliyorum , beni Yaradan beni biliyor gerisi boş.... Sadece fevri olmamanız da fayda var , bir de iş yerleri öyledir yönetime gelince herkes arkadan konuştuğu her konuda memnundur :) Ben artık bireysel hareket ediyorum varsa kendi sıkıntım bire bir gidip konuşuyorum.

İş yerinde ki insanları ciddiye alanları ve çok fazla kafayı takanları anlamıyorum. Adı üzerinde iş yeri sadece işinizi zamanında ve düzgün yapın , gerisini boş verin... Başkalarının ne düşündükleri ile hayatım boyunca zerre ilgilenmedim bugünden sonra da ilgilenmem. Ben beni biliyorum , beni Yaradan beni biliyor gerisi boş.... Sadece fevri olmamanız da fayda var , bir de iş yerleri öyledir yönetime gelince herkes arkadan konuştuğu her konuda memnundur :) Ben artık bireysel hareket ediyorum varsa kendi sıkıntım bire bir gidip konuşuyorum.
Iste ben tersini dusunuyorum.ailemden col isyerindekilerle vakit geciriyorum.is yeri huzuru onemli benim icin.artik bende kimsnin biseyine karismiyorum.bir sorun vardi toplanip gidelim dediler sacimin teli oynamaz sizin icin dedim.beni uzen vauci bile bana mudahale edebiliyor.bunduuma nasil son verecegim bilmiyorum

Iste ben tersini dusunuyorum.ailemden col isyerindekilerle vakit geciriyorum.is yeri huzuru onemli benim icin.artik bende kimsnin biseyine karismiyorum.bir sorun vardi toplanip gidelim dediler sacimin teli oynamaz sizin icin dedim.beni uzen vauci bile bana mudahale edebiliyor.bunduuma nasil son verecegim bilmiyorum
26 yıldır iş hayatının içinde aktif rol alan bir insan olarak iş yerinde dostluk olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim size ve evet hayatımızın büyük kısmı iş yerinde geçiyor haklısınız ancak sadece işinizi yaparsanız huzursuzlukta yaşamazsınız. Şahsen bir eksikliğini görmedim hayatımda "günaydın" "iyi akşamlar" hasta ise "geçmiş olsun" ile sınırlıdır iş arkadaşlıklarım....

26 yıldır iş hayatının içinde aktif rol alan bir insan olarak iş yerinde dostluk olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim size ve evet hayatımızın büyük kısmı iş yerinde geçiyor haklısınız ancak sadece işinizi yaparsanız huzursuzlukta yaşamazsınız. Şahsen bir eksikliğini görmedim hayatımda "günaydın" "iyi akşamlar" hasta ise "geçmiş olsun" ile sınırlıdır iş arkadaşlıklarım....
Evet bende mesafeliyimdir.disarida cay ictigim sayili kisi vardir.benim sorumum mudurlerimle yasamis oldugum problemden dolayi herkesin gücünü benim uzerimde sinamaya calismasi.kantincinim caycinin bile musteri ile yasadigim probleme mudahale etme haddini gostermesi.haaa hadlerini bildirdim ama simdi kurumda kimseyle konismayan gecimsiz biri olarak görülmem.ve o etiketi söküp atmak istiyorum üzerimden

Evet bende mesafeliyimdir.disarida cay ictigim sayili kisi vardir.benim sorumum mudurlerimle yasamis oldugum problemden dolayi herkesin gücünü benim uzerimde sinamaya calismasi.kantincinim caycinin bile musteri ile yasadigim probleme mudahale etme haddini gostermesi.haaa hadlerini bildirdim ama simdi kurumda kimseyle konismayan gecimsiz biri olarak görülmem.ve o etiketi söküp atmak istiyorum üzerimden
Ya boş ver öyle bilsinler ne olacak sanki böylece sana da kimse bulaşmaz bir daha :)

Mobbinge uğrayanlar üstün nitelikli insanlardır. Bu literatürde yapılan araştırmalar sonucu yapılan bir tespit. Siz dik bir duruş sergileyerek doğru olanı yapmışsınız. Bu toplumun sizin gibi insanlara ihtiyacı var. Bence taviz vermeyin. Doğru olanı yapıyorsunuz. Siz değil onlar sorunlu.

aynı sorunlar ama bu kadar değil tabi.bende tam tersi saf gibi ses çıkarmayan yenı memurken hakkım olanı savunamdım.şimdi olsa hemen soylerım yuzlerıne .ben sorunumu davranışalrından memnun olmadığımı soyledım bır nebze ıyıydıler ama yıne aynı devam ettıler sonra samımıyetı kestım sustum duvar gıbıydım sadece iş konuştuk arada sınır olsamda neyse dıyorum ya enerjımı harcamıyorum iş yerınde muhabbet falan fazla yok.hoş sohbetımı aıleme saklıyorum .stres olduğum seylerı başkalarına sınırlendığim şeylerı aılemden cıkarmak yerıne huzursuzluğu bana yaşatnlara soyleyerek utandırrak aştım.hastanedesınız sanırım

aynı sorunlar ama bu kadar değil tabi.bende tam tersi saf gibi ses çıkarmayan yenı memurken hakkım olanı savunamdım.şimdi olsa hemen soylerım yuzlerıne .ben sorunumu davranışalrından memnun olmadığımı soyledım bır nebze ıyıydıler ama yıne aynı devam ettıler sonra samımıyetı kestım sustum duvar gıbıydım sadece iş konuştuk arada sınır olsamda neyse dıyorum ya enerjımı harcamıyorum iş yerınde muhabbet falan fazla yok.hoş sohbetımı aıleme saklıyorum .stres olduğum seylerı başkalarına sınırlendığim şeylerı aılemden cıkarmak yerıne huzursuzluğu bana yaşatnlara soyleyerek utandırrak aştım.hastanedesınız sanırım
Üniversite

zaten şikayetelr geri alınmış vs resmi olarak bi sorun yok. aramız iyi diyosunuz. tek sorun 'müdür yalakaları' mı? napıyolar ki, görmeyin duymayın.

Beni de pek sevmezler en son laf taşıyan iki memura “yaptıgınız dedikodu ve taşıdığınız bu laflar yakıştı mı” dedim mesela :) şuan ikisi de küs sanırım benimle. Ben kurumda uzman olduğum için birebir mobbingle karşılaşmam biraz zor ama yine de olumsuz tavırı hissediyorum,çok etkilenmiyorum sanırım ya da duyarsızlastım ya da içime atmıyorum bilmiyorum,açıkçası yalana riyaya karışmadıktan sonra birileri beni iyi bilse ne olur bilmese ne olur,sizde de olan olmuş,hiçbir şeyi düzeltmeye çalışmayın bence,akışına bırakın su akar yolunu bulur.

zaten şikayetelr geri alınmış vs resmi olarak bi sorun yok. aramız iyi diyosunuz. tek sorun 'müdür yalakaları' mı? napıyolar ki, görmeyin duymayın.
Ya evet sukur cogu seyde aklandim.cok mucadele ettim ama haksizliga goz yummadim.mesela pesimden ayrilmayan surekli muhabbet etmeye calisan bir sahis vardi.severdim kendisini akli basinda cocuk.benim mudurler ile aram bozulumca baktim hic selam vermiyor.gecen bir evrak getirdi bana vermesi gerekiyor benim belgem ama yanimdaki arkadasa verdi.o evrak benimdi niye ona veriyorsun hayirdir kaale mi almiyorsun dedim.yok yanlis anlama diye.ne alaka neyse bundan sonra benimle alakali isleri bana ver dedim

İtibar kaybettiğiniz falan yok ki. Siz uğraşıp doğruyu ortaya çıkarmışsınız...

Menfaatçilerin size sırtını dönmesi, sizin itibar kaybettiğiniz anlamına gelmiyor.

Ben olsam, onlar iletişim kurmaya çalışsa da konuşmam. Ne halt olduklarını göstermişler, siz neden önemsiyorsunuz ki bu kişileri?

İtibar kaybettiğiniz falan yok ki. Siz uğraşıp doğruyu ortaya çıkarmışsınız...

Menfaatçilerin size sırtını dönmesi, sizin itibar kaybettiğiniz anlamına gelmiyor.

Ben olsam, onlar iletişim kurmaya çalışsa da konuşmam. Ne halt olduklarını göstermişler, siz neden önemsiyorsunuz ki bu kişileri?
Ya mesela isle alakali bir sorun ciktimi anlayip dinlemeden direk hanzade yapmistir diyorlar.yada cay ocagi isleten adam benim isim ile alakali benimle tartisma cesaretini kendinde bulabiliyor

+10
Tabi bunu öğrenene kadar canım çooooook yandı o ayrı.

Ya mesela isle alakali bir sorun ciktimi anlayip dinlemeden direk hanzade yapmistir diyorlar.yada cay ocagi isleten adam benim isim ile alakali benimle tartisma cesaretini kendinde bulabiliyor

O zaman siz de sessiz kalmayın, karşılığını verin. Çaycı gelip tartışıyorsa, haddini bil demeyi deneyin. İlk başta müdürle konuşun, uyarı yapsın bahsettiğiniz kişilere. Baktınız olmuyor, yine resmi olarak şikayette bulunun.

Back
X