Ay ne güzel. Kıymet biliyorsunuz. Ben de tam tersi eşyalarımı hiç özenli kullanmam. Sonra vicdan azabı çekerim müsriflik yapıyorum diye.
Bence bu kadar önemsemekte fazla. Alt tarafı bardak tabak kırılabilir elbette ya da takım bozulur. Eskitmek kullanılıp hakkının verildiğini gösterir. Tabi makineye atılmaması gerekenleri de atın demiyorum. Ama eşyaları önemseyip değer vermeyin. Bozulsun kırılsın aynısını bulamayın ne olacak ki
Hor kullanmamak, özenli kullanmak güzel bir şey tabii ki ama neticede bir eşya. Bu kadar bağlanıp o yüzden huzursuz olmak da gereksiz bence.
Aynen katılıyorum... Acaba çocukluktan kalan bir durum mu bilmiyorum. Çünkü annem önceden herşey bu kadar bol değildi. Güzel bir şey aldığında günlük giymezdik. Kullanamazdık.Bardagim kirilsa uzulmem. O bardak gider badka guzel bardak alirim. Dunyada bardak mi yok. Sagligim giderse uzulurum. O geri gelmiyor iste...
Dünya malına çok anlam yüklememek gerektiğini acı bir kayıp yaşayınca anladım. Hayat akıp gidiyor. Boşverin kırılan kırılsın. Tencerelerde çizilsin. Giden gün ömürden....
Ben de bazen fakirlikten dibini görmeden almıyorum o şeyi :d şaka şaka özellikle Türk kahvesi, deterjan, ped ve diş macunu konusunda kesinlikle sizin gibiyim ama çok ta abartmıyorum. Hele o an o şey indirimliyse hiç sorma
.Maalesef özellikle de oturduğum evin çevresinde bildiğiniz ne kadar isimde market varsa var birinden çıkıp diğerine giriyorumevet aynen. Bazen iyi.bazen kötü.sanırım
Cocukluktan kalan birsey oldugunu sanmiyorum. Ne kadar cok seyin sahibi olursak onu muhafaza etmek icin daha cok efor sarfediyoruz. Cok malin mutlu edecegini sanirken mutsuz ettiginin bile farkinda degiliz.Aynen katılıyorum... Acaba çocukluktan kalan bir durum mu bilmiyorum. Çünkü annem önceden herşey bu kadar bol değildi. Güzel bir şey aldığında günlük giymezdik. Kullanamazdık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?