Kaybetme Korkusu

enenisa

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2014
695
1.329
133
37
Hayırlı geceler hanımlar...

Var mı benim gibi olan bilmiyorum.

-Bir Yiyecek olarak DOĞAL ürün bulsam bir daha bulamazsam diye stok yapıyorum. ( Bozulmayacak olanları)

-Mesela 12 bardağım varsa 11 e düşerse rahatsız oluyorum. O takım olmalı.

-Eşyalarımı çok kaliteli alırım ama aşırı dikkatli kullanırım. Çünkü ya aynısından bulamazsam diye. Örnek tencerelerim makinede çizilmesin diye elimde yıkarım. Ya da kaşıklarımı çatallarımı. Matlaşır vs diye.

Dünya mali elbette dünyada kalacak ama bu simetri hastalığı mı bilmiyorum. Benim gibi olan var mı ? Normal miyim?,

Ay ne güzel. Kıymet biliyorsunuz. Ben de tam tersi eşyalarımı hiç özenli kullanmam. Sonra vicdan azabı çekerim müsriflik yapıyorum diye.

Ay ne güzel. Kıymet biliyorsunuz. Ben de tam tersi eşyalarımı hiç özenli kullanmam. Sonra vicdan azabı çekerim müsriflik yapıyorum diye.

Gerçekten mı? Ben de kendimi çok eşya sever görüp rahatsız oluyorum.

Bence bu kadar önemsemekte fazla. Alt tarafı bardak tabak kırılabilir elbette ya da takım bozulur. Eskitmek kullanılıp hakkının verildiğini gösterir. Tabi makineye atılmaması gerekenleri de atın demiyorum. Ama eşyaları önemseyip değer vermeyin. Bozulsun kırılsın aynısını bulamayın ne olacak ki

Hor kullanmamak, özenli kullanmak güzel bir şey tabii ki ama neticede bir eşya. Bu kadar bağlanıp o yüzden huzursuz olmak da gereksiz bence.

Elbette ama işte ya bulamazsam beni.yoruyor. Hatta biliyorum kırılsa yenisini alsam bana da değişiklik olur.
Bir de orjinal (Çok küçük yerde işimden dolayı yaşıyorum. Ailem istanbul da. Alışveriş İstanbul dan yapıyorum.) Alınca ÇEVREYE göre bu takıntıdan kurtulamıyorum

Dünya malına çok anlam yüklememek gerektiğini acı bir kayıp yaşayınca anladım. Hayat akıp gidiyor. Boşverin kırılan kırılsın. Tencerelerde çizilsin. Giden gün ömürden....

Bardagim kirilsa uzulmem. O bardak gider badka guzel bardak alirim. Dunyada bardak mi yok. Sagligim giderse uzulurum. O geri gelmiyor iste...
Aynen katılıyorum... Acaba çocukluktan kalan bir durum mu bilmiyorum. Çünkü annem önceden herşey bu kadar bol değildi. Güzel bir şey aldığında günlük giymezdik. Kullanamazdık.

Dünya malına çok anlam yüklememek gerektiğini acı bir kayıp yaşayınca anladım. Hayat akıp gidiyor. Boşverin kırılan kırılsın. Tencerelerde çizilsin. Giden gün ömürden....

Aslında doya doya hayatı yaşamak gerekiyor. Haklısınız.

Ben de bazen fakirlikten dibini görmeden almıyorum o şeyi :d şaka şaka özellikle Türk kahvesi, deterjan, ped ve diş macunu konusunda kesinlikle sizin gibiyim ama çok ta abartmıyorum. Hele o an o şey indirimliyse hiç sorma

evet aynen. Bazen iyi.bazen kötü.sanırım

fazla anlam yüklerseniz kendinizi boşuna yıpratırsınız
misal bardağınız kırılsa bunu ciddi manada dert edinip ağlayacaksınız , belki de günlerce bunu düşüneceksiniz..
buna değer mi ? vücudunuza onarılamaz bir şekilde zarar verebilirsiniz böyle yaparak
sağlığınızla oynarsınız , ki sağlık bozuldu mu asla geri alınamıyor..

Bazı konularda ben de sizin gibiydim.Neyi alıyorsam en güzeli olsun,çizilmesin,bozulmasın.Mağazada bir bardak alacağım mesela.Dakikalarca kontrol ederdim,bir çiziği olmasın diye.Sonra fark ettim ki ee ben bunu evde kullanınca da zaten kırılıyor,çiziliyor,eskiyor.O kadar incelemek çok saçma.Dünya malını gözümde çok büyüttüğümü de anlayınca bıraktım.Onlara değil kişiliğe,ahlaka,yüreğe önem vermek gerek.Bunlarda çizik olmasın.

Aynen katılıyorum... Acaba çocukluktan kalan bir durum mu bilmiyorum. Çünkü annem önceden herşey bu kadar bol değildi. Güzel bir şey aldığında günlük giymezdik. Kullanamazdık.
Cocukluktan kalan birsey oldugunu sanmiyorum. Ne kadar cok seyin sahibi olursak onu muhafaza etmek icin daha cok efor sarfediyoruz. Cok malin mutlu edecegini sanirken mutsuz ettiginin bile farkinda degiliz.
Tencerem cizilecek diye makineye bile atmayan siz kendinize yaptiginiz eziyetin farkinda bile degilsiniz. Tencere cizilmesin ama ben yoruluyum, oyle mi? Tencereniz sizden daha kiymetli demek ki.. belki de siz kendinizi sevmiyorsunuz ya da kendinizi sevmeyi unuttunuz.
Allah saglik versin derim ben. Tencerem cizilirse calisir bir tencere daha alirim. Tencere icin de kendime zulmetmem.
Ben de evli iken salonumu kullanmiyordum. Oturma odadinda oturuyorduk. Biri gelince temiz temiz aciyim salonu diye. Pek gelen de yoktu. Ne oldu? Benim kiyamadigim o koltuklarda simdi baskalari oturuyor....
artik salonda oturuyorum koltuklar eskirse de umurumda degil, yenisini alirim. Hem modelini de degistirmus olurum. Hic degilse ben eskitiyim baskasi degil....esya kullanilmak icindir. Sizde esya sizi kullaniyor sanki.

Bana özgür hissettirmeyen hiçbi duyguyu barındırmak istemiyorum ben açıkçası. Bırakmayı öğrenmek çok zor ama çok da kıymetli bence. Bana iyi geliyor en azından. Sadece eşyalar için değil her şey için böyle aslında.

hayat kalitenizi etkiliyorsa ki etkiliyor gibi gorunuyor. icten ice rahatsizsiniz bu yonunuzden, psikolojik destek alin. mesela sayi takintilariniz var mi? bi duayi belli zamanlarda soyleme, birseyi yaparken sayiyla yapma, onu o an yapmazsaniz icinizin rahat etmemesi gibi seyler de yasiyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…