Kaybettiğim bebeğimin genetik incelemesinde 69xxy kromozom çıktı :( aynı durumu yaşayan var mı?

Kürtaj olduktan 3 ay sonra benden tekrar hamilelik varmi diye bana soran güya bide kadin olcaklar akraba bozuntularinin yüzüne bisey diyemedim ya onlarada burdan bebegin b...ku var yiyin diyorum. İcimde kalmisti umarim yonetim kizmaz:KK53::KK50:konuna yazmak istemezdim ama aklima geldi sinirlendim canim kusura bakma
Al bndende o kadar!!! Kurtaj olmuşum içim acıyo bunu fırsat bıl hemen sonra hamıle kalınıyor dıyen cahıl ve kötu tum yakınları!!!! Allaha havale edıyorum

Bende baharda yasadim bu durumu. Ilk 5 gun kotuydum sonra doktora gittim kendime geldim. Bu ay tekrar basliyorum tedaviye acibadem maslakta olcak budefa. Tabi hala üzüluyorum aklima geldikce. Kasimda dogacakti ne guzel. En az 3 ay ara vermen gerek canim. Bide kurtaj rahim duvarini inceltebiliyo mevsimiyken narsuyu sık ic yada ye gunde 1 tane.
Kasım ın 2 'sinde doğacaktı benimde. İçimde hala acısı. Kürtaj sonrası yeni bebek yokmu diyenleri ben çok fena bozdum. Kimse ağzını açamıyor artık. Bebeğimden sonra tüp bebek denedim olmadı. Şimdi tekrar transfer yapıldı bekleme sürecindeyim. Bu öyle bir dertki sadece başına gelen anlıyor.

Kürtaj olduktan 3 ay sonra benden tekrar hamilelik varmi diye bana soran güya bide kadin olcaklar akraba bozuntularinin yüzüne bisey diyemedim ya onlarada burdan bebegin b...ku var yiyin diyorum. İcimde kalmisti umarim yonetim kizmaz:KK53::KK50:konuna yazmak istemezdim ama aklima geldi sinirlendim canim kusura bakma
İnsanlar çok acımasız malesef :( bizi bizden başkası anlayamaz. Ben de kötü niyetli insanları Allaha havale ediyorum arkadaşım

Kasım ın 2 'sinde doğacaktı benimde. İçimde hala acısı. Kürtaj sonrası yeni bebek yokmu diyenleri ben çok fena bozdum. Kimse ağzını açamıyor artık. Bebeğimden sonra tüp bebek denedim olmadı. Şimdi tekrar transfer yapıldı bekleme sürecindeyim. Bu öyle bir dertki sadece başına gelen anlıyor.
Oh iyi yapmışsın :) hakediyorlar bazen. Güzel haberler alırsın inşallah canım. Allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın

Al bndende o kadar!!! Kurtaj olmuşum içim acıyo bunu fırsat bıl hemen sonra hamıle kalınıyor dıyen cahıl ve kötu tum yakınları!!!! Allaha havale edıyorum
aynen bide hiç erkek faktörü varmı yokmu akıllarına gelmiyor hamile kalmak direk kadının sorumluluğunda sanki. eşinin yanında ağzını açmazlar tek gördülermi hemen bi sıkıştırırlar uyuzlar

aynen canım ben irtibatı kesiyorum herkesle yoksa patlıycam birine ağzımın ayarı kaçacak sonra eşimle birbirimize gircez susuyorum o yüzden görüşmemeye çalışıyorum

bu arada güzel haberlerini alırız umarım canım hayırlı olsun

Kızlar merhaba, kafam çok karışık yeterli bilgiye sahip değilim.
Yanlışım varsa kuşura bakmayın.
Ben doğal yolla 5 kez hamile kaldım 4 u kalp atışı durması sonucu kürtajla alındı 1i kimyasal gebelikti.
Eşime ve bana yapılan genetik testler sonucu bende bi gen pıhtılaşma yapıyormuş ona yönelik kan sulandırıcı vs kullandım tekrar tekrar düştü.
Son kürtajım dün yapıldı ve dr nihayet embriyoyu genetik taramaya gönderdi.
Şimdi genetik tarama sonucunu bekliyorum ona göre pgt yöntemine karar veririz dedi.
Benim karşıma neler çıkabilir ve ne yapmam gerekıyor bilmiyorum.
Tüp bebekte baya yeniyim yani.
Sizlerin kayıpları olmuş kromozom bozukluklarından dolayı çok çok geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum.

Kızlar merhaba, kafam çok karışık yeterli bilgiye sahip değilim.
Yanlışım varsa kuşura bakmayın.
Ben doğal yolla 5 kez hamile kaldım 4 u kalp atışı durması sonucu kürtajla alındı 1i kimyasal gebelikti.
Eşime ve bana yapılan genetik testler sonucu bende bi gen pıhtılaşma yapıyormuş ona yönelik kan sulandırıcı vs kullandım tekrar tekrar düştü.
Son kürtajım dün yapıldı ve dr nihayet embriyoyu genetik taramaya gönderdi.
Şimdi genetik tarama sonucunu bekliyorum ona göre pgt yöntemine karar veririz dedi.
Benim karşıma neler çıkabilir ve ne yapmam gerekıyor bilmiyorum.
Tüp bebekte baya yeniyim yani.
Sizlerin kayıpları olmuş kromozom bozukluklarından dolayı çok çok geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum.
Canım öncelikle çok geçmiş olsun :( yaşadıklarımız hiç kolay değil sen doğal yolla 4 kez kaybetmişsin bebeğini ben de okadar yıl bekleyip ilk kez hamile kaldım tüp bebekle onu da kaybettim. Çok ama çok acıydı. Çok iyi anlarsın beni. Rabbim sabrını veriyor. Kürtajdan hemen sonra emriyo gönderildi patolojiye 69 kromozom çıktı. Öyle olunca biz de kendi kromozom analizlerimizi yaptırdık sonuç bekliyoruz. Belki de bizde kromozomal bir sıkıntı var belki pıhtılaşma sıkıntısı var bilmiyorum bekliyorum. Bu arada yeni merkez yeni doktor araştırmaya başladım. Bir sonraki tedavide sonuç ne çıkarsa çıksın embriyolara genetik inceleme yapılmasını isticem. Gerisi Allahın takdiri. Allah yardımcımız olsun arkadaşım

Canım öncelikle çok geçmiş olsun :KK43: yaşadıklarımız hiç kolay değil sen doğal yolla 4 kez kaybetmişsin bebeğini ben de okadar yıl bekleyip ilk kez hamile kaldım tüp bebekle onu da kaybettim. Çok ama çok acıydı. Çok iyi anlarsın beni. Rabbim sabrını veriyor. Kürtajdan hemen sonra emriyo gönderildi patolojiye 69 kromozom çıktı. Öyle olunca biz de kendi kromozom analizlerimizi yaptırdık sonuç bekliyoruz. Belki de bizde kromozomal bir sıkıntı var belki pıhtılaşma sıkıntısı var bilmiyorum bekliyorum. Bu arada yeni merkez yeni doktor araştırmaya başladım. Bir sonraki tedavide sonuç ne çıkarsa çıksın embriyolara genetik inceleme yapılmasını isticem. Gerisi Allahın takdiri. Allah yardımcımız olsun arkadaşım
Ben daha oncekilerde de istemiştim ama bi türlü doktorları ikna edememiştim gerek yok diyip kestirip attılar en son profesör yapılmasını isteyince gönderdiler genetiğe sanki kendi ceplerinden çıkan bişey var. Peki size hiç tüp bebekte pgt önerdiler mi ? Bana test sonucuna göre belki pgt deneriz dedi çünkü bu hamileliğimde clexane 0.6 x2 deltacortil 0.5 x2 aspirin folik asit ve B12 kullandım üstelik adet gunumden 4 gün önce tespit ettim erken başladım. Dr düştüyse bi bozukluk vardır tedavi üst düzey dedi. Hatta clexane dozu için test yapılmıştı uygun çıkmıştı.
Aklım almıyor gerçekten benle hamile kalan tanıdıkların çocukları doğup doğup büyüyor kreşe gitmeye başlayan var.
Bazen hiç olmayacak deseler de uğraşmasam diyorum.
Çok yoruldum.

Ben daha oncekilerde de istemiştim ama bi türlü doktorları ikna edememiştim gerek yok diyip kestirip attılar en son profesör yapılmasını isteyince gönderdiler genetiğe sanki kendi ceplerinden çıkan bişey var. Peki size hiç tüp bebekte pgt önerdiler mi ? Bana test sonucuna göre belki pgt deneriz dedi çünkü bu hamileliğimde clexane 0.6 x2 deltacortil 0.5 x2 aspirin folik asit ve B12 kullandım üstelik adet gunumden 4 gün önce tespit ettim erken başladım. Dr düştüyse bi bozukluk vardır tedavi üst düzey dedi. Hatta clexane dozu için test yapılmıştı uygun çıkmıştı.
Aklım almıyor gerçekten benle hamile kalan tanıdıkların çocukları doğup doğup büyüyor kreşe gitmeye başlayan var.
Bazen hiç olmayacak deseler de uğraşmasam diyorum.
Çok yoruldum.
Ah canım benim rabbim sabırlar versin. Benim ilk tüp bebek denememdi 10. Haftada kaybettik doktorum kendi söyledi gönderebiliriz diye biz de istedik tabiki. Genetik sorun çıkınca pgt yapılıyor zaten. Ayrıca okadar düşükten sonra genetiğe göndermemeleri nekadar saçma. Aynen sanki parası onlardan çıkacak bazı doktorları anlamak mümkün değil. Bebekten gelecek sonucu bekle canım inşallah bir sıkıntı çukmaz çıkarsa pgt yaptır bence çıkmasa da yaptır. Tüp bebek tedavisi görmedin sen sanırm değil mi şindiye kadar

Ah canım benim rabbim sabırlar versin. Benim ilk tüp bebek denememdi 10. Haftada kaybettik doktorum kendi söyledi gönderebiliriz diye biz de istedik tabiki. Genetik sorun çıkınca pgt yapılıyor zaten. Ayrıca okadar düşükten sonra genetiğe göndermemeleri nekadar saçma. Aynen sanki parası onlardan çıkacak bazı doktorları anlamak mümkün değil. Bebekten gelecek sonucu bekle canım inşallah bir sıkıntı çukmaz çıkarsa pgt yaptır bence çıkmasa da yaptır. Tüp bebek tedavisi görmedin sen sanırm değil mi şindiye kadar
Yok hiç tedavi görmedim bi kez aşılama olmustum tutmamıştı onun dışında hep kendiliğinden oldu.
Ben sanırım artık tedavisi olan bi sorun çıksın istiyorum.
Hep normal denilip sonucu kurtaj olunca çok zor oluyo kabullenmek

Yok hiç tedavi görmedim bi kez aşılama olmustum tutmamıştı onun dışında hep kendiliğinden oldu.
Kromozom sonucunuz çıkar iyi de çıkar inşallah pgt ile embriyo transferi yaptırırsın için biraz daha rahat olur. Enazından sen elinden gelen herşeyi yapmış olursun gerisi Allahın takdiri. Hepimiz için de öyle

Éşinin spermlerine dna hasar testi yapilsin. Dna lari bozuksa oda düşuk yaparmis bazi ürologlar bu fikirde

Éşinin spermlerine dna hasar testi yapilsin. Dna lari bozuksa oda düşuk yaparmis bazi ürologlar bu fikirde
Evet kaan aydosa gittik geçen sene 15 tatilde dna hasar paneli yapıldı sorun çıkmadı normal yolla hamile kalabilirsin dedi, önceki dusukler buna bağlı değil dedi sonrasında 2 kez daha düşük yaşadım

Evet kaan aydosa gittik geçen sene 15 tatilde dna hasar paneli yapıldı sorun çıkmadı normal yolla hamile kalabilirsin dedi, önceki dusukler buna bağlı değil dedi sonrasında 2 kez daha düşük yaşadım
Anladim canim. O zaman embriyo olusurken genetik bir hata veriyordur. İnsallah sebebi bulunurda çaresi olur. Sebepsiz şeýler cok zor gecmis olsun dilegin en kisa surede olsun insallah

Anladim canim. O zaman embriyo olusurken genetik bir hata veriyordur. İnsallah sebebi bulunurda çaresi olur. Sebepsiz şeýler cok zor gecmis olsun dilegin en kisa surede olsun insallah
Amin.doktorlar da tüm testleri yaptıralım sonuca ulaşalım demiyor, uğraştırıp duruyor. CD56 diye bişey duydum hiç bi dr bahsetmedi şimdiye kadar. Allahtan kk var da ordan burdan bişeyler öğreniyoruz.

Noldu bir cevap aldinmi biyerlerde 69 kromozomuyla ilgili.
Canım henüz tabipler birliğinden cevap gelmedi. Ama tüp bebek merlezlerine de yazdım birisi aradı genetik bölümüyle konuştuk dedi 69 kromozom bambaşka bişeymiş dedi. Döllenme hatası dedi. Baya beynimden vurulmuş gibiyim. Kaç gündür sürekli onu düşünüyorum.

Canım henüz tabipler birliğinden cevap gelmedi. Ama tüp bebek merlezlerine de yazdım birisi aradı genetik bölümüyle konuştuk dedi 69 kromozom bambaşka bişeymiş dedi. Döllenme hatası dedi. Baya beynimden vurulmuş gibiyim. Kaç gündür sürekli onu düşünüyorum.
Evet iste bir hata var, rapora mikroenjeksiyon yazilmis ama o yöntem kullanilmamis galiba ya da hatali yapilmis. Normalde 23 senden 23 eşinden gelir 46 kromozomlu olur. Demekki 2 sperm ile döllenilmis

Back
X