• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaybettiğimiz Değer Yargılar

bunlara yozlaşmaya verilen örnekler.

onlara "tüü" diye bakan yok:delphin:

yozlaşmak... ama kime göre , neye göre ?
kimisi garip görünen , içip sıçan , uçarı kaçarı yaşayanları ,
kimisi gerici düşünen , kendine ve insanlara kısıtlamalar getirerek yaşayan insanları yozlaşmış görür yanılıyormuyum. Ben fikrimi belirttim , tıpkı seninde belirttiğin gibi. sana göre o tipler yozlaşmaya örnekse ,bana görede bu güzel fikir paylaşımı sırasında resim koyup tiplere bak demek yersizdi sadece.

Evet çoğu gencimiz gothic giyim tarzını benimsediği için satanist muamelesi görüyor. Bugün bir çoğunluğumuz saçına röfle denilen boyama sitilini yaptırıyorsa bir çoğumuzda emo saç şeklini yaptırabilir. Emoların görünüşlerini bende beğenmiyorum ama saygı duyuyorum. Benim bahsettiğim kimseyi eleştirmeyin, uyarmayın değil ki. bahsetmeye çalıştığım önyargı yapmayın. Şimdi bir genç farklı bir imaja sahip olduğu için boş görülebilir mi ? Tanımadan kimse kimseyi saçıyla başıyla makyajıyla yargılayamaz. Bu arada saçma sapan konuşma tarzını benimseyen insanları bende her fırsatta uyarmayı borç biliyorum çünkü Türkçe katliamına kesinlikle karşıyım. Kısaca özetlemek gerekirse tipe bak , iğrenç vs. demek bizi bir adım ileri götürmez. İnsanlara kalıplar biçmeden önce tanıyıp , konuşup eleştiri yada saygı göstermeme hakkımızı sonuna kadar kullanabiliriz...

saça yaptırılan röfle ile emo luk arasında hiçbir bağlantı kuramadım ya neyse.. çünkü röfle ile; tek gözü kapatıp, ilginç makyajlar yaparak ağlak bir ifadeyle gezmek, sadece farklı olmak adına herşeye muhalefet etmek veya ilginç objelere tapmak farklı şeylerdir..

ben herzaman insanın içinin, dış görünüşüne yansıdığını düşünürüm.. eğer bir kızımız/oğlumuz sadece ama sadece marjinal olmak için tipiyle uğraşıyorsa, evet bu onun içinin boş olduğu anlamına gelir.. uğraşacak bir işi, okuyacak bir kitabı veya bir hobisi olmadığı anlamını taşır.. toplum içinde kendi gibilerden oluşan grubun içinde küçük de olsa bir yer edinmektir amacı...

hiç kimsenin hiç birşeyine;" ıyyy.. iğrenç .." tarzı yüzeysel yorumlarda bulunmam.. ancak onları kalıplara sokan da bu söylemler değil zaten.. onlar kendilerini kalıplaştırıyor/sınıflandırıyor.. "biz genelden farklıyız" demek için yapmadıkları şey kalmıyor..

her önüme gelene saygı duymuyorum... çünkü saygı duyarsam kendimle çelişirim.. örnek vermem gerekirse; bu "hayvanseverim ama kürk giyenlere saygı duyuyorum" demek gibi birşeydir..

sevgiler yerimseniben

kimi saçına röfle yapar , kimi saçıyla tek gözünü kapatır. bu ikisi arasındaki ilişki tercihtir.
Marjinal olmak için tipiyle uğraşan insanların , bir işleri hobileri okuyacak kitapları olmadığını düşünmen gerçekten çok ilginç ... Tıpkı bazı insanların evinde oturan , sadece ev hanımı olduğu yada basma etek giydiği için "bu tip ne kitap okur ne bir sanatsal etkinliği vardır, sadece dedikodu yapar " gibi önyargılarına benzemiş bana göre. Çok yanlış tabikide. Dış görünüşe bakıpta bu boştur demek neyse senin fikrin saygılar arkadaşım :)

kimi saçına röfle yapar , kimi saçıyla tek gözünü kapatır. bu ikisi arasındaki ilişki tercihtir.
Marjinal olmak için tipiyle uğraşan insanların , bir işleri hobileri okuyacak kitapları olmadığını düşünmen gerçekten çok ilginç ... Tıpkı bazı insanların evinde oturan , sadece ev hanımı olduğu yada basma etek giydiği için "bu tip ne kitap okur ne bir sanatsal etkinliği vardır, sadece dedikodu yapar " gibi önyargılarına benzemiş bana göre. Çok yanlış tabikide. Dış görünüşe bakıpta bu boştur demek neyse senin fikrin saygılar arkadaşım :)

yazdıklarımdan bunu anlamanız gerçekten ilginç.. ev hanımları konusunda bu tarz düşünenlere en büyük tepkiyi veren yine benim.. saçına röfle yapan insanlarla bu tarz karakterleri kıyaslamanız bence daha ilginç..

siz fikirlerinize katılınsın istiyorsunuz, sanırım ondan konuyu saptırıp, bana bazı fikirler yapıştırmaya çalışmanız.. yerimseniben

evet ben bu tür insanları görünüşlerine göre kategorize edebiliyorum.. farklı olmaya çalışan insanların farklılıklarının sebeplerinin tercih değil yaşam tarzı seçmeye çalışma gayreti olduğunun farkındayım çünkü..

çevremde ne kadar bilgili, sözü dinlenen insan varsa hepsi "kendini bir gruba dahil etmeye çalışmayan", çoğunun da saçları röfleli insanlar yerimseniben

ayrıca burada hiçkimse "hahaha tipe bak öğğ" demek için koymadı resimleri.. bir arkadaş ne olduğunu sordu, diye eklediler...

neyse sizinle aynı fikirde olamayacağız, bir önemi de yok gerçi yerimseniben

size de saygılar yerimseniben

iyide ben fikrimi belirttim konuyu saptırmadım ki , karşılıklı konuşmalarla fikir alışverişi yapıyoruz . Size fikirler yapıştırmaya neden çalışayım , beni ne ilgilendirirsiniz siz ? bana cvp verdiniz , bende size cvp verdim. Ev hanımları için bu tarz şeyleri düşünenlere tepki veriyorsunuz ama başka insanlar için aynı önyargıyı siz yapıyorsunuz herneyse ben size ne söylesemde anlamayacaksınız zira bazı insanlar röfle yaptırdığı gibi bazılarıda saçına garip şekiller verebilir dememi alıp , bilgili insanlar tanıyorum hepside röfleli demişsiniz , hay Allah :) neyse daha fazla açıklama yapmayacağım suçlama yapmaya başlamışsınız bile çünkü. ıyi günler

Son düzenleme:
iyide ben fikrimi belirttim konuyu saptırmadım ki , karşılıklı konuşmalarla fikir alışverişi yapıyoruz . Sizi fikirler yapıştırmaya neden çalışayım , beni ne ilgilendirirsiniz siz ? bana cvp verdiniz , bende size cvp verdim. Ev hanımları için bu tarz şeyleri düşünenlere tepki veriyorsunuz ama başka insanlar için aynı önyargıyı siz yapıyorsunuz herneyse ben size ne söylesemde anlamayacaksınız zira bazı insanlar röfle yaptırdığı gibi bazılarıda saçına garip şekiller verebilir dememi alıp , bilgili insanlar tanıyorum hepside röfleli demişsiniz , hay Allah :) neyse daha fazla açıklama yapmayacağım suçlama yapmaya başlamışsınız bile çünkü. İyi günler

sanırım konumuz ev hanımları veya basma etek giyen insanların ilgi alanları değil değil mi?

elbetteki; sizin beni ilgilendirmediğiniz gibi ben de sizi ilgilendirmem.. o konuda hemfikiriz..

herneyse konuyu polemik haline getirmeyeceğim daha fazla.. siz röflelilerle emo tarzı insanları kıyaslarsanız bir röfleli olarak itiraz etmem normal değil mi yerimseniben

onların yaşam tarzını internetten biraz araştırırsanız ne söylemek istediğimi daha iyi anlayacaksınız..
size de iyi günler yerimseniben

Evet çoğu gencimiz gothic giyim tarzını benimsediği için satanist muamelesi görüyor. Bugün bir çoğunluğumuz saçına röfle denilen boyama sitilini yaptırıyorsa bir çoğumuzda emo saç şeklini yaptırabilir. Emoların görünüşlerini bende beğenmiyorum ama saygı duyuyorum. Benim bahsettiğim kimseyi eleştirmeyin, uyarmayın değil ki. bahsetmeye çalıştığım önyargı yapmayın. Şimdi bir genç farklı bir imaja sahip olduğu için boş görülebilir mi ? Tanımadan kimse kimseyi saçıyla başıyla makyajıyla yargılayamaz. Bu arada saçma sapan konuşma tarzını benimseyen insanları bende her fırsatta uyarmayı borç biliyorum çünkü Türkçe katliamına kesinlikle karşıyım. Kısaca özetlemek gerekirse tipe bak , iğrenç vs. demek bizi bir adım ileri götürmez. ınsanlara kalıplar biçmeden önce tanıyıp , konuşup eleştiri yada saygı göstermeme hakkımızı sonuna kadar kullanabiliriz...

cok dogru bu yazdıkların emoymus gothicmis bunların ne gibi zararı olacak anlamıs degilim insanlar kafayı emoyla bozmus sana bir zararımı var sadece farklı bir tarzı var diye insanları yadırgayamaz..bende bir ara gothic tarza merak sarmısdım okadar cok satanist diyen cahil insanların laflarına maruz kaldımki..kendileri hicbir konuda fikir sahibi degildir halbuki ama iste anlatamazsın..kimseyle konusmadan gercekten tanıyamazsın zaten..

Son düzenleyen: Moderatör:
cok dogru bu yazdıkların emoymus gothicmis bunların ne gibi zararı olacak anlamıs degilim insanlar kafayı emoyla bozmus sana bir zararımı var sadece farklı bir tarzı var diye insanları yadırgayamaz..bende bir ara gothic tarza merak sarmısdım okadar cok satanist diyen cahil insanların laflarına maruz kaldımki..kendileri hicbir konuda fikir sahibi degildir halbuki ama iste anlatamazsın..kimseyi tanımadan gercekten tanıyamazsın zaten..

hiçkimse zararları var demedi zaten.. konu "kaybedilen değer yargıları"..

sanırım konumuz ev hanımları veya basma etek giyen insanların ilgi alanları değil değil mi?

elbetteki; sizin beni ilgilendirmediğiniz gibi ben de sizi ilgilendirmem.. o konuda hemfikiriz..

herneyse konuyu polemik haline getirmeyeceğim daha fazla.. siz röflelilerle emo tarzı insanları kıyaslarsanız bir röfleli olarak itiraz etmem normal değil mi yerimseniben

onların yaşam tarzını internetten biraz araştırırsanız ne söylemek istediğimi daha iyi anlayacaksınız..
size de iyi günler yerimseniben

Kıyaslama mı ? ben kıyaslama yaptığımı sanmıyorum. kimi röfle yapar kimi saçıyla gözünü kapatır bunlar insanların tercihidir . kimse kimseyinin dış görünüşüne önyargı yapmamalı demek kıyaslama mı oluyor? Hayret doğrusu !
Bazı kelimeleride cümleden ayırıp ,tamamen farklı bir şey söylemişim gibi yazmanız cidden öyle anladığınızdan mı , yoksa sizmi bana dediğiniz gibi konuyu saptırıyorsunuz anlamadım?

office presesin demek istediklerini pek anladığını düşünmüyorum kıyaslamadan değil kişisel tercihten bahsettmiş ...şaç yerine başka bir örneğide verebilirdi bu kadar takılmayın lütfen

Kıyaslama mı ? ben kıyaslama yaptığımı sanmıyorum. kimi röfle yapar kimi saçıyla gözünü kapatır bunlar insanların tercihidir . kimse kimseyinin dış görünüşüne önyargı yapmamalı demek kıyaslama mı oluyor? Hayret doğrusu !
Bazı kelimeleride cümleden ayırıp ,tamamen farklı bir şey söylemişim gibi yazmanız cidden öyle anladığınızdan mı , yoksa sizmi bana dediğiniz gibi konuyu saptırıyorsunuz anlamadım?

sanırım anlayamadınız... kimi röfle yapar-kimi gözünü kapar demek kıyaslamaktır.. kelimeleri cümleden ayırmadım, kalıp halinde alıyorum.. zira ilk röfle kelimesini ortaya atan da sizsiniz..

herneyse, size katılmıyorum.. şekillerini değiştirerek kendini topluma kazandırmaya çalışan insanların da bilinçlendirilmesinden yanayım.. yerimseniben

sanırım anlayamadınız... kimi röfle yapar-kimi gözünü kapar demek kıyaslamaktır.. kelimeleri cümleden ayırmadım, kalıp halinde alıyorum.. zira ilk röfle kelimesini ortaya atan da sizsiniz..

herneyse, size katılmıyorum.. şekillerini değiştirerek kendini topluma kazandırmaya çalışan insanların da bilinçlendirilmesinden yanayım.. yerimseniben

kıyaslama kelimesini aynı anlamda kullanmıyoruz burdan anladığıma göre. röfleye çok takıldınız, keşke röfle yerine kimi saçını siyaha boyar , kimi maviye deseydim :) neyse bende size katılmıyor şekille bilinçlendirme hakkında bir bağlantı kuramıyorum. Size saygı duyuyorum , iyi günler. Güzel paylaşımlara devam, çünkü gerçekten güzel bir konu olmuş.

office presesin demek istediklerini pek anladığını düşünmüyorum kıyaslamadan değil kişisel tercihten bahsettmiş ...şaç yerine başka bir örneğide verebilirdi bu kadar takılmayın lütfen

sevgili Liv;
arkadaşın ne demek istediğini inan çok iyi anladım.. elbette ki kişisel tercih var ortada.. sonuçta Marilyn Manson tarzın da çıksan ortaya bu da tercih olur.. olay bunu bu kadar benimseyip röfle gibi basit bir olayla kıyaslamak.. işte o zaman isteyen röfle yapar isteyen gözünü kapar derse bu kıyaslama olur..
bilmem anlatabilidm mi a.s

işte ben de; giyimlerin düşüncelerin değişmesinden kaynaklandığına inanıyorum.. :kahve:

bazı insanlar gercek dusuncelerini giydikleriyle kamuflede edebilir..bir insanın hırsız oldugunu tecavuzcu oldugunu,sapık oldugunu giyiminden anlayabiliyormusunuz mesela..ben bugun gothicsem yarın klasik giyinmissem obur gun emo olmussam bu benim deger yargılarımın degistigini gostermez..insanlar bana hergun bir etiket yapıstırır bugun satanist olurum yarın dindar oburgun cahil baskalarına gore bu boyle demeye calıstıgımız bu iceride ne olup bittigini anlamak icin o insanı tanımak gerekir..deger yargılarının degisttigini anlamak icin giyimden cok bakılması gereken seyler var onumuzde

kıyaslama kelimesini aynı anlamda kullanmıyoruz burdan anladığıma göre. röfleye çok takıldınız, keşke röfle yerine kimi saçını siyaha boyar , kimi maviye deseydim :) neyse bende size katılmıyor şekille bilinçlendirme hakkında bir bağlantı kuramıyorum. Size saygı duyuyorum , iyi günler. Güzel paylaşımlara devam, çünkü gerçekten güzel bir konu olmuş.

evet sanırım öyle. kavram kargaşası oldu bu konuda kusura bakmayın neyse Liv e mesaj yazarken anladım yanlış kelime yazdığımı.. kıyaslamak derken farklı birşeyden bahsettim.. :delphin:

bazı insanlar gercek dusuncelerini giydikleriyle kamuflede edebilir..bir insanın hırsız oldugunu tecavuzcu oldugunu,sapık oldugunu giyiminden anlayabiliyormusunuz mesela..ben bugun gothicsem yarın klasik giyinmissem obur gun emo olmussam bu benim deger yargılarımın degistigini gostermez..insanlar bana hergun bir etiket yapıstırır bugun satanist olurum yarın dindar oburgun cahil baskalarına gore bu boyle demeye calıstıgımız bu iceride ne olup bittigini anlamak icin o insanı tanımak gerekir..deger yargılarının degisttigini anlamak icin giyimden cok bakılması gereken seyler var onumuzde

sevgili moon;

anlatmak istediğimi kısmen sen yazmışsın zaten.. bir insan bugün dindar, yarın gothik, diğer gün emo ise o insanda bir sorun var zaten.. onu eşelemek benim değil psikologların işi değil mi yerimseniben

karşıdaki hakkında ilk intiba ilk 4 saniyede oluşur derler.. insanları tanımaya çalışmak için önce dışına bakar, size uygun olup olmadığını anlamaya çalışırsınız.. bugüne kadar hiçbir emoyu v.s. tanımaya çalışmadım- çalışmam da.. benim de kaybım o olsun ne yapalım :delphin:

Bence bizim kültürümüz, her şeyi birbirine karıştırıp karma bir sentez yapmaya çok meraklı.
Bu da yüzyıllardır dillere pelesenk olan,
'kültür mozaiği' söylemine bağlı.
Emo gençlerin hiç biri emo'luğun ne demek olduğunu tam olarak bilmiyor.
Tiki gençlik, neyi, kimi örnek aldığından bile habersiz. Sorsanız neden öyle olduklarını, cevap alamazsınız.

Neden mi?
Çünkü 'okumayan' bir toplumuz.
Sadece 'izliyoruz'. Belki televizyondan, belki internetten, belki kısıtlı yaşam çevremizden.

Ayrıca çok büyük bir yanılgı da, kültür ve yozlaşma konusunda suçu hemen Batı'ya (nereye göre batı, hangi batı?) veya Amerikanlaşmaya atmak.

ABD'de giyim kuşam pek önemli değildir. Ünlü Hollywood yıldızlarının çoğu bile günlük hayatında hepimizden sadedirler. Bir de bizimkilere bakın, gündüz vakti sahneye çıkar gibiler.
ABD gençliği, aynı kıyafetten 10 tane alır. Kimse de, 'hep aynı şeyi giyiyorsun' demez.
Ama bizde ?

Avrupa gençliği, kendi ulus devletleri içerisinde kendi kültürüne bağlıdır. Kimse kimseye özenmez. Aksini iddia edecek çok az örnek vardır.

Ayrıca, cinsellik hususunda, ABD aile yapısı gittikçe daha da muhafazakarlaşmaktadır. Resmi istatistiklere bir göz atın.

Özetle, bir toplumun değerleri, giyimine kuşamına ve cinselliğe bakışına göre değerlendirilmez.
Karşılıklı saygı ölçüsüne göre değerlendirilir.

Eğer bir yaşlı insan, sırf kaşına metal taktı diye, toplu taşımada
'cık cık cık' larsa,

o gençlerin tavrı da ona göre olur.

yanlış mıyım?

Son düzenleme:
sevgili moon;

anlatmak istediğimi kısmen sen yazmışsın zaten.. bir insan bugün dindar, yarın gothik, diğer gün emo ise o insanda bir sorun var zaten.. onu eşelemek benim değil psikologların işi değil mi yerimseniben

karşıdaki hakkında ilk intiba ilk 4 saniyede oluşur derler.. insanları tanımaya çalışmak için önce dışına bakar, size uygun olup olmadığını anlamaya çalışırsınız.. bugüne kadar hiçbir emoyu v.s. tanımaya çalışmadım- çalışmam da.. benim de kaybım o olsun ne yapalım :delphin:

insanlara gore olursun diyorum bende zaten insanlar giyimle yargılamaya devam ettigi surece onlara gore her sey olursun benimde demeye calıstıgım buydu zaten.

neyse emo v.s tanımaya calısmak degil olay insanlar hakkında konusmadan once onlar hakkında fikir sahibi olabilmek onemli yoksa tanıyıp tanımamak senin tercihin ama insanları giyim tarzlarıyla yargılayan biri olarak acıkcası senin tanımanda birsey degistirmezdi zaten

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X