Kaybolan k.kartına aidat....

kivikivi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013
384
179
merhaba kızlar, kaybolan k.kartımı bildirdim ve bu ay aidat gelmiş 65 tl (harcamam yoktu sadece aidat gelmiş)ödemesem ne olur çok sinirlendim 7-8 yıl kullandığım bikarttı problem çıkarsa ilerde.... Yoksa ödeyip daha sonra gidip tüm aidatları gerimi alsam bankacı arkadaşlar bi akıl versin lütfen...:KK43:

Not:geri almak için ne yapıcam tüm aidatları sırasıyla işlem yazarmısınız birde geri alan varmı aldıysa ne kadar zamanda şimdiden tşk.

Bankani ara gorus. Pek cok banka siliyor ama garanti falan gibi olu sevici bir bankaysa 25 lira falan odetiyor. Ama muhakkak ara bankani

Benimde kullanmadigim garanti bankası kartıma gelmişti hemde kartın süresi geçmiş ve yeniside gelmemişti. Ödemedim tam 3 ay o fatura geldi 4.ayda sıfırlanmıstı faturam, sonrada iptal oldu zaten, muhattap bile olmadım bankayla.
Yanlış bilmiyorsam faiz isletemiyorlar aidata, ödenmediği taktirde sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Geri almak için ne yapılir bilemiyorum, uzun zamandır ödemiyorum aidat.

Nisan ayinda başıma geldi.. Baktim internet ekstresinden 54 tl aidat cekmis!!Kardesim bu islerden iyi anlar ona sordum ara bankayi abla dedi..
Aradim dedim banka aidatlari kalkti yasal degil dedim..
(Bide kendimi hazirladim ki car car konusucam diye)
Karsidan ses hesabiniza iadesinimi talep ediyosunuz?
Şok oldum eevet diyebildim ..
Sesli onay yaptirdi ve dakkasinda hesabima 54 tl iade edildi..
Sesini cikarirsan iade ediyolar cikarmayandan aliyolar vallahi..

Hemen ara hemen..

Aslında iade etmek zorundalar, çoğu banka sadece arayıp iade isteyince geri yatırıyor. Ama Yapı Kredi gibi bazı bankalar iade edemeyeceklerini söyleyip, siz alışveriş yapın biz biriken puanlardan hesap işletim ücretimizi yine alalım veya şu kadar alışveriş yapın iade edelim gibi ne koparsam kar mantığı ile çalışıyor.
Böyle bankaların iade etmediği ücretler için linkte bilgi var
www . tuketiciler . org/?com=files.read&ID=12&pID=87

Kullanmadığınız kartları mutlaka kapatın hatta kullanılanları da en aza indirin başınız ağrımaz.

Aslında hiç ugrasmicaktim eski aidatlar için ama tekrar kapatıldığı halde karta Extre gelince uğraşmak istedim....

X