Kaygi bozuklugum ileri derecelere vardı

Yarasalar kemirgen hayvanmis ve yarasa ile temaslarda kuduz asisi kalkmış artık. Bugun acil doktoru oyle söyledi. Az önce geldim eve. Ama içim hala rahat değil
zihinsel problem sizin ki tabi sizde biliyorsunuz.
Biz içiniz rahat olsun desek de olmayacak sanırım. Ama en azından biz olmadığını biliyoruz biz rahatız o yüzden😅

Daha dün terasa çıkınca yarasa gördüm 🤣 Okulda yanlış öğrenmediysem bizim şehirde gördüğümüz hatta Türkiye'deki yarasalar ıstırıp yalatmaz bizi muhtemelen 🦇

Aha bir kaynak da buldum: Türkiye'deki yarasa türleri
Uğraşıp bir de link vermişsiniz. Gerçekten suan çok teşekkür ederim. Cok incesiniz. Linki de okudum. Hepsi zararsızmış. Cok iyi hissettirdi suan kendimi bu 🙏 yalnız şöyle de durum var. Anksiyete malum bende gitmedi. Bu sabah çok kötü bisey yaptim. Gidip kuduz polikliniğine beni kedi tirmaladi diyip aşı oldum. Aslında gitmem gereken yer psikiyatri kliniği. Randevu aldim ptesi gidiyorum 🥲

zihinsel problem sizin ki tabi sizde biliyorsunuz.
Biz içiniz rahat olsun desek de olmayacak sanırım. Ama en azından biz olmadığını biliyoruz biz rahatız o yüzden😅
Cok tesekkur ederim. Disardan bakınca kendime bana da aşırı saçma geliyor. Ama içinde olunca beynim sürekli felaket senaryoları ile doluyor

Uğraşıp bir de link vermişsiniz. Gerçekten suan çok teşekkür ederim. Cok incesiniz. Linki de okudum. Hepsi zararsızmış. Cok iyi hissettirdi suan kendimi bu 🙏 yalnız şöyle de durum var. Anksiyete malum bende gitmedi. Bu sabah çok kötü bisey yaptim. Gidip kuduz polikliniğine beni kedi tirmaladi diyip aşı oldum. Aslında gitmem gereken yer psikiyatri kliniği. Randevu aldim ptesi gidiyorum 🥲
Bir kere kedi tirmaladi diye aşı olduysanız sağlıkçılar sizi rahat bırakmaz artık bence. Sık sık aranmaya hazır olun.

Bir kere kedi tirmaladi diye aşı olduysanız sağlıkçılar sizi rahat bırakmaz artık bence. Sık sık aranmaya hazır olun.
Ben geçen sene gercekten kedi tirmaladigi için yine kuduz asisi olmuştum. Kedi diye sanırım önemsemiyorlar. Aramadilar hiç. Ama belki köpek saldırma durumlarında dediğiniz gibi olabilir haklısınız. Ya da belki gecen sene çok yoğunlardi bilemiyorum. Arayabilirler de

Ben bu şekilde söylersem yapmazlar eminim. Isırık nerede dicekler yok. Yani internette okudum ısırdığı yer gözükmezmiş, ısırsa da hissetmezmişiz diye açıklama yaparsam bana tuhaf tuhaf bakacaklar eminim. Yalan da söylemek istemiyorum. Hadi yalan söylesem. Kedi kopek ısırdı tirmaladi desem hani nerede yara izi de yok. Gitsem nasıl aşı olabilirim ki :KK43:
Bahçede beslediğim kedi durup dururken öldü, önlem amaçlı aşı yaptırmak istiyorum deyin. Yaparlar yani, sorguya çekecek halleri yok.
Aşıdan sonra 4 yıl kuduz yönünden kafanız rahat eder en azından. Gerçi bu defa da başka şeylere takarsınız kafayı. Bende de var aynı şeyler malesef.
Öldürmeyen ama süründüren birşey kaygı bozukluğu.

Yanınızdan geçen yarasa size dokunmadı ve isirmadi bunu hissetmemeniz mümkün değil rahatlayın önce bizim eve bir kaç sene önce yavru yarasa girmişti bir akşam hava kararirken salona doğru bişey geçti evde iki oglumda var gördük salona geçip ışığı bir açtım dönüyor zavallim meğerse yarasalar ışıkta göremez öyle donerlermis ben önce kuş sandım sonra yarasa olduğunu anladım eşim gelince karanlıkta ışığı açmadan pencereden çıkmasını sağladı yani nerdeyse bir gece ve gündüz bizimle evdeydi ve hicbirimize yanaşmadı he isirdida hissetmedik bilemedik desem kuduzda olmadık çok şükür hiç birşey olmayacak unutun olur mu

Merak edip baktim, yarasa ısırığı gayette belli olan ve hissedilen bir şeymiş.
Isirilsaniz anlardiniz,
hadi onu hissetmediniz, isirik yeri oluyormuş.

günaydin,

Esim isi geregi yarasalari iyi taniyor.Simdi ona sordum bana söyledigi, isirsaydi kesinlikle farkederdiniz ayrica isirdigi yer de belli olurdu.Sadece güney amerikada yasayan bir yarasa türünde isirilmanin farkedilmemesi imkan dahilindeymis.Iciniz rahat olsun yarasa sizi isirmadi.

Bahçede beslediğim kedi durup dururken öldü, önlem amaçlı aşı yaptırmak istiyorum deyin. Yaparlar yani, sorguya çekecek halleri yok.
Aşıdan sonra 4 yıl kuduz yönünden kafanız rahat eder en azından. Gerçi bu defa da başka şeylere takarsınız kafayı. Bende de var aynı şeyler malesef.
Öldürmeyen ama süründüren birşey kaygı bozukluğu.
Evet aynen başka şeylere de takıyorum ama bu kedi kopek yarasa her ne ise artık. Kuduz muhabbeti gerçekten bende takıntı oluştu. Kendimi tanıyamıyorum artık eşim annem babam da bikti benden. Az önce çocuğu bahceye çıkarmıştı babam. (Annemlerle evimiz karsilikli) Cocugun eline kedinin kuyruğu dokunmuş. Çocuğum yukarı bana seslendi. Annee kedinin kuyrugu dokundu diye. Huyumu bildigi icin 🥲 Annem de görmüş. Eşim de gormus. Sadece geçerken kuyruğu değdi geçti. Artık rahatla abartma bu kadar takma diye kizdilar bana. İşte elimde değil ki 😑

Yanınızdan geçen yarasa size dokunmadı ve isirmadi bunu hissetmemeniz mümkün değil rahatlayın önce bizim eve bir kaç sene önce yavru yarasa girmişti bir akşam hava kararirken salona doğru bişey geçti evde iki oglumda var gördük salona geçip ışığı bir açtım dönüyor zavallim meğerse yarasalar ışıkta göremez öyle donerlermis ben önce kuş sandım sonra yarasa olduğunu anladım eşim gelince karanlıkta ışığı açmadan pencereden çıkmasını sağladı yani nerdeyse bir gece ve gündüz bizimle evdeydi ve hicbirimize yanaşmadı he isirdida hissetmedik bilemedik desem kuduzda olmadık çok şükür hiç birşey olmayacak unutun olur mu
Evet yarasa mevzusu suan kapandi bende cok sukur. Üstünden 3 gune yakın zaman geçti ve kuduz aşımı da oldum. Takıntılı olduğum için malum 😊 şimdi de oğlumun eline kedinin kuyruğu sürünmüş. Dokunma ile geçmediğini biliyorum ama gene de rahatsızlık hissettim. Ama şuan kaygı şeklinde bi rahatsızlık yok cok sukur. Ama çok çok sevmeme rağmen kedi köpekler suan hep bana korkunç geliyor. Beynim hemen kırmızı alarm veriyor. Kalbim çarpıyor görünce onları. Cok da üzülüyorum. Ben aşırı derecede hayvansever biriydim 😔

Merak edip baktim, yarasa ısırığı gayette belli olan ve hissedilen bir şeymiş.
Isirilsaniz anlardiniz,
hadi onu hissetmediniz, isirik yeri oluyormuş.
Evet haklısınız. Ben de baktım ama ben Google dan herseyi didik didik ettiğim için forumlarda birinde yok beni ısırdı hissetmedim çok sonra gördüm galiba yarasa ısırdı beyler fln yazan biri gördüm. Orada işte çanlar çalmaya başlamıştı bende. Ama şuan atlattım cok sukur kaygılarım geçti biraz😊

günaydin,

Esim isi geregi yarasalari iyi taniyor.Simdi ona sordum bana söyledigi, isirsaydi kesinlikle farkederdiniz ayrica isirdigi yer de belli olurdu.Sadece güney amerikada yasayan bir yarasa türünde isirilmanin farkedilmemesi imkan dahilindeymis.Iciniz rahat olsun yarasa sizi isirmadi.
Bi de Güney Amerika'daki yaşayan türde galiba sadece kuduz riski oluyomus. Oyle bisey okumuştum ama emin değilim. Bu arada konunun uzmanı birinden duyunca bi tık daha rahatladım suan. Size bunun için de teşekkür ederim:)

Ben geçen sene gercekten kedi tirmaladigi için yine kuduz asisi olmuştum. Kedi diye sanırım önemsemiyorlar. Aramadilar hiç. Ama belki köpek saldırma durumlarında dediğiniz gibi olabilir haklısınız. Ya da belki gecen sene çok yoğunlardi bilemiyorum. Arayabilirler de
canım iyi de kuduz aşılarının 2 sene koruyuculuğu var zaten. boşu boşuna ilaç zerk ettin bünyeye. valla anlıyorum seni o haberler benim de çok psikolojimi bozdu, toplatsalar da rahat bi nefes alsak.

canım iyi de kuduz aşılarının 2 sene koruyuculuğu var zaten. boşu boşuna ilaç zerk ettin bünyeye. valla anlıyorum seni o haberler benim de çok psikolojimi bozdu, toplatsalar da rahat bi nefes alsak.
Aynen öyle bu sebepten psikolojimiz bozuldu valla hepimizin

Back
X