- Emoji Skoru
- 1.074
- Puanlar
- 28
- Konu Sahibi Rachelgreen_
Merhaba kızlar. 30 yaşındayım 3 yıllık evliyim bu zamana kadar çocuk düşünmemiştim artık istiyorum burada açtığım konulardan zaten bazınız biliyorsunuz. Bende çocukluğumdan beri kaygı bozukluğu var karakterim böyle. Hemen hemen her olayda en kötüsünü düşünmek ve olumsuz bakmak. Kendimi değiştirmeye çalıştım sınavlara çalıştığım dönemde stresimi yönetemediğim için ilaç kullandım vs. Psikolojik destek al diyeceksiniz alacağım psikolog randevusu aldım terapiye gideceğim. Yeni fark ettim çocuk meselesini ertelememdeki en büyük sebep de aslında kaygılarım. Hamilelik süreci kaygılı bireyler için zorlu bir süreç belirsizlik doktor kontrolleri genetik tarama testleri. Hepsinden çok korkuyorum. 18 yaşındayken yeğenim olacağı zaman bu testler yapılırken ablam değil kaygılı olan bendim günlerce ya kötü çıkarsa diye uyuyamamıştım. Hamilelikte kullanılabilen antidepresanlar varmış yeniden hamile kaldığımda doktoruma danışacağım bunu. Ve hamilelik sürecinde psikolog terapileriyle devam etmeyi düşünüyorum. Elimde değil atamıyorum üstümden bu kadar pimpirikli ve kaygılı olmayı hiç istemiyorum çünkü bu benim yaşamımı zorlaştırıyor. Eğer aranızda az da olsa benim gibi olan ve hamilelik sürecinde kaygı yaşayanlar varsa benimle paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.