• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayimpederim ve görümcemin kızımın ismine laf etmeleri

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.507
11.359
498
Biz esimle zorlu bir bekleyis sonucu cok sukur bebek sahibi olabildik.Nasipse kızımız olacak.Ben Kumsal ismini cok istedim.Eşimde çok sevdi.Başına Ela koyalım dedi.Bizim.için özel bir anlamı vardı.Ela Kumsal koyduk nitekim.
3 görumcem var.Ve ben artık okumakla görgü sahibi olunmayacagina inaniyorum.Çunku 2 gorumcem ilkokul mezunu ve inanilmaz saygilililar.aramiz cok iyi ve kizimin ismini cok sevdiler ismiyle uasasin dediler.Surekli okul birinciliginile ovunen cok sevgili kucuk gorumcem ise aileye karsi muhalefetligi ile meshurdur.Kizimin ismini ogrenince " ben 2 isim hic sevmem,kizim olirsa klasik isim koyarim cokda guzel isim bulurum " dedi.Bende isim amne babaya ozel olmali.secim onlara ait, onlar mutluysa sorun yok dedim konu kapandi.

Dun aksam ise kayinvalidem hayal kuruyodu.Kumsalimiz dogunca soyle yapariz boyle yapariz ...vb Kayinpederim ise "kumsal ne" dedi.Torununun ismi dedik.Basladi bagirmaya.iste daha guzel.isim.koyun.Dedim ki baba senin onerin nedir( hala saygiyi korumaya calisiyorum) Elif, hatice mesela.anlamlari guzel olsun dedi.Bende Kumsalin anlami gayet guzel babab dedikce sinir kupune bindi.Kayinvalidem anne babanin hadddidir isme karar vermek desede susmadi.sen son" biz esimle cok severek koyduk ve sizde zamanla alisirisiniz yapacak bisey yok, " dedim.

Anlamiyorum.Insanin hevesi nasil.bu kadar kursakda birakilir.Begenmeye bilirsin.ama herseyin bir uslubu var.Ailemin tepkisi ismiyle yasasin kizim uzun omurlu olsun oldu.kalbimi cok kirdi hamile halimle.
Normalde aramiz iyiydi.
Kayinvalidem ve sevdgm.gorumcem takilma o oyle konusur sonra alisir desede hem kizginim hem kirginim.

Son düzenleme:
Biz esimle zorlu bir bekleyis sonucu cok sukur bebek sahibi olabildik.Nasipse kızımız olacak.Ben Kumsal ismini cok istedim.Eşimde çok sevdi.Başına Ela koyalım dedi.Bizim.için özel bir anlamı vardı.Ela Kumsal koyduk nitekim.
3 görumcem var.Ve ben artık okumakla gögü sahibi olunmayacagina inaniyorum.Çunku 2 horumcem ilkokul mezunu ve inanilmaz saygilililar.aramiz cok iyi ve kizimin ismini cok sevdiler ismiyle uasasin dediler.Surekli okul birinciliginile ovunen cok sevgili kucuk gorumcem ise aileye karsi muhalefetligi ile meshurdur.Kizimin ismini ogrenince " ben 2 isim hic sevmem,kizim olirsa klasik isim koyarim cokda guzel isim bulurum " dedi.Bende isim amne babaya ozel olmali.secim onlara ait, onlar mutluysa sorun yok dedim konu kapandi.

Dun aksam ise kayinvalidem hayal kuruyodu.Kumsalimiz dogunca soyle yapariz boyle yapariz ...vb Kayinpederim ise "kumsal ne" dedi.Torununun ismi dedik.Basladi bagirmaya.iste daha guzel.isim.koyun.Dedim ki baba senin onerin nedir( hala saygiyi korumaya calisiyorum) Elif, hatice mesela.anlamlari guzel olsun dedi.Bende Kumsalin anlami gayet guzel babab dedikce sinir kupune bindi.Kayinvalidem anne babanin hadddidir isme karar vermek desede susmadi.sen son" biz esimle cok severek koyduk ve sizde zamanla alisirisiniz yapacak bisey yok, " dedim.

Anlamiyorum.Insanin hevesi nasil.bu kadar kursakda birakilir.Begenmeye bilirsin.ama herseyin bir uslubu var.Ailemin tepkisi ismiyle yasasin kizim uzun omurlu olsun oldu.kalbimi cok kirdi hamile halimle.
Normalde aramiz iyiydi.
Kayinvalidem ve sevdgm.gorumcem takilma o oyle konusur sonra alisir desede hem kizginim hem kirginim.
Hiç kafana takma duymamazlıktan gel. Hamile halinle strese girme. Ela da Kumsal da çok güzel isimler. Sağlıkla doğsun ismiyle yaşasın kızınız.

kayınpederin abartmış olabilir ama görümcenin tavrında bi gariplik göremedim. ablam gelip kızımın ismini ela kumsal koycam desr görümcenizle birebir aynı cümleleri kurardım kendisine.

iki isim bence gereksiz ve kullanışsız. ayrıca ela kumsal fonetik olarak da hoş durmuyor. ikisi ayrı ayrı olsa belki.

kayınpederin abartmış olabilir ama görümcenin tavrında bi gariplik göremedim. ablam gelip kızımın ismini ela kumsal koycam desr görümcenizle birebir aynı cümleleri kurardım kendisine.

iki isim bence gereksiz ve kullanışsız. ayrıca ela kumsal fonetik olarak da hoş durmuyor. ikisi ayrı ayrı olsa belki.
Bence garip.Ilk cocugumuz ve karismak onun haddi degil.bizden 10 yas kucuk ayrica.onu zaten hosgoruyle karsiladim hatta umursamadim.ben isim nasil diye sormadim ayrica degil mi? Fikir almak icin konu acmadim ki sizde fikrinizi belirtmissiniz gereksiz yere.biz cok sevdik ve onemli olanda bu.kimeye bebegimin ismini begendrme mecburiyetimin oldugunu sanmiyorum.

amann ne takiyosun bosver benimde kizim olacak kumsal deniz koyacagim adini teyzelerimden biri isim once buyuklere sorulur dedi bende dogurdugum cocugun buyugu benim kendime sorarim yok illa birine isim koyacaksaniz buyurun sirayla dogurun dedim sustu herkes gicik bi mevzu ama bu konuda kimseye ihtimas gostermemeli bence benim cocugumsa baskasi nasil yetistirecegime adini ne koyacagima karismamali ki ilerde daha farkki seyler olursa cocuk anne babaya karsi guvensiz tek basina sorun halledemeyenler gozuyle bakmasin

Abımın kızının adı esıla. Insanlar uzun bır sure telafuz edemedıler baska baska bısıler dedıler.
Ona ragmen annem babam hıc bısey demedıler.

Benımde kayınvalıdem dedıkı gecen gun gayet bozuk bır sesle
bebegın adını koymussunuz dedı, once bı afalladım hanı dogmamıs bebegın adını koymussunuz demek garıp geldı bana. Ha dedım sen nerden bılıyorsun, e dedı ınt yazmıssın denız dıye , e sen bılmıyormuydun senelerdır soyluyoruz bunu zaten dedım. Esasen bılıyor ve hem kız hem erkek ısmı dıye begenmıyormus bu ısmı 3-4 sene once soylemıstı bunu. Bu kadar daha fazlasını soyleyemezler. Soylerlerse ben ısı kocama paslarım onlarla kozlarını paylasırlar :KK53:

3 görumcem var.Ve ben artık okumakla görgü sahibi olunmayacagina inaniyorum.Çunku 2 gorumcem ilkokul mezunu ve inanilmaz saygilililar.aramiz cok iyi ve kizimin ismini cok sevdiler ismiyle uasasin dediler.Surekli okul birinciliginile ovunen cok sevgili kucuk gorumcem ise aileye karsi muhalefetligi ile meshurdur.Kizimin ismini ogrenince " ben 2 isim hic sevmem,kizim olirsa klasik isim koyarim cokda guzel isim bulurum " dedi.Bende isim amne babaya ozel olmali.secim onlara ait, onlar mutluysa sorun yok dedim konu kapandi.

Normalde aramiz iyiydi.
sırf bu yüzden doğana kadar kimseye söylemeyeceğim bebeğimin ismini. nüfus cüzdanını alınca söylerim :)
çünkü kızım olursa efsun oğlum olursa kayra olacak adı. eminim ailemin hoşuna gitmeyecek :)

Bence garip.Ilk cocugumuz ve karismak onun haddi degil.bizden 10 yas kucuk ayrica.onu zaten hosgoruyle karsiladim hatta umursamadim.ben isim nasil diye sormadim ayrica degil mi? Fikir almak icin konu acmadim ki sizde fikrinizi belirtmissiniz gereksiz yere.biz cok sevdik ve onemli olanda bu.kimeye bebegimin ismini begendrme mecburiyetimin oldugunu sanmiyorum.

kadın karışmamış fikir belirtmiş. siz hiç biri isim söylediğinde yorum yapmıyo musunuz? hayatın olağan akılında görümcenizin yaptığı gayet normal. ha belki üzülürsünüz diye kendine saklayabilirdi ama saklamamış.

iki ismi birlikte kullanmayacaksiniz bence tek isim koyun.cunku 2 isim cidden SIkinti oluyo.2 isimli bi cocugum oldugu icin biliyorum.
Hangisini koyarsaniz koyun cidden cok guzel isimler.adiyla yasasin.sag saglim kucaginiza almak nasip olur insallah.

Karı-koca birlikte yapılan seçimde bir başkasına laf düşmez zaten... isterseniz patlıcan moru koyun.
Küçük görümceniz anormal bir davranış sergilememiş ama fikrini söylemiş kız.
Bence belirtmesinde bir sakınca da yok.
Kp gereksiz yukselmiş, zamanla alışır. Ki kv ve diğer görümceleriniz anlamış sizi, boşverin...

Bir de hamilelik ve sıcağı sıcağına yaşanan olay hassasiyeti diye düşünüyorum, burada fikrini söyleyenlere de sinirleniyorsunuz, böyle şeylere kendi iyiliğiniz için gerek yok...

Back
X