Kayın aile

Ben eltimin kınasında görmüştüm bu tarz bi şi kız tarafı takısını kınada taktı hiçbiri düğünde takı takmadı. Onlarda adetmiş geline takılan çeyrek para vs. Yi oğlan ailesi alırmış. kız tarafının takılarını bari erkek ailesi alamasın diye böyle bir çözüm bulmuşlardı😳 bizde gelin/damada takılan gelin damada kalır aileler işin içine girmez. Kız tarafının hepsinin kınada takması bana çok ilginç gelmişti. Eltim nereli diye sorma söylemem 🤣🤣😬

Ya benim ailem kendi şehrimizde olan düğünde takılan herşeyi bize bıraktı.

Eşimin ailesine dedi aynı şeyi babam. İtiraz etmediler ama kabul etmis gibi yaptılar.Babaannesi bile düğünü yapanda kalır altınlar dedi. Bir çeyrek bile takmadılar, 😆😆😆yol parası,kıyafet vs herşeyi eşim ödedi. En son kp " düğünde para lazım, para bul gel" dedi. Güya kendi yapacaktı. Gerizekalı eşim bir sonraki ayın maaşını köydeki düğünde gömdü. Ayyy bak sabah sabah sinirlendim. Gözümle gördüm, kaç kişi bir şeyler tutuşturdu eline. Zaten bel çantası ile gezdi. Onlarda borç adı altında alınıyor.

Eşimin kuzeni evlendi. Halası gelinle damadın yanında durdu, direk takıları KV verdiler. Ama onlar güzel masraf yaptı. Hatta geçen sene borcu var diye oğullarına destek oluyorlardı.

Biz Allah tan uzak sehirlerdeyiz. Sene de beş gün bile fazla geliyor bana. Düğün zamanı o kadar zorladılar ki eşimi, çok yanliz kaldı.

Eltin nereli🤣🤣

Eşimin ailesine dedi aynı şeyi babam. İtiraz etmediler ama kabul etmis gibi yaptılar.Babaannesi bile düğünü yapanda kalır altınlar dedi. Bir çeyrek bile takmadılar, 😆😆😆yol parası,kıyafet vs herşeyi eşim ödedi. En son kp " düğünde para lazım, para bul gel" dedi. Güya kendi yapacaktı. Gerizekalı eşim bir sonraki ayın maaşını köydeki düğünde gömdü. Ayyy bak sabah sabah sinirlendim. Gözümle gördüm, kaç kişi bir şeyler tutuşturdu eline. Zaten bel çantası ile gezdi. Onlarda borç adı altında alınıyor.

Eşimin kuzeni evlendi. Halası gelinle damadın yanında durdu, direk takıları KV verdiler. Ama onlar güzel masraf yaptı. Hatta geçen sene borcu var diye oğullarına destek oluyorlardı.

Biz Allah tan uzak sehirlerdeyiz. Sene de beş gün bile fazla geliyor bana. Düğün zamanı o kadar zorladılar ki eşimi, çok yanliz kaldı.

Eltin nereli🤣🤣
bütün masrafı kayın aile karşılasa kendi tarafından takılan takıları alsalar yine anlayabilirim. Ama hem bütün masrafı damada geline yükle hem de takılarını al ne ayıp.. insaf diliyorum kayın ailenize.. eşiniz bozulmadı mı bu duruma insan kendi ailesinden utanır walla eşine mahçup olur.. yazık adamcağıza.
Ne kadar uzak o kadar iyi kafasındayım ben de. Bayramdan bayrama doğum düğün gibi zamanlarda görüşüyoruz. Eskiden yazın da gitmemizi isterlerdi 2si bebek sayılan 3 çocukla gitmemiz artık yorgunluk oluyor onlara eskiden yazları çağırırlardı artık çağırmıyorlar🙈

bütün masrafı kayın aile karşılasa kendi tarafından takılan takıları alsalar yine anlayabilirim. Ama hem bütün masrafı damada geline yükle hem de takılarını al ne ayıp.. insaf diliyorum kayın ailenize.. eşiniz bozulmadı mı bu duruma insan kendi ailesinden utanır walla eşine mahçup olur.. yazık adamcağıza.
Ne kadar uzak o kadar iyi kafasındayım ben de. Bayramdan bayrama doğum düğün gibi zamanlarda görüşüyoruz. Eskiden yazın da gitmemizi isterlerdi 2si bebek sayılan 3 çocukla gitmemiz artık yorgunluk oluyor onlara eskiden yazları çağırırlardı artık çağırmıyorlar🙈

Ya kp hep böyle insanmış. Herkes çalışsın ona para versin derdinde.Bekliyordu zaten, olanlara şaşırmadı.

Şimdi senede beş gün idare ediyorum. En azından bana gidip kalalım demiyor.

Birçok yörede takı borç kabul edilir, zamanında ailenin taktığı takılar kendi çocukları evlenirken direkt aileye verilir. Hatta bazen sorulur, gelinle damada mı takalım, size mi verelim diye. Onların da öyledir. Maalesef iç etmek, cebe atmak olmuyor bu, adetleri böyledir. Umursamayın hiç. Herkes ektiğini biçer. Bunlar için eşinizle kötü olmayın.
Eltim ve kaynımın tüm düğünlerini yapıp mobilyalarını alıp üstüne 8 bilezik takıp bana bunları ballandıra ballandıra anlattıkları halde bana sadece bir çeyrek takılıp bana takılanlarla eltimlere araba alacak olmaları ciddi sinirimi bozuyor.
Nişanlandığımız ilk günden beri biz x’e neler yaptık neler aldık sana da düğünde yapacağız diyerek kulaklarımı kuruttular 🥲😂

Eltin nereli🤣🤣
Eşiniz ne diyor bu durumla ilgili çok merak ettim

Eltim ve kaynımın tüm düğünlerini yapıp mobilyalarını alıp üstüne 8 bilezik takıp bana bunları ballandıra ballandıra anlattıkları halde bana sadece bir çeyrek takılıp bana takılanlarla eltimlere araba alacak olmaları ciddi sinirimi bozuyor.
Nişanlandığımız ilk günden beri biz x’e neler yaptık neler aldık sana da düğünde yapacağız diyerek kulaklarımı kuruttular 🥲😂
Zaten normali budur. Adet diye yapacaklarsa tam yapmalılar. Eltinizle aynı memleketliler mi? Genelde başka kültürden gelinlere size davrandığı gibi davranıyorlar.

Zaten normali budur. Adet diye yapacaklarsa tam yapmalılar. Eltinizle aynı memleketliler mi? Genelde başka kültürden gelinlere size davrandığı gibi davranıyorlar.
Hepimiz aynı memleketteniz ama kaynımın düzgün bir işi olmaması eltimin de çalışmaması sebebiyle onlara tam destekler.
Bizi zengin görüyorlar sanırım.

Kurnazlık eşinde bir aile geleneği demek ki. 😑
Benim actigim altın konusundan diyorsun 🤣konuyu actiktan sonra yorumlar geri yapilmali diyince icim iyice huzursuz oldu zaten huzursuzdu esimle de konustum ajda bilezik aldık grami gramina 25 degil ama yine gözle görülür bir sey en azindan

Ya kp hep böyle insanmış. Herkes çalışsın ona para versin derdinde.Bekliyordu zaten, olanlara şaşırmadı.

Şimdi senede beş gün idare ediyorum. En azından bana gidip kalalım demiyor.
Sizin kp yine kendi içinde adaletli imiş herkes çalışsın ona versin kafasında
Benimki biz çalışıp ona verelim o da küçük kaynıma mal alsın onu zengin etsin derdinde🤬
ev sattılar herkes payını alsın e bu artan 200 bin de benim olsun dişlerimi yaptıracağım dedi. Kocam da helal hoş olsun o zaman baba dedi. O parayı da almış küçük oğlan araba alacak diye ona hibe etmiş 🤬 3-5 yıl sonra başlar yine dişlerimi yaptıracağım demeye

Evet size gelmemiştir ailesi takıları bize vermeyecekler elime verin demişlerdir elden almışlardır. Bazı yakın arkadaşlarına kaynanam da yaptı. Ben yakaladım yani x size çeyrek taktı sende takıcaksın demişti eşime ama videoda x takı takarken yok :)). Sizi sevmiyorlardır gelin olarak diş geçmediği için keyfinize bakın ve mesafeli yaşayın hazır elinizde fırsat varken

düğün baska sehirde olunca insanlar anneye babaya verirler takılarini, bu boyledir yani.
aldilarsa da ic ettiler demektir.
bunu ogrenmenin tek yolu esiniz zarfi takisi olmayan ama takmasi gereken bir yakin akrabaya (mesela amcasina) sorsun yengeniz de yanindayken "amca biz bir deftere bize takilani edeni yazıyoruz, borc nihayetinde ustumuzde kalmasin diye. videodaki herkesi yazdik ama siz gelemediniz düğüne, var miydi verdiginiz , onu da yazalım nolur nolmaz" desin. eger evet ceyrek gondermistim falan derse annesine sorsun "hani amcamin ceyregi?" diye.
takmadiysa da utansın pislik adam yegenine bir gram bile takmadigi icin😂😂
win-win
ya sana bayılıyorum her yorummu mantıklı olur ,genç bir insan bu kadar mı akıllı olur yani sanki 90 yaşında dünyaya gelip geri geri geliyor hissi veriyosun insana bazen 😊😍

Sizin kp yine kendi içinde adaletli imiş herkes çalışsın ona versin kafasında
Benimki biz çalışıp ona verelim o da küçük kaynıma mal alsın onu zengin etsin derdinde🤬
ev sattılar herkes payını alsın e bu artan 200 bin de benim olsun dişlerimi yaptıracağım dedi. Kocam da helal hoş olsun o zaman baba dedi. O parayı da almış küçük oğlan araba alacak diye ona hibe etmiş 🤬 3-5 yıl sonra başlar yine dişlerimi yaptıracağım demeye

Ya benim eşimin erkek kardeşide yiyici 🤣 geçen mesaj atmış bana bilet al diye, hastanedeyiz dedi Umrunda olmadı.

Bir tek görümcem iyidir. Onu da sömürdü kp. En son kız daha uzak bir yerde iş buldu.

Ama benim kp elinde para olsa oda gider önce bekar kaynima verir. Onun kirasını filan ödemişler. Eşim çok üzülmüştü duyunca.

Bak gene sinirlendim 😣

Back
X